webStatAmateur :)
Posted: 22 August 2007 09:15 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Spremam se za put i piskaram tako neke pomoćne programe da preko web-a proveravam stanje sistema i upravljam ponečm i tako to, pa pošto imam vremena da se zezam sa sitnicama koje mi nisu preterano potrebne, htedoh da prikažem iste informacije koje prikazuje iStat.

CPU/Mem/Disk usage, uptime i procesi nisu nikakav problem (long live df i top 😊) ali nikako da nabodem terminalnu komandu koja će da mi kaže koliki mi je network bandwidth usage u datom trenutku.

Pa, ako znate - podelite - a kontam da može i od nekud drugde da se pročta, ali to nisam uspeo da nađem (after all, Activity Monitor zna sve iste podatke i prilično sam siguran da iStat njega pita 😉)

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 22 August 2007 11:16 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

netstat -i 1

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 23 August 2007 01:15 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Goddamn, gledao sam netstat manpage, mada već u trenucima kada mi je bilo dosta listanja manpage-ova, i nisam ovo našao.

Thanks.

EDIT: Ooovaj, jes’ da je 2 ujutru i da možda omašujem očgledno… Ali ne uspevam da nađem načn da kažem netstatu da se ubije nakon što ispiše prve rezultate (mislim, da to uradi bez da ja pritisnem Ctrl+C) - ako imaš odgovor i na to, pucaj! :D

Post edited by: Dachaz, at: 2007/08/23 01:50

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 23 August 2007 11:03 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Moracesh da ga ‘ubijesh’ sa ‘kill pid’ comandom…Uradi ‘man’ za ‘kill’ pa ce ti biti sve jasnije..

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 23 August 2007 03:06 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Znam da mogu da ga killnem, ali ne znam bash scripting dalje od sekvencijalnog izvršavanja programa 😊
A u PHP-u kada počnem izvršavanje nekog sistemskog programa on neće ništa da radi dok ovaj ne završi.

No, guglaću malo o bash scriptingu u nadi da ću da izguglam nešto 😊
(u ekstremnoj varijanti ću napraviti neki CLI program u Javi koji će da pozove netstat i ubije ga - to znam, ali mi deluje kao grozna varijanta 😊)

Ali vrhunac mi je što je najveći cim oko najmanje bitne stvari 😊

EDIT: Našao nohup. Sad više nema problema.

Post edited by: Dachaz, at: 2007/08/23 16:16

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

‹‹ Apple garancija      Apple Store Wienn ››