iphone noob pitanja
Posted: 30 July 2010 03:03 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  53
Joined  2009-11-06

Elem,

lagano se odlucujem za prelazak sa mobilnog na iphone, pa me interesuje par stvari:

1. da li na iphone-u postoje profili, i da li postoji mogucnost automatskog aktiviranja (ono - od 00-08 silent, od 08-16 work, od 16-00 general)

2. da li je moguce za sms podesiti razlicite tonove za razlicite kontakte

3. nekako je vezano za broj 2 - da li se za sms moze postaviti neki ton koji nije medju 6 osnovnih tonova

kao sto vidite, sve neka pitanja od extremne vaznosti, ali, navika je cudo 😊

da, kao izbor ce verovatno biti 3GS ili cak 4, ako uspem da ubedim rodjake iz UK da njima nece trebati 😉

Profile

Posted: 30 July 2010 05:09 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

1. Afaik ne, ali sigurno postoji jailbreak aplikacija za to. Mada je prebacivanje na silent ‘rocket surgery’ sa hardverskim prekidačem 😊

2. Po default-u ne, ali postoje jailbreak aplikacije koje omogućavaju takve stvari (nisam ih testirao jer mi nije bilo zanimljivo, ali sam ih viđao u Cydia/Rock-u)

3. Preko SSH-a na jailbreak-ovanom iPhone-u odnosno preko PhoneView-a na bilo kakvom iPhone-u odeš u /System/Library/Audio/UISounds i pregaziš postojeće zvukove svojim zvucima. Nije user-friendly, ali može.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 30 July 2010 09:58 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  53
Joined  2009-11-06

Hvala na info-u,

nesto sam cackao po netu, i polako se upoznajem sa jailbreak-om i ostalim cudima, potrajace 😉

do sada sam se ‘druzio’ sa symbian-om pa mi ova fora za zamenu ringtona izgleda poznato, ali za dalje cu morati da potrazim jos poneki savet 😊

trenutno preostaje da sacekam da vidim koji ce iPhone da stigne pa da vidim sta mi je ciniti 😊

Profile