‹ First  < 6 7 8 9 10 > 
8 of 10
iPhone 4G ?
Posted: 08 June 2010 12:39 PM   [ # 106 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  92
Joined  2010-04-07

zasto sam onda ja razocaran? Mislim, sve sto smo vieli je koncentrisanje na video performanse uredjaja koji je na trzistu vec par godina. Ocekivao sam… boom… ako hocete, jednostavno, nisam zadovoljan onim sto je ponudjeno. Bas sam vise ocekivao…

Signature 

Presumption is the mother of all fu**ups.

Profile

Posted: 08 June 2010 01:07 PM   [ # 107 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Atm0 wrote:

sumnjam da HTC ima cime da uzvrati udarac…imao sam prilike da testiram Win Phone 7 kao i da radim neke aplikacije u Expresu za njega, jednostavno je neuporedivo sa iOS4

Zanimljivo, tebi je Win 7 asocijacija na HTC, a Bill na MS…dobrodošao u 2010. Tu su sad čka Android i čka Balmer.

Doduše, sumnjam i ja da će HTC uspeti da izbaci nešto čme bi zasenio ekran iPhonea. Ovaj na Desire nije tako dobar kao kod iPhonea.

Profile

Posted: 08 June 2010 01:29 PM   [ # 108 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

djpaan wrote:

Ocekivao sam… boom… ako hocete, jednostavno, nisam zadovoljan onim sto je ponudjeno. Bas sam vise ocekivao…

Može li to malo konkretnije?
Šta si to očekivao (a da nisu petarde)?

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 08 June 2010 01:51 PM   [ # 109 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  92
Joined  2010-04-07

secamo se da je prva generacija iphone donela revoluciju. Veliki kapacitativni displej, nepodnosljiva lakoca upravljanja, inovativni dizajn…

Dolazi 3g varijanta, prave gresku u industrijskom dizajnu (dve tacke na ‘ledjima’ koje se grebu od normalne upotrebe, to nije normalno) overall misljenje je da se nista dramaticno nije promeilo, samo je postojece vec unapredjeno.

3gs, slicna stvar, cak nije doslo ni do kozmeticke promene oklopa.

Najnoviji iphone, dizajn neznatno promenjen. ne ide mi u glavu varijanta sa gumenim ‘bumper’ navlakama. Apple zna vrlo dobro kako da napravi lep dizajn, gumeni umetci mi se ne uklapaju u tu pricu. Setimo se samo koliko je dizajn Macbook Air bio nov, svez, revolucionaran.

ios4 je i dalje samo upgrade postojeceg. Nema drasticnih inovacija. HD snimanje u telefonu meni nikad nije bilo nesto posebno privlacno, ali polovina keynote-a se baziralo upravo na tome. Video call je i dalje samo u beta verziji jer ne postoji mogucnost od strane operatera da to i podrze a da pri tome ne sruse mrezu.

Nasa ocekivanja novog uredjaja su zadovoljena samo poboljsanim postojecim primerkom istog. Nista tu nije radikalno kako je Stiv opisao. Zato sam razocaran…

Post edited by: djpaan, at: 2010/06/08 13:54

Signature 

Presumption is the mother of all fu**ups.

Profile

Posted: 08 June 2010 01:58 PM   [ # 110 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Nasa ocekivanja novog uredjaja su zadovoljena samo poboljsanim postojecim primerkom istog. Nista tu nije radikalno kako je Stiv opisao. Zato sam razocaran…

I opet si kritikovao samo ono što je ponuđeno, a nisi naveo šta si očekivao umesto toga. Kao što reče Dača, može li malo konkretnije?

Mislim, barem ono ‘mogli su kameru od 12 megapixela, eno ima je (navesti telefon i proizvođača)’, pa da znamo, ovako ...

Post edited by: madamov, at: 2010/06/08 13:59

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 08 June 2010 02:16 PM   [ # 111 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Meni je super, isto onako kako mi je npr. bio super i Tigar posle skrnavog Jaguara. Stvari koje nisu valjale (pre svega nedostatak multitaskinga, copy/paste-a, itd.) sada su prošlost. Dodajmo na to mnogo brži čp, mnogo jaču bateriju, mnogo bolji ekran,... ne znam šta ima da se bunim ako su ‘samo’ zaokružili priču.

Prvi iPhone je bio revolucionaran pa je ispao taksa na budale, sreća pa sam ga se brzo ratosiljao. Sve ti je nagovestio, a imao si malo šta, vrlo frustirajuće. Sada lepo imaš telefon koji može da radi praktično sve od onoga što očekuješ od njega (da, zaista nisi rekao šta si to očekivao).

