Pozdrav svima…Početnik sam u Mac vodama a za to sam pribavio ovaj prelep komp, lampu.
Dobio sam je sa instaliranim Panterom (10.3..)a kako vidim da je aktuelan leopard.Na ovom Panteru mui ne rade neke stvari,tipa youtube i tako te komercijalne ali da ne smaram o tome,mislim da je bolje rešenje staviti novijji Mac OS.
Želeo bih da instaliram leopard pa vas molim za preporuka:
Konfiguracija lampe je:
CPU 800MHz
RAM 768 MB
HDD 60 GB
DVD RW (ne znam da li podržava single layer)
Eto toliko…BTW,ako neko ima linkove ili DVD da preporuč,da se kupi ili nešto slično?
Na tu mašinu nikako leopard, samo Tiger 10.4. Prvo, slab je procesor, grafička i malo rama za leopard, tako da nećeš ni malo komfora u radu imati sa njim. Stavi tiger-a, moj ti je savet.
evo sto kaze cika kosta i ja da potvrdim. stavi tiger-a, nafiluj memorije do kraja i stavi brzi hard.
oficijelno i ne moze Leopard na tu lampu, mada ima nacina i hakova, ako imas vremena mozes da probas, ali verujem da ces se vratiti na tiger-a.
youtube tu radi nekako, od slucaja do slucaja, moze da stuca, ali je manje vise podnosljivo.
za youtube,na G4…koristi Minitube program….mada je sad i on nestokao demo,nije bas free,u stvari radi kao free,ali smara sa izbacivanjem natpisa da je demo…inace ide to lepo…
Hvala svima na odgovorima,kako sam zaključo potreban mi je Panter i onda će mašina raditi OK.
Može li mi ne ko pomoći oko nabavke Pantera?
Unapred zahvalan:)
Nema na čemu, lako ćeš dobiti sistem, javiće se neko iz bg-a već 😊 , nego, ja nikako da ukapiram iz koje priče si ti zaključo da staviš panter. Panter je 10.3, a TIGER je 10.4 i to je onaj koji ti svi mi preporučujemo :D
Nije problem da svratim ali bih voleo da to sto pre odradim pa ako ima neko a iz Beograda je,mogao bi mi proslediti ili mozda neko ko nije iz Bg pa postom?!
pozdrav svima.
Hvala na odgovoru,danas ću se potruditi da skinem i narežem.
Pitanje sam postavio jer mislim da neću uspeti .dmg file da narežem na windowsu(tako sam čtao negde) a sa Mac OS nisam baš vičan oko rezanja jer sam nov.Svakako rešiću to:)