1 2 3 > 
1 of 3
Cijene iPhone 4
Posted: 11 September 2010 11:08 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

danimir wrote:

Prosto osecam potrebu samo da se ukljucim sa komentarom, uvek kada se na forumu po raznim topicima prepucavate koliko su gde cene i koliko ko zaradjuje (zloba, pakost, zavist, ljubomora?!); niko apsolutno ne uzima u obzir - zapravo ne zna - da su sve cene citirane na web sajtovima u USA i Kanadi BEZ PDV-a jer se to tamo tako praktikuje.

Konkretno, kupovao sam iPhone 4 u Kanadi i na tu cenu sa Apple sajta se naplati jos plus 13% PDV-a sto uopste nije malo i sto bitno menja gore izvadjene cene!!! (uostalom mozete da probate i sami da kliknete na kupovinu na sajtu i probate da prodjete kroz check out, sve dodatne poreze ce vam sistem sam izracunati…) - evo bas ovako:

U USA je PDV okvirno oko 7, 8, 9%, zavisi od drzave do drzave (u Kaliforniji i Arizoni je recimo i preko 10%); uostalom pogledajte na Wikipediji: http://en.wikipedia.org/wiki/Sales_taxes_in_the_United_States

Medjutim ozbiljna razlika je to sto je u Kanadi je iPhone 4 simfree, a u USA nije.

Obe zemlje *nemaju* kao u evropi sistem povracaja PDV-a za turiste prilikom izlaska iz zemlje! - Znaci porez koji je placen ostaje njima i ne mozete ga dobiti natrag!

Sto se tice USA, telefon na ugovor je $199 za 16gb model i $299 za 32gb model + PDV na te cene! (opet netacan navod gore da je ugovor $150). Ugovor je na 24 meseca - 2 godine. Mesecne pretplate su $40, $60 i $70 + PDV. Otkazivanje ugovora je moguce tek nekon prvog meseca pretplate ($40-70 + PDV); plus otkazni PENAL je $400+PDV! Hajde sracunajte - malte ne isto kao i da se kupi simfree! Penal za otkazivanje ugovora je *ove godine* pre pustanja iPhone-a 4 podignut sa $175 na $400 bas zbog toga da ne bi bilo zloupotreba i kupovine iPhone 4 za ‘dz’ iz USA!!! Tako da navod da iPhone 4 u USA moze da se nabavi za $150 je takodje brutalno netacan sa nepoznavanjem kako to sve funkcionise tamo - a putujem tamo prilicno cesto i imam iskustvo iz prve ruke.

Zakljucak je da navedene cene gore konvertovane u evre, u manjem ili vecem procentu, ipak ne odrazavaju pravu sliku nabavne cene iPhone-a 4.

Plus na to treba dodati cenu transporta (avio karta, fedex, sta vec); ili barem da castite prijatelja koji bi vam to doneo iz daleka… O carini uopste i da ne govorim ako carinik prilikom pregleda ustanovi da mora da se plati - fizickom licu je dozvoljen uvoz jednog (1) mobilnog telefona za sopstvene svrhe u zemlju, plus na placenu carinu zajedno sa celokupnom cenom telefona se zaracunava i PDV!!!

Uostalom kao sto neko rece na nekom topicu ranije, sada nema viza za EU, pa lepo u avion (200-300e povratna karta); u Pariz, Rim, Cirih ili negde drugo za vikend - ne moze jeftinije od toga! - a to ipak dodje na istu cenu kao sto ljudi prodaju ovde iPhone 4 po forumu. Mozda neko ipak voli da popije kaficu u Parizu, Rimu, Cirihu Medjutim problem je sto telefona i nema regularno na stanju u Apple radnjama, tako da i ako odete u licnu kupovinu iPhone 4 u EU uopste ne znaci da cete ga naci u radnji!

Nadam se da ovo daje malo realniju sliku o tome koliko kosta put da iPhone 4 stigne iz nekog inostranstva do Srbije…(!) i da su prosecne cene koje se nude ovde na forumu ~800-900e manje vise korektne kada sracunate koliko vas kosta da kupite iPhone 4 u licnoj reziji, odete, vratite se - otprilike slicno toliko!

Kome je to puno da plati naravno moze da ceka 2 godine dok mu ne padne cena, ili dok Telenor ne pocne da prodaje na ugovor (ali bojim se i da ce to biti za 2 godine, a mozda ni tada)!