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 08 June 2010 03:23 PM   [ # 112 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  426
Joined  2005-11-24

Sačekao sam da se malo slegnu utisci kako bih mogao da dam pravi sud o iPhone OS 4 i novom iPhone-u.

O OS-u, mislim da su napravili napredak, ali napredak kroz evoluciju onoga što već postoji.
Vidim da mnogi ismevaju foldere, nešto što je Symbian imao odavno.
Ismeva se čnjenica da je uveden multitasking, konačno, posle Appleove priče, ‘pa, šta će ti to’ itd.
Ok. Ima mesta kritici neki su komentari možda i na mestu, ali ono što ‘hejteri’ ne shvataju jeste da sve što je urađeno urađeno je bolje nego kod drugih. Značajno bolje.

Nisam neki veliki ljubitelj citiranja marketinških slogana, ali Jobs je u pravu. Parafraziraću, ‘Nismo prvi stiglu na žurku, ali stižemo u stilu i bolje o drugih.’, čme je sve rečeno.

Pored toga, ljudi ne shvataju da Apple ne prodaje software i hardware, već korisničko iskustvo u upotrebi tih stvari.
Da su izbacili multitasking za iPhone generacije 3 ne znam da li bi bilo ‘toliko’ revolucionarno. Sa druge strane, mnogi na Apple gledaju kao na dobrotvornu neprofitnu organizaciju. Oni to nisu.
Možda su i mogli da izbace neke funkcije ranije, ali ‘istraživanje’ im je pokazalo da više para mogu da zarade ovako. I to je ok, žele da opstanu i zarađuju.

Doada mi se rešenje za video poziv i naravno multitasking.

Što se tiče izrade iPhone-a. Više mi se dopadao ‘debeljko’. Ovaj mi deluje previše sterilan. Ipak, vidim da se ljudima već dopada.

Žao mi je što iPhone druge generacije neće biti zvanično podržan na iPhone OS 4. Postoji neka priča da su ‘hackeri’ spremni da ga portuju na iPhone 2.

Signature 

Redmond, start your photocopiers.

Profile

Posted: 08 June 2010 10:06 PM   [ # 113 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  518
Joined  2008-10-15

sirNemanjapro [PTS] wrote:

Žao mi je što iPhone druge generacije neće biti zvanično podržan na iPhone OS 4. Postoji neka priča da su ‘hackeri’ spremni da ga portuju na iPhone 2.

Molicu za ‘‘explane’‘, hakeri? Simpaticno razmisljanje!;)

Signature 

&#63743;Apple Certified Macintosh Technician&#63743;

Profile

Posted: 08 June 2010 10:21 PM   [ # 114 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

mene zanima sta ovo najavljuje za sledeci ipad?
ako ubace ovaj retina dispej,vjerovatno ce pojacati i memoriju.
kamera sigurno…sa usb-om postajem dosadan,all moram pomenuti da mrzim sto ga nece biti

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 09 June 2010 06:04 AM   [ # 115 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Ne verujem da će isti ekran ubacivati na iPad. Mislim da je poenta ovog napucavanja dpi na iPhone-u to da se broj piksela poklapa i na iPhone-u i na iPad-u.

Kada se preračunaju površine i dpi sa jednog uređaja na drugi mislim da se dobija ista cifra. Sve to naravno kako bi mogao da koristiš iste programe i za iPhone i za iPad, bez onog dugmeta “2x” na iPadu.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 09 June 2010 10:04 AM   [ # 116 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-24

appleservis wrote:

sirNemanjapro [PTS] wrote:

Molicu za ‘‘explane’‘, hakeri? Simpaticno razmisljanje!;)

Mislio sam na ovo.
http://www.redmondpie.com/iphone-4.0-on-iphone-2g-progress-9140747/

Signature 

Profile

Posted: 09 June 2010 10:33 AM   [ # 117 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

Ja samo chekam da krenu da izlaze igrice koje koriste ziroskop :D
Awesome thing!

Ovo je must buy.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 09 June 2010 10:54 AM   [ # 118 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-24

Ja sam mislio da Little Metal Ball već koristi žiroskop, kao i Doodle (ili kako se već zove).:unsure:

Post edited by: sirNemanjapro [PTS], at: 2010/06/09 10:58

Signature 

Profile

Posted: 09 June 2010 11:21 AM   [ # 119 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

Ne, to je akcelometar koji detektuje samo nagib telefona. Ziroskop detektuje pomeranje u svim osama.
Sada imash Nintendo Wii u shaci :D

Post edited by: jeeStyle, at: 2010/06/09 11:22

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 10 June 2010 12:01 PM   [ # 120 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  493