Od početka sa iBook G4
Posted: 18 May 2010 11:31 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2010-05-14

Na novajlije u forumima sam često bio kivan (kao da padnu sa tavana) i upućivao ih da čtaju prethodne postove. Sada sam i sam u takvoj situaciji jer sam od skoro postao vlasnik predivnog iBook G4. O njemu pojma nemam. Pročtao sam dosta postova u ovom forumu, ali nestrpljenje mi ne dozvoljava da sve lepo sistematizujem i sredim u svojoj glavi. Dakle, imam:
Model Name:

Profile

Posted: 18 May 2010 01:03 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Dobro došao

Gde se tačno načaziš na vertikali zavisi od tvoj potreba, ako ti treba za net, muziku, film onda će te služiti sledećih puno godina, ako ti treba za video, audio, obradu fotografija onda se ne kotira baš najsjajnije.

Po mom mišljnenju ta ti je verzija dovoljna.
Obavezno stavi više ram memorije.
Taj adapter imaš da kupiš ko ovlašćenih apple prodavaca mada često ljudi na forumu prodaju to. Daj oglas da tražiš taj adapter i neko će ti se javiti.

Za ostale odgovore pogledaj ovu temu

FAQ - Najčešća pitanja početnika

i ovu

Pet pitanja - prelazak sa Win na Mac…

Sve najbolje.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 18 May 2010 01:41 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2010-05-14

Hvala na dobrodošlici i prvim savetima. Nadam se da ću ovim putem, koji si mi naznačo, naći odgovore na većinu pitanja (a ima ihhhhh). Znate uostalom šta je sve vas mučlo na početku, pa izvolite. Sigurno će biti korisno ovakvima kao što sam ja.
Pozdrav svim MAC-ovcima forumašima.

Profile

Posted: 18 May 2010 02:26 PM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Dobrodošao 😊

Za početak MAC nije računar, Mac jeste, eto, nešto novo, na većinu stvari ti je marko već dao odgovore, ali ajd da se priključm sa još par. Na iBook-u kad nađeš taj adapter po difoltu nije omogućen extended display. Sa ovim ispod
http://www.rutemoeller.com/mp/ibook/ibook_e.html
ćeš rešiti taj problem 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 19 May 2010 10:38 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Joined  2010-05-14

Prihvaćeno. Dakle ne MAC, već Mac.
Čekam kablić (naručeno) i da nije ove korisne napomene, verovatno bih se vrteo u krug što ne radi ext. monitor. Častim pivo!:)

Post edited by: nexus, at: 2010/05/19 22:38

Profile

‹‹ Macbook rikno      ziper ili rar za mac os ››