Pa to treba gledati i u kontekstu mrskog neprijatelja, BigBrother iz Mountain View-a je već stigao do verzije 6 a krenuo je 6 godina kasnije sa svojim brow., ups, svojim WebKit UI-jem 😛
Čak ni ove ekstenzije nisu tako loše kao što zvuče na prvi pogled, mada koliko vidim na prvi pogled ne može nešto korisno da se uradi sa njima. Korist of Firefoxovih ekstenzija se pre svega ogleda u stvarima kao što su Firebug, User-Agent switcher, Modify headers i sl. Ok, većinu toga Safari/WebKit rade bez ikakvih ekstenzija, ali nije to uvek to. Nisam siguran da Safari dopušta ekstenzijama da siđu toliko duboko, ovde se sve uglavnom svodi na neko pimplanje po UI-ju što i nije nešto.
brzinu primecujem, plavi progress bar jeste dobar, ali nekako mi je suvise vidlji, search je sjajan, ali imam problem sa nekim stranicama koje imaju reklame u formi lejera.
Na primer, isrbija, posle instaliranja verzije 5 potpuno je pobrljavio raspored lejera tkao da se sam forum vidi tek ispod poslednje reklame koje imaju sa desne strane. Kao da sam zumirao sliku nekoliko puta (uostalom to se desi kada zumiram ovaj forum, reklame su gore, a tek ispod vidim telo foruma)
Caka je u tome da svaki put kad se pogleda u progress bar dobije se osecaj da je sporije ili isto, jer on obicno dodje do pola pa malo strecne pa onda zalepi do kraja i to daje taj osecaj da ne leti.
Btw ako neko ima neki hak da se iskljuci progress bar bio bih mu zahvalan.
He, he, da se nadovežem na ono od ranije, HTML5 ili Flash, Youtube ima nešto važno da mi saopšti u hijeroglifima. Sada uz Reader feature mogu lepo da iščtam bez ometanja u vidu raznih oglasa ili čak video snimaka! :D