iWork vs. MS Office
Posted: 12 September 2010 12:19 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  492
Joined  2009-10-13

Baš me zanima šta ljudi misle o ova dva paketa softvera, glasajte koji vam se više sviđa, meni je iWork bolji, brže radi i ostalo, tako da mu dajem jedan glas 😊

Signature 

iPhone 6s Plus 64GB Space Gray
iMac early 2009 20 inch
iPad Mini
MacBook Air 13" Early 2015
Certified Mac Technician

Profile

Posted: 12 September 2010 12:25 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Admine malo preleti po forumu pa ćeš otkriti šta ko misli o kojem programu.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 12 September 2010 12:34 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Ijao, Jova posto admin 😊

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 12 September 2010 01:06 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  492
Joined  2009-10-13

@Marko zašto od svake teme baš ti moraš da praviš spam?

Stavio sam temu da ljudi razmene utiske, a ne zato što sam lenj da searchujem po forumu…

Signature 

iPhone 6s Plus 64GB Space Gray
iMac early 2009 20 inch
iPad Mini
MacBook Air 13" Early 2015
Certified Mac Technician

Profile

Posted: 12 September 2010 01:20 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ja pravim spam što ti govorim da pretražiš forum i da nađeš već postojeće teme.

Da si to uradio naučo bi da većina ljudi koristi Pages i Keynote umesto Word-a i Powerpointa a da ljudi koji stalno radi sa tabelama koristi Excel a ne Numbers, jer Numbers nije sređen i ima poneke poteškoće. Ali neće samo da zove.

I od koje to teme ja pravim spam keve ti? od koje?

Post edited by: Markooo, at: 2010/09/12 13:21

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 12 September 2010 01:29 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

@Jova96: Ignorisi ljubomoru 😊

iWork je vrh, mnogo brze radi i skroz je intuitivniji od svih drugih opcija a ne smao od M$ Office-a. Ja sam probao OpenOffice (kome je jedina zamerka sporost zbog Jave); NeoOffice (koji je jednostavno zastareo) i jos par resenja kojima cak ni ime nisam zapamtio 😊
Iz iWork-a nikad nisam koristio Numbers i o njemu ne mogu suditi ali mi je zato Keynote skroz cool i njega najvise i koristim. Njegove ugradjene teme su prelepe i jako brzo mogu spremiti prezentaciju za projekat. Pages uglavom koristim da citam gotove fajlove a dosta redje za kucanje ali mi se u oba slucaju mnogo svidja pravi Fullscren koji fokusira samo ono sto radim i iWork.com deljenje koje je perfektno cak i u Beta fazi 😊

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 12 September 2010 11:28 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Word i Pages su mi otprilike podjednako bloated, Word zbog tipičnog m$ trpanja svega i svačega, a Pages zbog davljenja u tipografiji i vizuelnim efektima. Uglavnom, podjednako su mi odbojni zbog tromosti pa koristim šta stignem od ovih manjih i bržih programa.

Numbers ne znam koji su đavo pravili uopšte s obzirom da su operisani od toga da mogu da shvate potrebe ljudi tehničkih struka. A Numbers i Excel će pre da koristi takav neko nego neki art director ili copy writer ili sl. (pod „pre” mislim 100% spram 0%). Numbers mi je, što neko reče, „poor man’s Excel”, što je: a) živa istina, b) vaistinu ponižavajuće imajući u vidu kakav je sâm Excel budž.

Ako moram da biram, biram m$ Office.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 13 September 2010 04:57 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  397
Joined  2009-02-19

Ja recimo od kad znam za sebe koristim Office i cim sam preshao na OS X nastavio sam da ga koristim. Razlog - navika, pretpostavljam losha. Najvishe koristim Word i Excel, zato shto pishem za pojedine casopise, dok powerpoint malo redje upotrebljavam. Iskren da budem, nisam ni probao iWork, i ova tema me je naterala da malo pogledam i u tom pravcu pa cu probati danas pa se javljam sa utiscima 😊

Pozdrav

Profile