Samo kako sam ti poslao ovu poruku, prekinula mi se instalacija. Pisalo je ‘some files can’t be copied’. Danas sam nabavio original DVD Snow Leoparda i nakon butovanja mi izbacuje prozor gde piše ‘OSX can’t be instal on this computer’ !!
Retail verziju ili orginalni DVD koji je neko dobio uz svoju mašinu pirlikom kupovine?
kao sto ce i madamov da ti verovatno odgovori, ako si uzeo neciji original disk koji je on dobio uz book, mozda nece da se instalira kod tebe jer ta verzija je samo za book od tog tvog prijatelja. nabavi retail verziju.
Eto ti razlog problema, barem za ovu poslednju poruku: moraš da nađeš verziju koja je išla uz tvoj Macbook. A ako je Macbook stariji, tj. uz njega išao Leopard, onda uzmeš retail verziju Snow Leopard i instaliraš (onu koja nije dolazila ni uz jednu mašinu).
Odeš u Disk Utility, nađeš USB hard disk, napraviš jednu particiju u HFS+, a onda ideš na karticu restore i u polje image drag’n'drop postupkom staviš instalacioni DVD, a u polje destination istim postupkom tvoj hard disk.
Uopšte mi nije kliknulo da možda nije u pitanju retail verzija OS X-a.
Dakle, kao što su mnogi pre mene rekli, nađi negde retail verziju Snow Leoparda (ima i u ‘free shop-u’ na net-u); pa probaj sa njom. Image Snow Leopard-a bi trebao da ide na DL DVD.
Ako opet ne ide, verovatno je do optike, pa eventualno probaj postupak koji sam opisao.
Ako opet ne ide, probaj da očstiš optiku sa CD-om za čšćenje.
Ako i ovo ne ide, najverovatnije mora da se očsti ili ne daj bože zameni optika u servisu.
Javi šta si uradio.
Pozz
Ljudi, mnogo Vam hvala svima. U pitanju je bila sam retail verzija operativnog sistema. Moj disk sa instalacijom je bio ostecen pa SD nije mogao da ga ocita. Danas sam nabavio novi i uspesno sam resio problem. Uvek pravim paniku bez potrebe, to mi i zena kaze 😊
Ako mu je otišla optika, ima više načna, a to su
fw optika
usb optika
usb hdd pod uslovom da ima image. To sa imidžom je objasnio neko na predhodnoj strani 😊
Ljudi, mnogo Vam hvala svima. U pitanju je bila sam retail verzija operativnog sistema. Moj disk sa instalacijom je bio ostecen pa SD nije mogao da ga ocita. Danas sam nabavio novi i uspesno sam resio problem. Uvek pravim paniku bez potrebe, to mi i zena kaze 😊