1 2 > 
1 of 2
iTunes Store u Srbiji!
Posted: 20 July 2010 12:01 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  1
Joined  2010-07-20

Pozdrav svima!

Ovo je moj prvi post na sajtu, koji inace cesto posecujem, ali sam jedan od najlenjijih likova kada je upitanju registracija.

Medjutim, diskusija na Apple-ovom forumu, zapoceta od strane naseg coveka iz Cacka, koju sam ja shvatio (zbog prevelike zelje verovatno) kao inicijativu da Srbija dobije iTunes Store, pokrenula me ja da vam se i zvanicno pridruzim i podelim ovo sa vama.

Diskusija je kratka kao sto mozete da vidite i pokrenuta ne tako skoro, ali mi se na prvi pogled ucinilo da mozda postoje neke sanse jer vidim da ima i novih postova.

Ovaj sajt je prvo mesto na kome ostavljam ovu ideju i link, kao pozivnicu da se svi Apple fanovi iz Srbije pridruze ovoj inicijativi, ucestvuju u diskusiji i ostave post podrske, a u cilju da nas ljudi iz Apple-a primete.

Ja sam svoj komentar vec ostavio. Odoh da sirim dalje!

Pozdrav!

Profile

Posted: 20 July 2010 01:22 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Oh… koliko li će karmi tamo da nagura…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 20 July 2010 05:46 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

@dra :woohoo: :laugh: :evil: :silly: :lol:

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 20 July 2010 09:49 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Postoji samo jedno mesto gde bilo kakva akcija ovog tipa može da ima minimalne šanse na uspeh: http://www.apple.com/feedback/

Apple discussions je TEHNIČKI forum koji ne prate ni mnogi inžinjeri iz Applea, čak i kad se jave to je nezvanično, tako da su šanse da iko relevantan pročta poruku nikakve.

Drugo, ako se traži iTunes Store (App store je druga priča) njega nemaju ni neke druge zemlje (recimo, nema ga Slovenija koja je članica EU, pa dakle ima prilagođenu zakonsku regulativu zemljama kao što su Francuska ili Nemačka) jer je tu problem dogovora oko autorskih prava i zakona o njima u određenim zemljama.

Post edited by: madamov, at: 2010/07/20 09:51

Post edited by: madamov, at: 2010/07/20 10:00

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 20 July 2010 01:21 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  426
Joined  2005-11-24

Pomalo sam iznenađen da je neko iskopao tu poruku. 😊 Nadam se da će uroditi plodom.

drdra i jeeStyle, mnogo ste duhoviti. :sick:

@madamov
Kada se nalazi na forumu, a nije obrisano, znač da je dobro. Feedback su vrata bez povratka. Pošalješ feedback, oni ti se zahvale i svako svojim putem.
Verovatno ne bi ni registrovali ‘problem’ dok 1.000 ljudi ne pošalje zahtev za tako nešto.

Koliko Slovenija ima izvođača muzike? Tri-četiri? Ne smeju harmoniku da rašire čestito, a da ne povrede granice.

Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, nekim delom Crna Gora i Makedonija imaju sasvim dovoljno izvođača za otvaranje iTunes storea.

Signature 

Redmond, start your photocopiers.

Profile

Posted: 20 July 2010 07:27 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

sirNemanjapro [PTS] wrote:

Ne smeju harmoniku da rašire čestito, a da ne povrede granice.

Nemoj ovo. Nije lepo.

Profile

Posted: 20 July 2010 08:40 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  518
Joined  2008-10-15

dusanx wrote:

Nemoj ovo. Nije lepo.

:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Pa u SRBIJI smo, sve je lepo.

Dusane ne zezaj, nije neka uvreda!

Signature 

Apple Certified Macintosh Technician

Profile

Posted: 20 July 2010 08:42 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

OK. I dalje mi se cini da nije lepo al ako niko drugi nema primedaba meni fino takodje.