Naravno tu i tamo naleti neko ko prodaje i ispod neke prosecne cene, zbog ko zna kojih licnih razloga, i to je super ponuda koja kada se pojavi svakako treba zgrabiti! Nadam se na kraju da ce naici i takva prilika za ovog coveka!

Srecno u potrazi za novim iPhone 4!

applicat wrote:

DA PROBAM DA ODGOVORIM…

INFORMACIJA da TELENOR pocinje prodaju IPHONE je 100% VALIDNA (ugovor je trziste Srbije je potpisan)...

Mozada da bi XSERVU odgovaralo da to bude za 2 godine ili nikada, ali nazalost zeljja mu se nece ostvariti… I cena nece pasti za dve godine vec za 1 mesec…

•••

Po pitanju zanemarljivog broja Iphone koji se ovde pojave kako kaze ADMINISTRATR - 80 posto oglasa u ovoj rubrici (koji su non-sim) free je upravo iz TOG izvora koji administrator pominje kao zanemarljiv…
Zna se ko se bavi trgovinom IPHONe u bgd organizovano i takodje se zna da su cene kod tih ljudi daleko vece… 1100-1200… Dakle ovde na ‘vasem forumu gotovo je sve HOBI trgovina, kako sa Iphone, tako i sa IPAD - a sto je svakako FENOMENALNO…

Po pitanju JAHANJA - nema nikakvog jahanja provajdera ako telefon ne koristis uopste, a troskove ugovora podmirujes kroz saobracaj ostvaren na svom starom ili bilo kom drugom modelu telefona… A zamisli ima ljudi koje Iphone uopste nedodiruje…

•••

Po pitanju ljubomore i sl. ko koliko zaradjkuje - besmislica a makar kada se radi o meni, tako da to sto toliko ‘puno’ zaradjuejs mene moze samo da raduje, pa mi PM svoj telefon da sve ljude koji u mom okruzenju kupuju Iphone saljem na tebe… (ozbiljno sam mislio) jer sada ih saljem tamo gde su 1100…
Da - i uvek zaradjuje vise onaj koji za Iphone plati 1000 nego onaj koji ga prodaje za 1000… A ja ZNAM da od ove trgovine se neces obogatiti do nivoa da ovako mozes da argumentujes i toliko se bogatim osecas… Nisu ni drugi pre tebe, a koji su u oom poslu mnogo duze, pa neces ni ti… A to sto si ovoliko pisao i argumentovao - verovatno si se osetio prozvanim… pa se i ozbiljno potrudio da argumentujes, a da pri tome nisi SHVATIO da se KRITIKA odnosila na non-simm free telefone…

Po pitanju tvoje kafice u Parizu, Rimu i Cirihu garantovano tvrdim da bar 2 od ova tri grada nisi video, a ako ti je IPHONE osnova da ove kafice pijes, pozuri da popijes jos jednu eventualno…

•••

SIM FREE u USA ne postoji, a na oglasu si mogao da vidis sta hoces…

•••

NIKO NIJE ‘KRITIKOVAO’ CENE ZA SIMM FREE… A svakako ne one koje se krecu oko 800-900 EUR…

Upravo sa tom digresijom da MORA DA POSTOJI znacajna razlika u ceni SIM free i non-sim sam i PISAO…

TACNO JE DA JE KANADSKA cena + VAT… - a znam i sam jel sam kao i ti letos kupio 2 kom u Vancouveru… Zaista sam nenamerno zaboravio da napisem… A sim free i nije bila tema…

Ali i kupio sam i jedan preko mreze, odnosno kupio mi ga je prijatelj kod svog provajdera…

A da me sada ti ne prozivas da sam kupovao za trgovinu da ti napomenem da su dva za porodicu a treci je za poklon…

Po pitanju price Xserve za troskove skidanja sa mreze, ona je besmislena, jer se telefoni ne skidaju zvanicno, vec se kupe kod providera i nikada ne aktiviraju, a osoba koja ih je kupila nastavlja da koristi stari telefon, bilo u okviru postojeceg ili novog ugovora…

Ako malo pregledas oglase za Iphone 4 videces da su sporadicni i da ih daju upravo ljudi koji su do Iphone 4 dosli preko prijatelja, - dakle sigurno nije placeno nikakvo skidanje sa mreze niti se radi o organizovanom poslu - pre sporadicnom, pa su i takvi SPORADICNI ‘trgovci’ ovde (recimo) prozvani ili se mozda osecaju prozvanima…

