Verovatno ima sa nekim fajlovima u sistemu koji su izmenjeni ili nedostaju, najverovatnije od strane aplikacija koje postoje zahvaljujući istim tim paranoičnim pisijaškim razmišljanjima, raznorazni tweakeri, cleaneri, optimajzeri, dojajajzeri.
Seti se ove svoje rečenice kad se sledeći put latiš Disk Warriora :D I on mu dođe ko neka vrsta tvikera…tvikuje disk da radi 😊
Svejedno je da li će neko instalirati combo ili običan update. Ja po inerciji stavljam combo, jer njega skidam, da ne bih skidao nepotrebno 2GB za sve mašine posebno, ovako skinem, pa arhiviram.
Stvar puca ako se desi NEKO sranje koje svakako nema veze s tim odakle je skinuto.
Vidi, nije poenta u tome, bar prema mojim iskustvima. Puklo pa puklo.
Međutim, ako pukne combo, sam otvaraš dmg, imaš verifying i tada neće da može da se otvori a kamoli instalira. Sa druge strane, u Apple imaginary land-u sve su kuće od čokolade, prozori od marmelade a internet veze su perfektne i do pucanja je li tako ne dolazi. Tako da Software Update skine >nešto< i cepa dalje bez pardona.
Ja sam se jednom ili možda dvaput opekao, davno i od tada strogo ‘dalondujem’ ili direkt sa sajta ili preko SU i nikada mu ne dozvoljavam da sam završi posao. Možda se u novijim verzijama SU opasuljio pa prijavljuje greške ali koliko pratim sitovaciju to mi baš i ne deluje da je tako. Prosto rečeno, mislim da je SU izuzetno loš dl manager.
DS, on ga i preko sofware updatea prvo skine pa instalira… ako nestane internet nikom ništa, završi skidanje kad se vrati, pa onda install.
DiskWarriorisao sam baš pre neki dan, bio se usporio žestoko mališa. DW je prijavio iznenađujuće puno grešaka, i kad ih je popravio provalio sam da su neki fajlovi pukli. Ali to svakako nije do DWa, to je već bilo u k°°°°°.
Dakle, moguće da nisu ni toolovi krivi, to sam ionako odvalio i ostao živ, nego se stvari prosto pokarabase iz bilo kog razloga… tko to može znati…
Post edited by: Kanacki & Selakovic, at 01.04.2010.
ako nestane internet nikom ništa, završi skidanje kad se vrati
E vidiš, upravo u tom zecu grmi lež. Šta na kraju ispadne kad Software Update nastavi download, to samo Perun zna ali mnogo češće ne valja nego što valja.
Nešto sam primetio prvi put tek sada: keyboard switching mi je podešen da bude Cmd Space ali kada pritisnem i zadržim tu kombinaciju tastera, pojavi mi se poluprovidni panel sa izlistanim svim layoutima koje sam odabrao u System Preferences.
Kao što rekoh, ovo nisam viđao ranije, je li to nešto novo ili sam ja kasno stigao na žurku?
Nešto sam primetio prvi put tek sada: keyboard switching mi je podešen da bude Cmd Space ali kada pritisnem i zadržim tu kombinaciju tastera, pojavi mi se poluprovidni panel sa izlistanim svim layoutima koje sam odabrao u System Preferences.
Kao što rekoh, ovo nisam viđao ranije, je li to nešto novo ili sam ja kasno stigao na žurku?
Odavno je, verovatno od 10.6.0 B)
Na mom MacBook-u koji je 10.5 upgrade-ovani na 10.6 sad sve radi kao mleko (brže) , Exposé & Spaces ‘plivaju’ 😊
meni sve ishlo kul do 95% i tu kao zakucao,medjutim ostavio sam ga tako i posle duzeg vremenskog intervala je nastavio do 100 i rebot i sve normalno….mozda mu treba lufta pred kulminaciju.:laugh:
Odavno je, verovatno od 10.6.0 B)
Na mom MacBook-u koji je 10.5 upgrade-ovani na 10.6 sad sve radi kao mleko (brže) , Exposé & Spaces ‘plivaju’ 😊
Hmmmm meni se pojavi ‘spotlight’ ispod sata.
Sto se tice razlike u brzini usled ovog update-a ,razlike neke nema narocito sem…
Tek kad sam kupio lap bootup je bio gotovo trenutacan.
Posle prvog update-bootup je skocio nekih 12(10do12)sekundi.
SAD je znacajno brzi bootup.
OSTALO ... brzo kao sto je uvek i bilo,mozda je I-net(Safari) trunkicu brzi
Smug je jedino znao da shtuca ,ostalo speed of light.