Ja predjoh pre 2 nedelje sa 3.0 na 3.1.3 ali u suštini mogao sam i na 3.1.2, jer su u osnovi isti, i na 2G telefonu mi je baterija 3x povećala trajanje. Iste aplikacije su instalirane, i sa app store-a i sa cydie, i ne znam uopšte u čemu je caka, u svakom slučaju meni sad umesto 1-1,5 dan, traje ladno 4. Ništa hardverski diro nisam…
Verovatno ispravljen bag kada uključeni ‘Notifications’ ždere bateriju.
Ne bih rekao, meni na njemu notifications nije ni radio, probao sam prvi put sa 3.0, i nije radilo, pa sam reinstalirao sistem, i push nisam ni dirao… Ionako to ne koristim, tako da mi je i sad ugašena ta opcija. Tek od pre par dana koristim ono system activity monitor programce, pa nisam pre mogao da pratim rad procesora i aktivnih procesa, ali sad, pratim piše nakon 3 dana oko 9h korišćenja…i tad ga stavljam na punjač.
Instalirao sam GM 4.0 na iPhone 3G, a onda i jailbreak sa DevTeam wikija.
Jailbreak uključuje multitasking i radi kako je demonstrirano. Obzirom da imam opciju da mi u status baru ispisuje slobodnu memoriju, zapanjujuće je kako dobro ovo radi. Recimo, imam Cydia, Simplenote, Mail, Settings i Phone u multitask baru a gore piše 54MB kada gledam u Springboard (tj. nisam ni u jednoj od tih aplikacija). Sve mi se čni da ih OS prosto utepa, a samo drži spisak. Testiraću to još.
SBSettings se instalira ali ne radi - slide po status baru nema efekta. Shit.
Region Fix za FW 3.x (sa Cydie) radi i ovde, tako da se format brojeva onda lepo prepoznaje.
Ima sitnih izmena po UI-ju, no ništa spektakularno. Čeka se iPhone 4 da ovaj OS stvarno poleti. 😊
Pa to je super, meni taman uskoro stize iPhone 3g, s tim da ću ja sačekati mesečak dana da lagano odradim taj update, čsto dok sve bude kako treba ispeglano i što se cydie tiče, i ostalih zajebancija. Super je što radi multitasking 😊
Apple je malo pre i službeno pustio najnoviji operativni sistem za iPhone iOS 4.0 u opticaj. Uključte iPhone u iTunes i skinite novi OS. Napomena samo oni koji imaju fabrički otključan telefon, ostali koji imaju jailbreakovan ili unlockan telefon će morati čekati da se uradi otključavanje.
za prvu ruku 378 MB sa 3.1.3. na 4.0
Za sad radi sve OK. Za duže igranje će biti potrebno više vremena. Neprimećujem usporenje sa radom u programima. Mail je super pogotovo što imam više naloga. Sad radi kao i mail aplikacija na kompu. otatak impresija za koji dan.
Jutros vidim da moje upozorenje od posta ispod nije više u ‘modi’. Izašlo je i ono što su mnogi od vas čekali - unlock za sve one koji su slučajno svoj iPhone updateali i zaključali ga. Nova verzija Ultrasn0wa 0.93 je dostupna preko Cidije. Otključava sve ranijih verzija basebanda - 04.26.08, 05.11.07 -5.12.01 -05.13.04.
Pa to je super, meni taman uskoro stize iPhone 3g, s tim da ću ja sačekati mesečak dana da lagano odradim taj update, čsto dok sve bude kako treba ispeglano i što se cydie tiče, i ostalih zajebancija. Super je što radi multitasking 😊
Radi multitasking, ali k’o mrcina. Nije bez razloga Apple ukinuo mulitasking na 3G-u. Sporo do bola, poneke aplikacije se startuju po čtav minut dok se ne počsti memorija da im se napravi mesta.
Ne preporučujem, ja ću ovo da vratim na standardni 4.0 ili možda čak 3.1 (radi testiranja) kad pribavim iPhone 4.
Radi multitasking, ali k’o mrcina. Nije bez razloga Apple ukinuo mulitasking na 3G-u. Sporo do bola, poneke aplikacije se startuju po čtav minut dok se ne počsti memorija da im se napravi mesta.
Ne preporučujem, ja ću ovo da vratim na standardni 4.0 ili možda čak 3.1 (radi testiranja) kad pribavim iPhone 4.