Jasno je da ORGANIZOVATI posao sa IPHONE nije jednostavno i da u toj varijanti postoje ozbiljni troskovi - a koje ovde objasnjavas… A u prilog ovome i cinjenica da ljudi koji se najduze bave Iphone trgovinom za Iphone 4 imaju cenu od 1200 Eur, a ulazna cena za 4-ku u ozbiljnim i redovnim i garantovanim kolicinama je 850-950 eur (32-ka)... I ozbiljniji izvori Iphone-a u Srbiji u jednoj turi donose i po 50-100 komada i prodaju na veliko onoj trojici dilera koje sam pomenuo…

Takodje uporedi (a znas) cenu 3gs i 4-ke u nabavci pa ces i sam zakljuciti, da je disproporcija u PRODAJNOJ ceni ozbiljna… Normalno tek se pojavio, ceka se nema ga… JER CENE SU I U NABAVCI SLICNE , PA AKO I POSTOJE PROBLEMI I TROSKOVI KOJE SI NAVEO ONI SU POSTOJALI I POSTOJE I ZA OSTALE MODELE - ...

Dakle POJEDINCI koji se ovim ne bave organizovano se naslanjaju na one koji se ovim poslom POKUSAVAJU baviti organizovano, a koji svakako imaju vece troskove…

••••

I samo jos jedno - XSERVE KAZE da kada se pojavi po OK ceni treba ga ZGRABITI - pa svakako ali me bas interesuje ko stigne da ga ZGRABI…

Samo u toj jednoj recenici pokopao si sebe i kompromitovao nameru da publici dokazes da su cene korektne, i da onaj koji hoce da kupi Iphone, treba da ti plati kaficu u Parizu…

Ap eto nesto me bas interesuje da li je ovaj post dobar za karmu - kao referenca ili cete ga obrisati…

DUZNOST VAS ADMINISTRATORA JE DA PUBLIKU REALNO INFORMISETE, pa eto i moj doprinos tome…

Pozdrav

Dachas wrote:

ÄŒisto da potvrdim da u većem delu Evrope nema iPhone 4 na stanju - bio, tražio - ali u Ženevi imaju i čeka se 30-45 minuta.

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 11 September 2010 12:02 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Ako se povuce paralela sa slicnim modelima u EU koji se prodaju i kod nas, HTC Desire, Motorola Milestone itd.. znaci android telefoni koji su direktna konkurencija, nisam siguran da ce cena sa ugovorom od 24 meseca biti manja od 30k dinara. U tom slucaju ako vec nemate takav ugovor, a to je negde oko 4k din. mesecno, minimum, placacete oko 2k din vise nego sto sad imate pretplatu (prosecan korisnik); sto izlazi za 24 meseca - 48k din. Znaci ukupno oko 78k din ce vas izaci iPhone 4.
HTC i slicni modeli se krecu oko 600eur u EU ako se kupuju bez ugovora, slicno kao iPhone.
Ovo sto sam napisao je nagadjanje i slobodna procena, iako jos uvek nisam uveren da ce bilo koji provajder u Srbiji u skorije vreme ponuditi iPhone 4.

Isto tako mislim da ce biti povoljnije kupiti telefon bez ugovora, jer ce cena gledajuci slicno za gore navedene modele najmanje 450-500eur kod nas na oglasima i to za zakljucan telefon, ako uzmemo u obzir i psihologiju nasih ljudi onda i vise 😊. Posto ce se sve ovo desiti za najmanje 3-6 meseci, ako se uopste i desi, do tad ce cene i kod ‘povremenih’ trgovaca biti nize.
Jedina povoljnost je ta da telefon placate ratama 6 meseci jer neki provajderi nude tu mogucnost.

Prilicno sam siguran da ce se mnogi razocarati jer ocekuju da ce veoma povoljno kupiti iPhone 4. Koliko je to povoljno sami ce se uveriti.

700-800eur trenutno je izuzetno povoljno cena,

Toliko od mene.

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 11 September 2010 12:17 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  399
Joined  2009-02-25

Bravo za text….

