2)kada zavrsim ovo prvo i instaliram najvaznije,kako da uradim backup? koliko sam provalio backup kada se uradi jailbreak mora da se uradi na kompu(ne online)? kako,sta,cime nemam predstavu.
2. Backup se radi putem iTunes-a, tako sto uradis Sync, i on snimi kontakte, slike, muziku, podesavanja..bla bla bla, i ako npr. nabacis novi sistem na njega onda opet sync-ujes i sve ti se vrati na telefon.
1. Jailbrake se obicno radi kada se npr. stavi novi sistem, e sad tebi je na 2G-u iOS4, ja bih ti preporucio da li lepo stavis OS3 cisto da ti telefon radi brze, meni npr. iOS 4 radi lepo na 3G-u ali neki ljudi se zale da na 2G i 3G iPhone-ovima radi sporije.
Ako te zanima kako da stavis drugi sistem na tel preleti po forumu milion puta je pitano i objasnjeno u najsitnije detalje, tako nema svrhe da ti pisem.
stavicu os3,da li se razlikuje stavljanje os3 na telefon koji ima instaliran os4 od instaliranja os3 na stariju verziju? evenutalni problemi ili nesto slicno?
i da koji os3 da stavim posto ima raznih 3.xyz koji funkcionise sa syntiom najbolje.
Pazi kad kazes AppStore, ako mislis na AppStore aplikaciju to ti nikada nece raditi sve dok nemas pravi account, povezan sa kreditnom karticom, e tada ce raditi i tada ces moci da kupujes applikacije.
Dalje imas 2 vrste aplikacija sa Cydia i one krekovane koje skines sa neta pa instaliras putem iTunes-a. Taj video je backup za one aplikacije koji se instalirao putem Cydia, one apliakcije koje si instalirao putem iTunes-a kada uradis Sync njih racunar zapamti i sledeci put kada budes sync-ovao telefon one ce se automatski instalirati.
3.1.2 i 3.1.3 sesvim lepo rade.
Razlikuje se malo evo ja sam OVDE pisao kako sa iOS4 da se predje na 3.1.2. imas tu 2 tutorijala. Za ostale pogledaj na netu npr. na http://www.youtube.com ima ih milion.
Što se googleta tiče, ja ne znam gde i kako uopšte tražiš, ali google earth naravno postoji za iphone, i radi na bilo kom modelu iphoneta. Maps aplikacija koja fabrički dolazi uz iPhone radi upravo sa google mapama, tako da ne vidim neku bitnu razliku, osim što Maps radi dosta brže i ispeglanije.
Ima na zilion mesta objasnjeno kako da se kreira iTunes (AppleID) racun sa tudjim podacima, preporucujem da koristis US. Poenta tudjih podataka jeste da se trebaju uneti pravilni podaci o adresi (posebno ZIP code/postanski broj); koristices tvoje pravo ime i mejl.
GoogleEarth postoji vec jakooo dugo za iPhone i radi na svim iPhonovimajer je to skoro 100% web aplikacija. Ja na starom 2G telefonu imam iOS 4 i nemam problema u radu. Inace Cydia aplikacije nisu odobrene od Apple-a i ja ih izbegavam osim par stavri neophodnih za jailbreak, iskakanje poruke za preusmeravanje brojeva i pomoc pri nalazenju kontakta u imeniku koji te zove bez obzira na format broja. Izbegavam instaliranje ostalih (nepotrebnih) stvari jer ti mali programeri koji kucaju Cydia aplikacije ne brinu recimo o resursima, bateriji i slicno.
To su moja iskustva, ti ces naravno naci sebe u iPhone-u 😊
Ovako da se bolje definisem ako sam ostao nejasan, postoji custom IPSW kojim se instalira iOS 4 na 2G. Nema mnogo cega sto ovaj hardever i ne bi mogao da odrzi bez kocenja ali ipak radi zadovoljavajuce brzo. Koliko sam ja shvatio to je vise 3.1.3 koji su malo menjali i dodali par vizeulnih podrski. Verujem da bi se sve ovo i inace moglo uraditi preko par programa iz Cydia-e ali zasto komplikovati kada je ovo fino resenje.
poz ljudi,posle 2sedmice koriscenja telefon mi se cini jos boljim nego na pocetku:)
ali imam jos pitanja…
1)kako resiti najlakse problem sa brojevima tj,kontakti koji su kopirani sa kartice su u formatu +381,a neki 063/4/5.. i 381 od tih pravi problem jer mi ne pokazuje ime kontakta..
2)kalendar,vecita rak rana,,,imao bih neke vazne stvari da upisem u njega ali ne bih da mi se zagubi kao na prosloj nokiji pa me tu zanimaju
a)postoji li nacin da se backapuje kalendar?
b)postoji li nacin da se obaveze za ‘danas’ pojavljuju na ekranu dok je ekran zakljucan,tj dok se pojavljuje onaj tekst slide to unlock…
1) Sa cydie instaliraš calleridfix u zavisnosti od verzije sw-a na telefonu.
2) Kalednar se automatski sinhronizuje sa iCal-om, ili sa outlook-om ako si na winblowsu, tako da kad radiš sync preko itunesa, bekapuje se između ostaolog i kalendar
3) Nije mi trebalo, pa ne znam, ali ako ima, sigurno će ti neko odovoriti 😊
2) Kalednar se automatski sinhronizuje sa iCal-om, ili sa outlook-om ako si na winblowsu, tako da kad radiš sync preko itunesa, bekapuje se između ostaolog i kalendar
Samo zbog maila i ovoga mi se isplati da plaćam MobileMe: stavka unesena u kalendar na iMacu se sinhronizuje sa MobileMe nalogom, onda mi se laptop ažurira istim eventom u najgorem slučaju za pola sata, a i telefon čm ga prikačm negde na wireless mrežu.
to super:)
jos samo,ili sam ja malo vise glup,ali ne kontam kako da u kalendar dodam npr. da prekostura zvoni kao alarm? ako kapirate sta mislim…mogu i sa alaramom ali rok je 24sata…