Ma znaam vas, da je neko ovo zaboravio pre 10 dana na klupu nemačke pivnice, ne bi bilo lepšeg telefona na svetu :D 😛
Nego, što reče meni jedna draga osoba, novi iPhone izgleda kao kopije LG-a, koji izgleda kao kopija iPhonea.
A za vas koji se iščuđavate ovakvom dizajnu Nokije, niste mi jasni. Jeste videli kako E71 ili E51 izgledaju? Ovo je direktan naslednik, takve ideje u dizajnu.
A ideja je krenula početkom 2007. sa modelom 6120.
Da vidite frižider sa touch ekranom (a ima ih); hoćete reći da su lejmeri i da su samo ubacili iPhone u frižider i da to nije ništa novo.
Kad ćete shvatiti da od 2007, kad je iPhone predstavljen, ima već 3 godine, i da danas više nije fora govoriti kako sve i jedan telefon sa velikim ekranom je ustvari kopija iPhonea. Bilo je zanimljivo prve godine, jer jeste bilo čnjenica da su svi u ovoj ili onoj meri ličli, ali od 2002. i SE P800, svi oni meni liče na njega 😊
Ja sam se skinuo sa pilula, a vi ostali 😊
Nego, šalu na stranu, šta sam sad rekao, a da nisam u pravu?
Ukazujem vam na čnjenicu da se malo previše tripujete. Nokijin telefon lič na sve njihove novije telefone E klase. To što neki telefon ima veliki ekran, ne znač da lič na iPhone…barem ne na omalovažavajući načn na koji se to kaže.
Pa sam si sve lepo opisao, nema šta čovek da doda. Mislim da niko nije spominjao sam touch screen, a barem ja nisam.
Apple iPhone u trenutnom obliku jeste iz 2007. g. ali zato Apple (konačno) menja taj izgled u, kako neko odlično primeti, sendvič sladoled. To je loš dizajn sladoleda ali odličan za telefon, imho.
Sa druge strane, čega su se setili u Nokiji: da nakaleme dizajn iPhone-a iz 2007. na sopstveni dizajn iz takođe 2007. g.!! :whistle:
Zato sam i rekao da su kukavice, svakog kvartala tonu sve dublje i evo ovo je najbolje što mogu da ponude?
Nokia igra na sigurno a svi dobro znamo kako to izgleda igrati na sigurno kada su ovakve stvari u pitanju. Bojim se da je tržište smartphone-a u ‘pi*kice idite kući’ fazonu i stvarno mi nije jasno koliko još Nokia misli da izbaci tih oktagonaloidnih telefona pre nego što skupi hrabrosti da napravi nešto originalno a funkcionalno. Mislim, Symbian???
To da je Nokia za 2010 uzela foru od 2007 iPhonea je isto toliko debilno kao i kad bih rekao da je iPhone ustvari Nokia E61, pošto su istog oblika :D
DSS, u tu novu Nokiu ćeš takođe moći ušopovati i sve naredne generacije iPhonea, nije to nikakva mudrost. Samo, ne razumem, da li je tu onda Nokia vidovitija ili Apple? Ili pričamo o babama i žabama.
I još te samo molim, pošto nisam video da si i to remek delo napravio, uklopi i u starije Nokijine touch screen modele iPhone, da ne ispadne da su ukrali iPhone ideju tek 2010.
Jedno je kritika Symbiana, a drugo su ovakve fantazijske projekcije i astralne paralele.
Ok, ne sviđa vam se dizajn, ne sviđa se ni meni onaj, ali sve ovo drugo je za njnjnj.srbija.com (teorije zavere™, mi smo prvi bili ovde™, dotokija.com™ i ostale kompleksaške ideje pridavanja prevelike važnosti malim stvarima).
Ne bih da se ubacujem preterano u raspravu, ali što se mene tiče najbitnija stvar na bilo kojoj tehničkoj spravi je samo srce, a to je softver.
To mi je uvek bilo najbitnije i mora da bude jako dobro, a za dizajn marim tek kada je ono prvo ispunjeno.
Što se mene tiče dizajn iPhone-a uvek mi je bio ženskast 😊 i viđao sam mnogo bolje dizajnirane telefone po meni*
*po meni je jako relativno jer nemam jako dobar osećaj za dizajn…
Pazi, moš’ ti to da nazivaš kako god hoćeš ali prvo što sam ugledao na tom telefonu bio je taj chrome bezel. To mi je bila prva asocijacija - iPhone 2007, bez zezanja. Jedino što nisam mogao da skapiram šta nije u redu sa ostatkom unučeta (a vidim da nešto debelo nije u redu) ali ti si mi tu pomogao sa onim slikama E serije.
Pravo malo Frankenštajnovo čudovištance 😊 Evo mi E66 na stolu, sada je gledam posle toga što si napisao, ma to je to. Inače ja sam sa Nokijama posle ovog telefona završio za vjeki vjekov - pola sata za instalaciju Skajpa i slične budalaštine. Dabogda ih Symbian odvukao na dno reke da se podave k’o pacovi.
Čisto da se uključm, što se symbiana tiče, Nokia ga je otkupila kompletno, i preinačla ga u opensource, a u dilu sa Intelom sad polako prelaze na Maemo, koji je u principu derivat Linuxa….
Eto vam za dalju raspravu što se SW-a tiče…ovo sa symbioanom su poslednji znaci života tog OS-a koliko se meni čni, ali mislim da su i u nokiji svesni toga da od tog os-a nema vajde za dalji razvoj…
@Mario: Hromirani bezel je ono što su svi primetili i što ne možeš da porekneš da čni da sam telefon izgleda ‘shopped’ (I can tell by the pixels) tj. da lič k’o iPhone sa nekim battery case-om. Znač, ljudi se uhvate za to, ti počneš o touch screen-u u vakuumu, k’o da niko od nas nije video touch screen pre iPhone-a.
Generalno, noob-bash-uješ svakoga ko ne želi da odustane od iPhone-a, pritom često koristiš drugu stranu argumenata koje si koristio da noob-bash-uješ iPhone hatere po [es]-u.
Sve u svemu, kupi već jednom taj Desire pa nam reci koliko ti se sviđa, što u prvoj nedelji što posle n meseci/godina - ako ti se sviđa, živ bio - veliki ti poras’o, samo već jednom da izađeš iz perpetuum iPhoners hate moda.
Jeste, taj je 😊
Sve od opreme. Moram ga uslikati i ponuditi samo onome ko me zna, jer mi je jednom ispao i izgreobalo mu se staklo na par mesta. Ne vidi se kad se gleda u ekran, ali se iskosa pri ugašenom ekranu vidi, pa će nekoga to sve nervirati 😊
Ali na sam rad telefona nemam zamerki.