Profile

Posted: 11 September 2010 03:00 PM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

fl45h wrote:

Ako se povuce paralela sa slicnim modelima u EU koji se prodaju i kod nas, HTC Desire, Motorola Milestone itd.. znaci android telefoni koji su direktna konkurencija, nisam siguran da ce cena sa ugovorom od 24 meseca biti manja od 30k dinara. U tom slucaju ako vec nemate takav ugovor, a to je negde oko 4k din. mesecno, minimum, placacete oko 2k din vise nego sto sad imate pretplatu (prosecan korisnik); sto izlazi za 24 meseca - 48k din. Znaci ukupno oko 78k din ce vas izaci iPhone 4.
HTC i slicni modeli se krecu oko 600eur u EU ako se kupuju bez ugovora, slicno kao iPhone.
Ovo sto sam napisao je nagadjanje i slobodna procena, iako jos uvek nisam uveren da ce bilo koji provajder u Srbiji u skorije vreme ponuditi iPhone 4.

Isto tako mislim da ce biti povoljnije kupiti telefon bez ugovora, jer ce cena gledajuci slicno za gore navedene modele najmanje 450-500eur kod nas na oglasima i to za zakljucan telefon, ako uzmemo u obzir i psihologiju nasih ljudi onda i vise 😊. Posto ce se sve ovo desiti za najmanje 3-6 meseci, ako se uopste i desi, do tad ce cene i kod ‘povremenih’ trgovaca biti nize.
Jedina povoljnost je ta da telefon placate ratama 6 meseci jer neki provajderi nude tu mogucnost.

Prilicno sam siguran da ce se mnogi razocarati jer ocekuju da ce veoma povoljno kupiti iPhone 4. Koliko je to povoljno sami ce se uveriti.

700-800eur trenutno je izuzetno povoljno cena,

Toliko od mene.

Za ovo oko pretplate od 4kdin mesečno i telefonom oko 30000din, pogledaj i sam se uveri:

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/?eshop&do=phone_info&phone_id=240 uz prenesi plus500mb 😊 i sve ostale ”u ovoj klasi”. Svi su oko 30-3500din uz paket koji košta oko 1000din sa pdv-om. Ja ovo smatram povoljnim, a ako se iPhone bude pojavio, ovo su paketi o kojima svako može da razmisli, a ko sad već ima neki iPhone…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 11 September 2010 03:12 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-13

u CG 3Gs,isti sa kojeg i pisem ovo je ovako:
[img size=350]http://www.t-mobile.me/iphone/images/tabela.gif[/img]
[img size=350]http://www.t-mobile.me/iphone/images/itarife.gif[/img]
preko ovih cijena bi bilo bezobrazno,jer je i ovo skupo
racunaj da ce se 3Gs prodavati po cijeni 3G,a 4 po cijeni 3Gsa

Edit: u svako sl je povoljnije nego da placas 700-800e,jer uz iphone i njegov ekran neces sigurno trositi 250 din mjesecno.
a ako,kao ovdje imas 2gb besplatno svaki mjesec,ispada tako da treba da se zamislis

btw,zna li neko koje su mjere kompanije protiv korisnika koji nije izmirio obaveze?
ugasili mu broj,i?

Post edited by: bu2nin, at: 2010/09/11 15:25

Signature 

Profile

Posted: 11 September 2010 06:30 PM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  6
Joined  2010-06-21

EVO MALO INFORMACIJA U VEZI TELENORA i MOGUCIH OCEKIVANIH CENA IPHONE-a KOD NJIH:

A KAO STO vecina zna - TELENOR JE NORVESKA FIRMA, pa se uporedjenjem cena telefona na njihovom Norveskom sajtu i na njihovom (nasem) Srpskom sajtu, mogu i priblizno izracunati ocekivane cene IPHONE-a kod nas…

Evo ja sam proverio za ‘prozvani’ npr HTC DESIRE:

Telenor Norveska cena je 1299 kruna   odnosno   160 Eur + VAT cca 200Eur
Telenor SRBIJA     cena je 24999 din     odnosno   230 Eur sa PDV-om

DAKLE razlika u ceni je cca 15%, odnosno nije velika greska reci da je cena telefona ista, ali posto nismo u EU, verovatno da su povecani trsokovi vezani za carinu i sl…

Koga interesuje da ovo detaljnije proveri na nekom drugom modelu telefona evo linkova:

TELENOR NORVESKA
http://nettbutikk.telenor.no//ProductList.aspx?varekategoriid=mobiltelefoner3&varekat=mobil&brand0=HTC&price=all&campaign=all&sub=all

