CodeWarrior, šta će biti sa njim?
Posted: 03 August 2005 09:29 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Metrowerks je na AdHoc konferenciji najavio da će CodeWarrior 10 koji se očekuje na jesen biti poslednja verzija ovog razvojnog alata za Macintosh.

Mislim da se ovo moglo očekivati posle toliko unapredjenja koje je doneo Xcode u poslednje dve godine.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 09 August 2005 01:25 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

CW definitivno napušta Macintosh scenu. Možda deluje nefer što Jobs poziva developere da pređu na Xcode, naročto sa tranzicijom na Intel, pogotovu ako se ima u vidu da je CW skoro bukvalno spasio Apple tokom tranzicije sa 680x0 na PPC (dugo bio jedini razvojni alat za PPC); ali CW je sam kriv, ne Apple. Dolaskom Cocoa API-ja i ObjC-a ništa nisu uradili da mu se prilagode. Takođe, CW je već više godina u vlasništvu Motorole (odnosno Freescale sada) i teško da će pratiti Apple u prelasku na Intel.

Ipak, za njih ne treba brinuti. Izgleda da su digli ruke od Mac-a mnogo ranije od najave prelaska na Intel (kao što rekoh, dolaskom Cocoa/ObjC) i polako su se preusmeravali ka drugim tržištima, embedded pre svega, baš kao i ex-Motorola/Freescale.

Profile

Posted: 11 August 2005 11:50 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

milke wrote:

Ipak, za njih ne treba brinuti. Izgleda da su digli ruke od Mac-a mnogo ranije od najave prelaska na Intel (kao što rekoh, dolaskom Cocoa/ObjC) i polako su se preusmeravali ka drugim tržištima, embedded pre svega, baš kao i ex-Motorola/Freescale.

Da, izgleda da im kompajleri za embedded sisteme dobro idu.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

‹‹ WebObjects      Intelov Fortran ››