dusanx wrote:
Pa da ali ja ga gledam kao razvojno/test okruzenje, uzmi to u obzir. Android trziste i Android OS nisu za potcenjivanje. Za sad ih pratim na nivou informacija, nisam jos nista radio za Android ali sam spreman da uskocim ako bude bilo potrebe.
Nisu, što se broja aplikacija i potencijalnih korisnika tiče vrlo verovatno će preteći AppStore u neko dogledno vreme (godinu ili dve recimo). Međutim, kao developer bi trebalo da gledaš koliko ko voli da troši pare, a ne koliko ima potencijalnih kupaca.
Svi se lože kako Windowsa ima 95% tržišta pa je atraktivan za nezavisne developere. Ja tvrdim da je profitabilnije pisati aplikacije za Mac OS X. Odbi pola od tih 95% na računare u firmama koje kupuju Exchange server, MS SQL Servere, custom rešenja, Oracle i slično. Zatim, odbij još polovinu preostale polovine na one koji su kupili mašinu za $400 i manje i koji nikada više nisu izdvojili nijedan cent za ikakav softver. Za nezavisnog develoepra preostaje isti broj potencijlnih kupaca kao što ima vlasnika Mac OS X uređaja, možda i manje, a postoji čak i studija da vlasnici Macova značajno više troše na softver od vlasnka Windows mašina.
Isto će biti i sa Androidom: da li zaista misliš da će onaj ko želi jeftinije i navodno ‘open’ rešenje i OS biti spreman da troši pare na softver?