TELENOR SRBIJA
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/

••••

Dakle POPRILICNO JE OPTIMISTICNA PROCENA DA OBZIROM DA TELENOR kako se iz prilozenog vidi ima ISTU/SLICNU politiku cena telefona u Norveskoj i Srbiji - da mozemo ocekivati iste (slicne) cene i za IPHONE… Odnosno

IPhone 4/16 - oko 300EUR
IPhone 4/32 - oko 400EUR

Profile

Posted: 12 September 2010 09:02 PM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  19
Joined  2010-09-04

evo malo pouzdanijih informacija vezano za iphone i telenor.rs, ne kazem da su cinjenice posto je ciljano vreme oktobar 2010

Telenor ce tokom oktobra ove godine poceti da prodaje iphone na ugovor, to je smatram dobra vest a losa vest je da nece biti na ponudi iphone 4 nego iphone 3gs

ako sa strane pogledate Srbiju videcete da je ona daleko iza ostatka sveta (bar onoga koji ga okruzuje, i unapred se izinjavam patrotama) pa cinjenica da ce telenor naprasno poceti prodavati najaktuelniji model najaktuelnijeg proizvodjaca mobilnih telefona preilicno je pretenciozno za ocekivati.

stvar je u novcu, Apple prilikom sklapanja ugovora sa mobilnim operaterom uzima ‘kesh’ za ostvareni saobracaj proistelog iz ugovora sa korisnikom, uzimajuci u obzir stanje u Srbiji i novcanu ‘moc’ (citaj nemoc)malo je verovatno da ce to ispuniti Jobs-ova ocekivanja bar u ovom momentu. Tako da iPhone 3Gs mozemo ocekivati za mesec dana, a iphone 4 za 2 godine kako je neko vec rekao gore.

Post edited by: bu2nin, at: 2010/09/14 16:56

Profile

Posted: 14 September 2010 05:02 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-13

malo procistih nagomilalo se svega samo ne u okviru teme

nema veze zaostatak za svijetom,vec platezna moc trzista
oni mogu da potpisu na manju kolicinu,
uostalom crna gora nema puno bolju plateznu moc po glavi stanovnika pa je u ovo doba dobila 3Gs.

Uostalom nebitno,vidjecemo,sta bude bice,cekamo oktobar
Jedino vidovitog milana prihvatam za validnog komentatora teme iPhone4 u Srbiji

Signature 

Profile

Posted: 16 September 2010 08:15 AM   [ # 8 ]
Newbie
Rank
Joined  2010-06-21

Evo da diskreditujemo vidovitost koju ti kao MODERATOR bi trebalo da umes da bolje procenis, a ustupimo mesto cinjenicama…

Jos jednom da ponovim - (posto si obrisao) cinjenicu da je 3gs u proizvodnji (kao zastareli prevazidjeni model telefona) najverovatnije samo do nove godine, pa ga apple nece praviti za srbe naredne dve godine… (proizvodne trake se oslobadjaju za nove modele…) A 3gs proizvodi se i dalje i proizvode i prodaju se zalihe samo zbog velike potraznje 4ke, a koji prevazilaze proizvodnju…

Vezano za ugovaranje prodaje Iphona standard zemlje nema nikakve veze, vec je u pitanju samo DA LI PROVAJDER ZELI, HOCE I MOZE da APPLE-u daje deo profita od ostvarenog saobracaja, i da li mu je Iphone uopste potreban…  Apple je prvi proizvodjac koji je uveo ovaj princip zato sto ima jedinstven proizvod… Do sada niko nije imao proizvod kojim moze da ‘ucenjuje’ provajdere na podelu dobiti…

TELEFONI su marketinski ALAT koji jednom provajderu obezbedjuje borbu sa konkurencijom.. Jedina korist koju provajder ima je da privuce korisnike sa drugih mreza koji nemaju telefon koji ONI imaju (atraktivan svakako); kao i da ih obaveze na odredjene ugovore/mesecne tarife (pretplata); i na saobracaju CRPI GARANTOVANI profit narednih par godina… Provajder na telefonu NEMA NIKAKVU dobit…

To da cemo na 4ku cekati 2 godine je besmisleno, a to je vec neki poster diskreditovao, a ti kako vidim obrisao… Za dve godine 4ka svakako nece postojati…

Po pitanju toga da je CG dobila cak i 3gs, a koji bi drugi telefon i mogla da dobije kad se 3g ne proizbodi vise od 6 meseci a prodaju se samo zalihe… 4-ky ce CG imati cim dodje na red… Za 4ku mnoge zemlje u Ebropi nisu jos dosle na red…

