Da li je neko kupovao online sa MacSales.com?
Posted: 24 August 2010 01:48 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  260
Joined  2007-09-07

i kakva su vam iskustva?

Pitam, jer bih hteo nešto da naručm, pa me interesuje ima li nekih problema oko isporuke, carine i svega što može da se desi u ovoj našoh nedođiji od zemlje…

Signature 

iMac 27-inch

Profile

Posted: 24 August 2010 01:58 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Evo samo da ti kazem moje zadnje iskustvo sa carinom i ostalim glupostima koje idu uz to, nisam naurčvao sa tog sajta ali procedura je ista za sve.

Elem naručo sam nešto i vrednost je bila 300e, dadžbine su me izašle 11500din ili ti 110e. Paket je dosao preko UPS oni su se ugradili 4000din a ostatak carine, poreske stope, pdv i sta još nemam pojma + UPS je najsmor firma ikad, zvali su me jedno 10 puta minimalno i to da mi kažu da su mi stigle patike, iako ja nisam nikake patike naručo, elem tamo radi jedno krdo glupača koje nema veze sa mozgom i onda nastaje haos, e kada su se oni izredali onda me je njihov špediter zvao i smarao.

Znaci na sve što naručš a ima veću vrednost carina ispadne 30% plus oko 4000din ako ides preko DHL, UPS, Fedex i tih fensi slanja, ako ides na običnu poštu može ti se desiti da uopšte ne carine, ili da carine ali bez tih 4000din koje uzima DHL, Fedex, UPS i ti lopovi, a može se desiti da ti ne dođe paket tj. da ga izgube ili da ga drpe jer kad ideš preko obične pošte paket se prati do granice Srbije a posle toga šta bude bude, dok sa fensi slanjem on se prati sve dok ti ne dođe u ruke.

esej jbt.

Post edited by: Markooo, at: 2010/08/24 13:59

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 24 August 2010 02:05 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  260
Joined  2007-09-07

Ma ja bih naručo neke kablove za 40$ plus 16$ US Postal Service: Priority Mail International Small Parcel

Jesu li oni taj UPS što si pominjao?

Signature 

iMac 27-inch

Profile

Posted: 24 August 2010 02:14 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ne to je US pošta, mada pošto je to ‘Priority Mail International Small Parcel’ ne znam da li će ti to preuzeti naša pošta odmah ili će te smarati sa špedicijom. Carini ti hoće jer je preko 20e.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 24 August 2010 09:05 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Ne mora da znač da će ti cariniti jer je to skroz na random (nisu mi ocarinili 80€ prstenja, a jesu £15 nekog šantavog slanika i bibernika).
Iako je priority i dalje je obična pošta, tako da nema zavitlavanja sa našim nazovi-špediterima.
Sve u svemu - srećno.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 25 August 2010 01:24 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

UPS = United Parcel Service, znač paketi
USPS = United States Postal Service, znač pošta

I sve ovo što je Marko naveo je tačno. 4000 uzimaju na ime troškova špedicije. Pošta ima svoju špediciju, pa to prolazi bez tolikih troškova.

Svaka praćena pošiljka ne bi smela da se zagubi, jer svako od kadra u Pošti odgovara za njeno prosleđenje i ne može se desiti da nestane kod Pere, a da niko ne zna gde je nestala, jer u knjigama postoji gde je registrovana poslednji put.

Kad se nešto naručuje iz Honk Konga onda ti taj tracking broj služi samo da na sajtu njihove pošte vidiš da je pošiljka otišla iz HK, ali se dalji put ne ažurira. Posle 10-30 dana se isti broj može pratiti i kod naše pošte, samo što onda obično pre stigne tebi na vrata, nego što se ti setiš da pogledaš gde je, jer po ulasku u našu zemlju je kod tebe u roku od 2-3 dana.

Profile

‹‹ Gmail Fail....      Apple Store Opera ››