H.A.L.O. se odjednom samoubija
Posted: 28 August 2007 11:00 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ovih dana uzeo da igram H.A.L.O. i sinoć dođem dokle sam došao, ugasim igru, ostavim komp da radi…danas pokrenem igru, ona se učta, dođem do menija za Load Game, učtam igru, nekad se upali, pa se aplikacija samoubije, a nekad se ni ne upali (u smislu da se učta sačuvana pozicija). Ne znam šta da radim. Briao sam mu plist, što je dovelo samo do toga da sam je morao ponovo registrovati i podesiti par parametara u onom Settings prozoru koji se pojavi svki put kad se igra startuje.

Probao sam gapokrenuti preko Terminala, da vidim šta ga odjednom muč, ali mi napisano ništa me znač.

[code:1]Last login: Tue Aug 28 22:25:45 on ttyp1
/Applications/Halo.app/Contents/MacOS/Halo; exit
Welcome to Darwin!
iMac:~ mario$ /Applications/Halo.app/Contents/MacOS/Halo; exit
Segmentation fault
logout
[Process completed][/code:1]

Profile

Posted: 29 August 2007 07:21 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Vidi, koliko mene sjećanje služi, segmentation fault je greška vezana za memoriju i nešto oko stranica memorije i njihovog slaganja. Koliko vidim, mašina ti radi stalno, pa možda ne bi bilo loše da je jednostavno restartuješ. Mada, UNIX je to koji ima daleko ozbiljniji MM od Windows-a na kome je to redovna greška…

Probaj…

Pozdrav.

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 29 August 2007 04:15 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Misliš na RAM memoriju?

Prva stvar koju sam probao je bio restart mašine, ali se nije ništa promenilo.

AppZapper vidi 3 fajla, od kojih mi se jedino .plist čnio vrednim brisanja (Halo.app, pomenuti .plist i Halo.pkg).

Probaću malo kasnije da prebacim igru na PB, sa sve sejvovima, da vidim da oni ne prave problem.

Profile

‹‹ Counter strike?      sjajna trkačka igra ››