•••

TEBI KAO MODERATORU TREBA DA BUDE VAZNO OBJEKTIVNO INFORMISANJE…

A kako vidim posle ovih nasih pisanja ljudi koji prodaju 4ke malo su smanjili dozivljas i cene 4ki sada su realnije nego pre ovih pisanja…

Mene kredit za ove informacije ne interesuje i ja sam iz sasvim druge price, ali me interesuje (manje vise) (a zato sam i polemiku zapoceo) DA PUBLIKU ADEKVATNO INFORMISES I DA NE BUDES DEO EKIPICE KOJA SMATRA DA JE OD 200 praviti 900 normalno i da kada to obrazlazu ili brane i prave famu -  NE MOZES DA BUDES NA NJIHOVOJ STRANI I DA NJIHOVE STAVOVE BRANIS… Jer, meni koliko je poznato ovaj forum ne uzima procenat od realizovane prodaje… Cena po kojoj neko nesto prodaje je stvar prodavca i stvar kupca, ali ti ne MOZES sa BUDES INSTRUMENT FORMIRANJA JAVNOG MNJENJA U SITUACIJI KADA NEKO TE CENE OBRAZLAZE I PRAVDA, a uglavnom OGRANICENIM pricama, i kada pokusava da u svoju korist publiku manipulise… Tako da i ne mozes da validnom smatras neciju vudivitost ako cemo tako da je nazovemo…

Pozdrav

Post edited by: applicat, at: 2010/09/17 19:52

Profile

Posted: 16 September 2010 09:01 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-13

E,da,zaboravih karmu da ti podignem

mogao si na pm da me podsjetis…

Signature 

Profile

Posted: 16 September 2010 09:47 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Majstore, sve je u redu što pišeš ali ako već pričaš o smanjivanju doživljaja, o’ladi malo sa tim caps lockom. Samo čekam kad će da iskoč nekakav KOSOVO JE SRBIJA.

Post edited by: DS_Store, at: 2010/09/16 09:48

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 16 September 2010 12:14 PM   [ # 11 ]
Newbie
Rank
Joined  2010-06-21

Ako je tebi PRVA ASOCIJACIJA BILA NA KOSOVO - SAM SE ZAPITAJ ZASTO…

Pozdrav

Post edited by: applicat, at: 2010/09/17 19:53

Profile

Posted: 16 September 2010 12:42 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-13

elem-strucni odgovor u vezi formiranja cijene iPhoneta

cijenu proizvoda na trzistu na kojem se isti pojavljuje samo na crnom trzistu,ne i preko ovlastenih zastupnika koji placaju porez za to je nemoguce kontrolisati.
tvoje emotivno stanje prema zelenaskim preprodavcima dijele mnogi,pa i ja(pogotovo one koji traze i kaparu);ali takvo je stanje i brisacu svako pljuvanje isth

u americi ocigledno tesko zivis-jer prosjecan amerikanac je uvijek politicki uljudan-nikad ljut i nevaspitan.i postuje svoje korijene
ali tako je kad se pjeva poso kuca kuca poso

Signature 

Profile

Posted: 16 September 2010 02:52 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

applicat wrote:

Ja prijatelju nism Srbin… vec Amerikanac…

Ako je tebi PRVA ASOCIJACIJA BILA NA KOSOVO - SAM SE ZAPITAJ ZASTO…

Pozdrav

Možda zato što je to taj nivo, ujutru naglašavaš delove rečenica velikim slovima, uveče staviš srpsku zastavu na terasu i vičeš TI ICEPAM GUME KOSOVO JE SRBIJA.

U stvari, znaš li ti uopšte da kada kucaš velika slova da to znač da vičeš?

Pozdrav i tebi.

[img size=450]http://www.kobajagrande.com/photo/full_size/705/705_kobajagrande.com.jpg[/img]

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 16 September 2010 08:31 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Amerikanac preusmeri svoje traktate na http://discussions.apple.com/index.jspa keve ti.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 17 September 2010 12:19 AM   [ # 15 ]
Newbie
Rank
Joined  2010-06-21

VIDIM PUNO VAS IMA OVDE UVREDJENIH…

Pozdrav i srecna trgovina

Post edited by: applicat, at: 2010/09/17 19:49

Post edited by: applicat, at: 2010/09/17 19:59