Tako ti ja danas posle 5 dana izvadim MacBook iz ranca, ubodem ga na punjač - ono zelena lampica umesto narandžaste. Mislim se, koj li mu je? Probudi se on iz sna, i kaže mi ‘Battery Not Charging’! Kad mu nisam majku…
Resetovao SMC (valjda, nije da ima neki feedback kad se to uradi); resetovao PRAM, vadio-stavljao bateriju, čstio MagSafe kontakte - sve badava.
Malo mi je wtf da se baterija tako ubije bez da daje neke znake umiranja, al’ ‘what is there is’ - sad mi treba baterija za beli MacBook iz 2007.
Inače, Battery Health Monitor mi kaže: On A/C Power, Battery Installed, Battery Not Charging, Battery Not Charged, The batteries are not empty, The batteries installed can be charged; a ispod na slici kaže Current Capacity 0 mAh, Charge Cycles 75% (299) - WTF indeed.
Seksi zvuč ta ganc nova, ali nejmujte obojica prajsove pa ćemo se dogovoriti 😉
@Darko: Da, poslednja dva meseca sam ga tako koristio - napunim ga skroz utorkom pre posla, onda odem na posao, tamo se isprazni do pola, i uglavnom sedi u torbi do sledeće nedelje (nije baš svake nedelje isto, ali bi se skoro uvek skupilo nekoliko dana da se skroz isprazni, pa onda iznova). Nije baš da sam imao ikad laptop u životu, pa sam išao principom ‘u, vidi, ovo može ovako - cool’, pretpostavljam da to nije valjalo tako, hm?
Виђао сам да кад се испразни батерија до краја и он оде у спавање и тако буде неколико дана и после кад се укључи да се пуни пријави још 20 сати до краја пуњења (а уствари је напуни за 5-6 сати).
Колико сам разумео када пријави да је батерија празна тада је остало пар процената али за пар дана од самопражњења батерије она се још мало испразни и када треба да се пуни онда почиње ”лагано” пуњење док мало не дође себи.
Вероватно је напон у твојој батерији сишао испод неког минимума па неће да крене да је пуни а кад би кренуо напунио би је. Пробај да батерију мало загрејеш (шта знам, до 30-35 степени) можда јој се подигне напон па је препозна како треба да је допуни.
mozda je slicna fora,ali meni se slicno desilo sa beterijom za Pocket pc,pre par godina,ortak koji ga sredio isto rekao`da je zaspala`i ne secam se kako,ali je zivnula,a ja do tad nisam mogao ni da mrdnem sa punjacem…..
probaj da probudis`strvinu`:)
@Darko: Ovo što reče za cca.20 sati sam i ja jednom video, ali se brzo ispravio na pravilan tajming, pa nisam obratio pažnju.
Razmišljam sad kako bih uopšte i mogao da podgrejem bateriju - da je grejna sezona pa da je stavim na radijator, ovako šta god da mi padne na pamet, završava se eksplozijom :D
dakle, ovo sto sledi obicno bi bilo praceno sa onim - ne snosimo nikakvu odgovornost za posledice. ali ne moze da skodi ... pa mozda ce nekom da koristi…
kad se tako nesto desi (meni se par puta desilo, jednom na komp, jednom na mob); i kad nece da se puni, ja sam otvorio bateriju i izmerio napon na celiji. obicno bude ispod 3.15 V i onda ona elektronika nece da je puni. u tom slucaju sam prinudno punio direkt celiju uz pomoc univerzalnog laboratorijskog ispravljaca sa regulacijim napona i struje - bitno ograniciti struju na neku meru zavisno od kapaciteta baterije i tako pustim da se napon na celiji popne na recimo 3.6 - 3.7 V. vratim sve kako je bilo - i baterija bude prepoznata. onda dopunim i to je ukratko to.