Ima li neko iskustva sa ovime, naime, imam druga koji je u Parizu, i mogao bi da mi kupi iphone 4, kako mu ja iz Srbije mogu poslati novac.On nema racun ni u jednoj banci?Moze li se to izvesti na taj nacin, bez racuna, ili on mora naci tamo nekog ko ima racun u nekoj banci pa da ja na taj racun uplatim novac???Hvala
WU može i da šalje novac iz ove države u inozemstvo, ali postoje dve začkoljice:
1. uplaćuje se u dinarima, a isplaćuje se u devizama,
2. morate znati kurs da možete preračunati koliko dinara je koliko deviza, jer oni nesposobni u pošti/banci to ne znaju/mogu da urade…
Plus, ‘porez’ koji naplaćuju za svoju uslugu je čst bezobrazluk…
da swift radi, ali pazite na troskove kojih ima mnogo i nisu naivni. ALi osnovna stvar, MORATE imati fakturu za uslugu koju placate inace ste u carinskom prekrsaju…
ne mora da ga dodje preko 30jura swift,samo ako se raspitas
ali mora da otvori racun tamo,pa da ti posalje upustva za slanje po kojim ces ti poslati iz svoje banke
i pare su mu tamo obicno za dan-dva,rijetko vise
WU radi najnormalnije,samo uplacujes dinare,kao sto je castor rekao,i provizije su im lijepe 😊
za direktnu kupovinu u applestoreu ne znam,mozda kao gift…
Prema sadašnjem zakonu NBS nije dozvoljen tranfer deviza iz zemlje. Tako da Western Union samo služi za primanje novca.
Služi i za slanje od pre 6 meseci…pogledaj na sajtu!
Hvala na informaciji, sada prvi put čujem. Proveriću kasnije.
Inače, taj zakon je postojao zbog ‘održavanja’ NBS i zadržavanja ‘izvoza’ deviza. Sada kada više te granice nema, savetujem da polako počnete da kupujete evre.
Sada kada više te granice nema, savetujem da polako počnete da kupujete evre.
Dobro bre Nemanja, kako uspevas da se u sve razumes? Svaki tvoj savet je bio ili neupucen ili pogresan ili maliciozan. Na osnovu toga ako savetujes da kupujemo evre odoh ja da prodajem. Stani malo, svuda te ima i sve savetujes a koliko vidim mnogo bre ne znas… o svemu.