Jbga Darko, ne radi se o tome da li ćeš videti pixele, već koliko to što ćeš uopšte koristiti iPad za čtanje nije pametno.
Nije zlato sve što sija…i ima ekran od 16 miliona boja. 8 ili 16 nijansi sive je savršeno dovoljno za čtanje. Idealan čtač bi bio negde na pola puta između iPada i Kindlea 2, a to je onda Kindle DX ili Sony PRS-900, jer su dovoljno veliki da PDF stane i da se sve lepo vidi, baterija traje 2 nedelje ili 7500 okretanja stranica, prikazuju 16 nijansi sive, Sony ima i touch screen, ali DX ima bolji kontrast, pa ko šta voli.
iPad super BARATA knjigama (zoom, brzina); ali nije za ČITANJE istih. Ako ćeitaš na iPadu, to već danas možeš na laptopu i skoro pa jednako na iPhoneu, a sumanuto je reč da su i jedan i drugi i treći uređaj (laptop, iPad i iPhone) adekvatna zamena za knjigu.
I čtač imaju svojih mana, ali su te mane daleko manje u odnosu na ova 3 pomenuta uređaja.
Jbga Darko, ne radi se o tome da li ćeš videti pixele, već koliko to što ćeš uopšte koristiti iPad za čtanje nije pametno…
...iPad super BARATA knjigama (zoom, brzina); ali nije za ČITANJE istih…
Izgleda da nismo na istoj frekvenciji B)
Mislim da će iPad biti odličan za čtanje knjiga, ali će zato biti vrhunski za ČITANJE interneta (pod ovim se podrazumeva čtanje texta na www-u u šta spada i čtanje ovoga foruma)!
A za čtanje, zavisi kako definišeš čtanje. Ako je to za tebe proces koji traje sat dva dnevno, biće ti odličan i za to. Ako je duže, onda ćeš oćoraviti 😊
Yup,amen za to
bas odavno koristim pocket pc,touchscreen telefone i sve te zezalice koje te trebaju olaksati zivot
imao sam po nekoliko(cak i po desetak) ipaq-ova,qtec-ova,htc-ova(to je isto al ajd);palm-va
i za sve vazi isto-bole oci od pozadinskog osvetljenja
provalio sam da manje naprezem oci kad smanjim osvetljenje na uredjaju a povecam u prostoriji,
ali sa glossy display-evima to ne pali
za surf i mail mi kombinacija iPhone-macbook savrseno odgovara,
trazim nesto za citanje novina,pdf-ova i knjiga,i nista vise
sad me nesto mario nagna u trazenje i procackao sam ovaj
IREX DR 800 SG 8.1-inch Touchscreen eReader
nije losa ni cijena a 8’displej
...bas odavno koristim pocket pc,touchscreen telefone i sve te zezalice koje te trebaju olaksati zivot
imao sam po nekoliko(cak i po desetak) ipaq-ova,qtec-ova,htc-ova(to je isto al ajd);palm-va
i za sve vazi isto-bole oci od pozadinskog osvetljenja…
Koje su velične displeja?
Post edited by: Darko Selaković, at: 2010/04/11 18:39
Da te preduhitrim, nebitno koja je velična displaya, jer se uvek podesi velična slova koja ti odgovara. Može da te iritira to što svaki čas moraš da listaš/skroluješ, a opet ne mora. Zavisi od osobe do osobe. Ali će većinu da bole oč zbog pozadinskog osvetljenja.
Na iPadu je prisutna i refleksija. Ja prekjuče sedim vani, jako sunce i smeta mi čak i refleksija na e-ink displayu. Da sam imao iPad, odustao bih od čtanja i samo bih muziku slušao 😊Gledam pre par dana jedan iPad video (mislim da se zove Emily presents, neka klinka priča o gadgetima, pa je čačkala iPad). Vani se ništa nije videlo na ekranu, ali mogu da pretpostavim da je to zbog smanjenog brightnessa. Mada opet, iPad bi trebalo da dođe sa uključenom kompenzacijom svetla, baš kao i iPhone.
Obavezno pogledajte snimljeni video jer kada vidite koliko puta je autor teksta bezomučno tapkao i pinčovao po ekranu bićete uvereni da je ovaj Lenovo ‘definitivno bolji’ od iPad-a.
Post edited by: Darko Selaković, at: 2010/04/11 20:56
LOL, opleo sam mu po blogu, ali sumnjam da će objaviti :D
Koja glupost od uređaja. Onoliko besomučnog tapkanja dok OS ili hardver prepozna šta korisnik želi da tapne daje potpuno drugo značenje reč “multitouch” :D
Pošto si već spomenuo iPad, ovaj Lenovo izgleda reterdirano u poređenju sa onim. Ajde dizajn, nekome je to važno, nekome ne, ali da pritisneš dugme svaki put da bi rotirao ekran. Pa to je Windows Mobile tako radio pre 10 godina. Mogli su da reže to elegantnije. Barem se u 2010. zna kako.
Odziv ekrana/sistema na onom multimedijanom delu…prvo neće da se skroluje, pa onda preleti 10 ikonica odjednom. Nazivanje ovoga odličnim odzivom, a ovog laptopa sjajnim mališanom je obmana čtalaca/kupaca.
Ono što ljudi trebaju da shvate je da ako im treba punokrvni OS, da se drže miša i tastature, a ako im treba neki hibrid, opnda neka traže touch interfejsu prilagođene sisteme. U suprotnom se dobija beba Frankenštajn, poput ovog mališe.
LOL, opleo sam mu po blogu, ali sumnjam da će objaviti :D
Koja glupost od uređaja. Onoliko besomučnog tapkanja dok OS ili hardver prepozna šta korisnik želi da tapne daje potpuno drugo značenje reč “multitouch” :D
Pošto si već spomenuo iPad, ovaj Lenovo izgleda reterdirano u poređenju sa onim. Ajde dizajn, nekome je to važno, nekome ne, ali da pritisneš dugme svaki put da bi rotirao ekran. Pa to je Windows Mobile tako radio pre 10 godina. Mogli su da reže to elegantnije. Barem se u 2010. zna kako.
Odziv ekrana/sistema na onom multimedijanom delu…prvo neće da se skroluje, pa onda preleti 10 ikonica odjednom. Nazivanje ovoga odličnim odzivom, a ovog laptopa sjajnim mališanom je obmana čtalaca/kupaca.
Ono što ljudi trebaju da shvate je da ako im treba punokrvni OS, da se drže miša i tastature, a ako im treba neki hibrid, opnda neka traže touch interfejsu prilagođene sisteme. U suprotnom se dobija beba Frankenštajn, poput ovog mališe.
Nisam se trudio bilo šta da mu otkucam jer sigurno ne bi objavio ni reč :woohoo: