< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 6
Smernice za postavljanje oglasa <- PROČITAJTE
Posted: 08 September 2010 02:28 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Takođe.
Kome se ne sviđa neka kač na Limundu.

Profile

Posted: 08 September 2010 03:31 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Onda neka kolege admini i reaguju tako, dok ne ukinemo oglase skroz.

Pozdrav iz Grčke.

Post edited by: madamov, at: 2010/09/08 15:32

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 08 September 2010 04:09 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-04

Jovo, dječače, opleti:)

Profile

Posted: 08 September 2010 05:37 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

koliko sad uopste ima administratora?
7-8?

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 08 September 2010 05:42 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-04

Ko to zna, ali je Jova definitivno najmlađi:)

Profile

Posted: 08 September 2010 05:45 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-13

definitivno

Signature 

Profile

Posted: 08 September 2010 05:49 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Sve na Goli otok jovo! :D

Profile

Posted: 08 September 2010 06:41 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  457
Joined  2009-10-03

Ne znam stvarno ke je zaduzen za to ali bi trebalo da se uradi..

A to sto se tice ukidanja oglasa je los potez za sam forum…
Ja se verovatno nikad ne bi ni upoznao ni zaljubio u apple da nisam bas ovde i kupio prvi macbook air…Popio sa mariom pice u ideji…kupio nesto od nemanje ,od kanackog itd…
Verovatno ima gomila ljudi sa slicnim iskustvom.
I postavio neka prva pitanja o apple-u
Sad je puno ljudi ukljuceno u pricu potrazi ovde mac raspitaj se itd…
Al moras da razumes da nisu svi ljudi zainteresovani da raspravljaju kako zastiti racunar kojE je srednje ime steve jObs-a itd….100 ljudi 100 cudi.100 zena 200 grudi bilo i ostalo:)

zasto tebi ili vama ne znam kome smeta ta sekcija oglasi po meni mislim da treba uvesti malo pravila jos a ne ukinuti ga.

Ceo forum je odlican i prepoznatljiv i stoji mi u bookmarksu a to je najveci uspeh svakog foruma.citaj novosti,kupi prodaj,postavi pitanje,potrazi pomoc itd.

Signature 

[color=#0000FF]"Steel isn"t strong

Profile

Posted: 08 September 2010 06:58 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Problem je što se neki stari članovi, dragi nam ljudi, udaljiše od foruma, jer im smeta ova ciganija sa oglasima.

Ideja je bila da bilo da se napravi poseban sajt samo sa oglasima ili ovako neki portal, koji je Marko vredno složio, uvek bi link ka forumu vodio ka SMUG-u, a sa SMUG-a link ka oglasima bi išao na taj neki sajt ili deo sajta sa oglasima.

Onaj ko je došao samo da nešto kupi bi i završio posao tamo, a onaj ko bi malo čeprkao, klik tamo, klik vamo, on bi došao i na SMUG 😊

Ti si došao na SMUG, a ima ljudi kojima je jedina svrha naloga to da nešto uvaljaju ili kupe. Nije ni to loše, ali se problemi koji poteknu sa oglasa prenose i na ostatak foruma, što onda iritira svakog ko je tu bio zbog nekih drugih stvari.

Profile

Posted: 08 September 2010 07:21 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Mogu reci da sam u medjuvremenu i ja postao zestoki protivnik oglasa ovde i na ovaj nacin. Mogli bi oglasi i da ostanu ovde ali da se definisu bolja pravila po kojima ne moze bilo ko da prodaje nesto vec samo ljudi koji prodju neku tezu registraciju. Sistem karmi se ovde ne uklapa ali se uklapa sistem komentarisanja opet od strane upucenih ljudi. Ucestala je pojava da ljudi sa razlicitih naloga odgovaraju jedni drugima sa istih IP adresa. Ali se uhvate samo pojedinci koji su lenji da promene lokaciju kada komentarisu. Mario se, primera radi, posvetio prodaji ali je zato na vreme uvideo prednost samostalnog sajta. Kada imas svohj sajt oda mozes uraditi mnogo vise od prostog opisa i linka ka everymac. Zasto to ne urade i drugi?
Znaci, ili definisati na novom forumu nova pravila i posebno mesto za oglase (nikako sam forum) ili bataliti celu pricu.
Postoji zilion foruma gde se ne moze okaciti nista u pojedine delove ako nemas 10 posta. Ni na jednom od njih nema ovoliko demokratije i slobode govora(pisanja). Voleo bih da vidim da li na nekom drugom forumu mogu da prodju nekaznjeno ljudi koji kace linkove do drugih sajtova slicne sadrzine kao ovaj.
Cela ideja SMUGa ce se raspasti ako se nastavi ovako, a to se vidi svakodnevno jer stari clanovi napustaju forum.
To je moje misljenje i verujem da se mnogima nece svideti i da ce u njemu videti diktaturu ali ja samo zelim da se svi pridrzavaju nekih zakona inace ce sistem ovde biti slika sistema u drzavi (razne struje i preletanja)

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 08 September 2010 07:40 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  492
Joined  2009-10-13

Mario wrote:

Sve na Goli otok jovo! :D

naravno, sad će sve u kantu ako već nije tamo :D

EDIT:ubačeno upozorenje i u prvi post u ovoj temi 😊

Post edited by: jova96, at: 2010/09/08 19:46

Signature 

&#63743;iPhone 6s Plus 64GB Space Gray
&#63743;iMac early 2009 20 inch
&#63743;iPad Mini
&#63743;MacBook Air 13" Early 2015
&#63743;Certified Mac Technician

Profile

Posted: 08 September 2010 08:09 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  725
Joined  2008-07-16

Slazem se sa tim da treba oglase prebaciti ako ne na drugi sajt onda (ukoliko je to moguce) na poddomen tipa oglasi.macserbia.org. Taj novi sajt bi trebao da ima forum u kome ce da izlazi obavestenje o PM (dobar primer za to je krstarica - em dobijes mail em ti je vidljivo da ima privatnu poruku.
Za cenu takodje - mada sam i ja ponekad stavljao bez cene ali je sa cenom brze i elegantnije, jednostavno onaj kome odgovara javi se.
E da, ukinio bi komentare za oglas. Oglas je oglas, a za sve dogovore ili preko pm ili na mail, mobilni.

Sumnjam da je neko na oglas - za izdavanjestana na primer koji je video na banderi krenuo da pise svoj komentar 😉 😉 😉
Ili mozda neko i jeste :huh: :huh:

Signature 

...i onda je izmisljen Mac!!!

Profile

Posted: 08 September 2010 08:15 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-13

pa i nije bilo problema od onog cackanja sa dekijem i multi nalozima

mislim da je dosta ljudi otislo iz nedovoljno jasnih i vidnih pravila
kacilo se i u drugim djelovima foruma

i ja svracam sad vise zbog sredjivanja oglasa no zbog neke potrebe,jer je ostalo samo par ljudi koji znaju pomoc u problemu.

sve jedno dobro bi bilo da se napravi ista baza korisnika,da se ljudi ne registruju dva puta

Signature 

Profile

Posted: 08 September 2010 11:20 PM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Problem se javio u raskoraku između potreba (PM sistem, banovanje i uopšte kontrola foruma i korisnika, broja postova da bi se recimo deo sa oglasima uopšte i video i sl.) i vremena potrebnog da se sve to osposobi u vidu nekog novog, boljeg foruma, a bez gubitka korisničke baze (i arhive poruka).

Mišljenja smo bili da je bolje sačekati da se osposobi novi forum, pa onda srediti to sve, nego da se na vrat na nos sve seli negde. E sad, prioriteti se menjaju, a održanje dobrog korisničkog tkiva je svakako prioritet svake male zajednice, pa i ove naše.

Verujem da je i uvođenje novih kolega u red moderatora (uh, zvuč kao masonerija) doprinelo suzbijanju korova 😊

Strožija kontrola takođe može vratiti oglase na pravi tok, samo što bi se ona morala obavljati ručno. Recimo, da se u pravilima kaže da oglase mogu ostavljati samo članovi koji imaju 50 ili 100 poruka, te da onda moderatori ručno brišu one oglase čji autori ne zadovoljavaju propisane kriterijume i tako dok se na noge ne stavi novi forum, za koji se nadam da će imati dobre module za moderaciju te vrste.

Nastriktiniji forum (i mali oglasi na njemu) je Benchmark, čja logika mi se u startu nije svidela, ali uviđam da je to zarad očuvanja zdravog razuma. Jedan oglas u 7 dana, 24h za izmenu, bez dodavanja novih stvari kasnije, na oglasu mogu da pišu samo autori oglasa, a oglašavanje je dozvoljeno samo članovima koji imaju 100 i nešto postova (odnosno status člana). I sve radi kao sat.

Profile

Posted: 09 September 2010 08:28 AM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  725
Joined  2008-07-16

Mario wrote:

Nastriktiniji forum (i mali oglasi na njemu) je Benchmark, čja logika mi se u startu nije svidela, ali uviđam da je to zarad očuvanja zdravog razuma. Jedan oglas u 7 dana, 24h za izmenu, bez dodavanja novih stvari kasnije, na oglasu mogu da pišu samo autori oglasa, a oglašavanje je dozvoljeno samo članovima koji imaju 100 i nešto postova (odnosno status člana). I sve radi kao sat.

AMIN

Signature 

...i onda je izmisljen Mac!!!

Profile

< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 6