Eh, Blic…Domaće novine nikako da skapiraju da treba da potroše barem 5min na razumevanje materije pre nego preveduneki strani blog. Mada pre mislim da ih baš briga, ko se razume on takve stvari ni ne čta u Blicu 😊
Anw, utisci su vrlo dobri. Obzirom da imam 3G iPhone, brzina kojom radi iPad je fascinantna. Nekom ko je imao 3GS, verovatno će biti manje wow.
Klinac je juče igrao Flight Control HD jedno 3h, onda sam se ja zezao sa videom, muzikom, isprobavanjem moje aplikacije Ambient Mood Lamp* i generalno surfovanjem. Jutros je baterija i dalje na 51%, ne znam da li ću uspeti da je potrošim danas. 😊 Ni jedan od USB portova na MBP 3,1 (late-2007) ne može da puni iPad, tako da mi ne gine nošenje punjača. Srećom, isto je vrlo mali i staje u torbu koju sam uzeo za iPad, tako da neće biti problem.
iPhone aplikacije su blago rečeno bezveze da se koriste na ovom ekranu. Probao sam moj Quickie i posle bukvalno 30s skapirao da će ‘Upgrade for iPad’ opcija da radi u Xcodeu. Tweetie isto probao i Ramp Champ igru - to prosto nije to.
Pastebot Sync na žalost ne radi, izgleda da Mac aplikacija ne prepoznaje iPad, što je njesra - to koristim maltene svaki drugi dan.
AppStore je verovatno najlošija aplikacija na iPadu 😊 - prilično je troma, UI je spor. Ako ni zbog čega drugog, zbog ovoga očekujem da se pojavi neki 3.2.1 softver update.
U praksi, za surf i twitter je sjajno. Mail s druge strane je odličan, dok se mrdaš u okviru jednog naloga. Kada ima više naloga (ja imam 6) onda je smaranje da se navigacija odvija na identičan načn kao na iPhoneu, i pored onolikog prostora. OS 4 sa universal inboxom će verovatno popraviti stvari donekle, ali ne mogu da se otmem utisku da je ovo moglo mnogo bolje.
Od aplikacija, uzeo sam Articles, Instapaper (sad izašla nova verzija, predivno); Kindle, iBooks, Weather HD i od ranije imao Stream To Me i 1Password Pro. Magic Piano je fina zezalica, Night Stand HD je skalirana verzija Night Standa - svaka čast likovima, na ovome su zgnurli brdo para za iPhone i sad će ponovo ovde. ChiliX-ov PhotoFrame bolje izgleda na slikama nego što je zaista interesantan, što otvara zanimljiv prostor da se nešto uradi. 😉
Sorted je fini konkurent Quickieu, što je još jedan razlog da požurim sa iPad verzijom (jer za sada nema iPhone pandan). ABC Player fantastično izgleda, ali ne radi ovde, moraće da se sačeka jailbreak i onda neki socks proxy ka US-u.
Toliko za prve utiske, sad odoh da završavam AML 1.2 dok se ne vrne klinac od babe. 😊
* - noćas sam video da je Apple stavio tu moju Lampu u ‘In the spotlight’ na Utilities kategoriji. Ne znam koliko već tu stoji (prodaja je reda 15-25 dnevno) ali je odličan ego trip. 😊