Evo samo da ti kazem moje zadnje iskustvo sa carinom i ostalim glupostima koje idu uz to, nisam naurčvao sa tog sajta ali procedura je ista za sve.
Elem naručo sam nešto i vrednost je bila 300e, dadžbine su me izašle 11500din ili ti 110e. Paket je dosao preko UPS oni su se ugradili 4000din a ostatak carine, poreske stope, pdv i sta još nemam pojma + UPS je najsmor firma ikad, zvali su me jedno 10 puta minimalno i to da mi kažu da su mi stigle patike, iako ja nisam nikake patike naručo, elem tamo radi jedno krdo glupača koje nema veze sa mozgom i onda nastaje haos, e kada su se oni izredali onda me je njihov špediter zvao i smarao.
Znaci na sve što naručš a ima veću vrednost carina ispadne 30% plus oko 4000din ako ides preko DHL, UPS, Fedex i tih fensi slanja, ako ides na običnu poštu može ti se desiti da uopšte ne carine, ili da carine ali bez tih 4000din koje uzima DHL, Fedex, UPS i ti lopovi, a može se desiti da ti ne dođe paket tj. da ga izgube ili da ga drpe jer kad ideš preko obične pošte paket se prati do granice Srbije a posle toga šta bude bude, dok sa fensi slanjem on se prati sve dok ti ne dođe u ruke.
esej jbt.
Post edited by: Markooo, at: 2010/08/24 13:59