Post edited by: dusanx, at: 2010/07/20 23:56

Profile

Posted: 20 July 2010 08:59 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

drdra i jeeStyle, mnogo ste duhoviti. :sick:
[..,]

Oh the irony.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 20 July 2010 11:27 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Uz rizik što dajem savet, a da nisam pitan za isti (što nije baš pristojan akt); ipak ću reći, uz nadu da će ti koristiti ubuduće; pljuvanje po zemlji iz koje dolaziš, ma kakva da je i ma koliko racionalnih razloga za to imao, pa uz to još pokušavati da budeš duhovit, stvara kod stranaca upravo suprotan (i pojačan) utisak od onoga kojem si se nadao.

Profile

Posted: 21 July 2010 04:07 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-24

Nema potrebe da se lažemo, niti da njih lažemo.

Signature 

Profile

Posted: 21 July 2010 11:05 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  411
Joined  2006-04-01

milke wrote:

Uz rizik što dajem savet, a da nisam pitan za isti (što nije baš pristojan akt); ipak ću reći, uz nadu da će ti koristiti ubuduće; pljuvanje po zemlji iz koje dolaziš, ma kakva da je i ma koliko racionalnih razloga za to imao, pa uz to još pokušavati da budeš duhovit, stvara kod stranaca upravo suprotan (i pojačan) utisak od onoga kojem si se nadao.

Slažem se, ovo stoji, iskusio više puta.
Mi ovde imamo svoje muke i dugu istoriju razumevanja zašto nešto pljujemo.
Kada to pričaš nekome ko pojma nema o tim stvarima i zašto mi to radimo, njegov utisak je izrazito negativan, i o tebi i o zemlji iz koje dolaziš.

Profile

Posted: 21 July 2010 01:19 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-24

Da me ne shvatite pogrešno, ali ponašanje osobe uživo govori više o tome kakva je osoba i odakle dolazi nego par rečenica preko foruma.

Nas su njihovi tv mediji tako lepo opevali od 90te do 99, tako da posle 9 godina prime time pljuvanja po nama, sumnjam da bilo šta da napišem ‘normalno’ ispašće da lažem.

Kako ja njima da objasnim da ja u centru grada imam tri prodavnice koje prodaju/iznajmljuju pirate? :lol:

Razumem vašu bojazan i eventualni kontra efekat koji može da izazove, ali u krajnjoj liniji je to nebitno.
Trudimo se da, kako tako, neke stvari u ovoj zemlji sami uradimo za sebe, bez čekanja na nesposobnu vlast (bilo kog režima). 😉

Signature 

Profile

Posted: 21 July 2010 01:42 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Lock pre nego sto eskalira?

Profile

Posted: 21 July 2010 05:10 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

sirNemanjapro wrote:

...Nas su njihovi…

jbt,ti jos zivis u dnevniku iz devedesetih?

da ti sledeca na spisku za prozivanje nije crna gora?
jos manja…pa bi mozda i po njoj harmoniku rastezao
heheh,i to da vidim

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 21 July 2010 05:36 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-24

bu2nin, bez da se shvati kao uvreda, koliko imaš godina?
Ako nisi imao kablovsku ili satelitsku, pa nisi mogao da vidiš, danas, hvala Bogu, postoji YouTube, koji je ogromna arhiva video fajlova. Sve se može pronaći.

Koliko dušebrižnika na jednom mestu… :unsure: Daleko bilo da se našalimo, to ne može. Sve se shvata ozbiljno.

Nemam ništa protiv osoba iz Crne Gore, par drugara su mi dole, ali imam protiv tog ‘pronalaženja problema’ tamo gde ga nema.
Ja sam mislio da Crngorci umeju da shvate šalu, postavili ste Mesića za počasnog građanina Podgorice. :D Gde ćete veći vic? :lol:

Signature 

Profile

1 2 > 
1 of 2