Arbitraža eIntesa.com
Posted: 21 September 2010 03:27 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

http://www.ekriminal.com/?p=1

Zanimljiv članak obavezno pročtati.

Post edited by: Markooo, at: 2010/09/22 13:57

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 21 September 2010 03:37 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Elem ko je pročtao tekst sa gore navedenog linka neka pročta i ovo

http://www.draganadjermanovic.com/2010/08/16/case-banka-intesa-i-dobronamerni-gradjanin/

ispalo je na kraju da su pogrešile obe strane a ovi iz banke umesto da idu lakšim putem išli su težim sve u svemu loš marketing.

Signature 

Profile

Posted: 21 September 2010 03:48 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Šta drugo reći sramno i očekivano. Kakva banka takvo i ponašanje.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 21 September 2010 07:39 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Banka jeste takva kakva je, i vjerujem da je barem svako od nas ko koristi bilo kakave usluge Intese imao neprijatna iskustva sa njom, ALI citajuci sve tekstove o ovome kao i komentare na blogovima a i istrazujuci malo o doticnom, cini mi se da nije ni on cvecka.

Ponudio je ‘besplatno resenje’ u vidu eberza.com za oglasavanje i trgovinu putem interneta a zauzvrat trazio 250 000 - 300 000 din kao troskove za pocetno odrzavanje sistema dok on ne postane samoodrziv!?

Onda je ponudio ‘besplatno’ domen koji je u medjuvremenu zakupio (ovakve stvari je radio i dosta ranije sa drugim domenima) i napravio web stranicu sa logom banke, potpuno funkcionalnu a u svrhu i koriscenja ebanking usluge Banca Intesa-e. Malo mnogo zar ne? Malo opasno po korisnike zar ne? Sta je banka trebalo da uradi osim da se zastiti od mogucih zloupotreba?

NACIN na koju su se zastitili jeste diskutabilan, artbitraza, sud, trange frange, ali opet gledajuci iz njihovog ugla, vijdeli su da POSTOJI sajt sa njihovim logom,imenom, potpuno funkcionalan i odlucili su da se zastite od moguce zloupotrebe. Tu ne vidim nista lose. Opet kazem, ‘procedure’  kod banaka u ovakvim slucajevima su u svrsi zastite njihovih korisnika.

Profile

Posted: 21 September 2010 10:25 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Banka, višak para i pravnika. Mislim na Italijane. Ovi ovde se boje sami sebe a verovatno imaju i zašto. Mislim na pare tj. plate i povoljnije kredite.
Verovatno imaju iskustva sa ozbiljnim prevarantima pa kad se zaleti aparat to odmah piše za Ženevu.
Ali!
Odakle nekom ideja da postavi takav izgled bez da logo banke bude pokriven nešto kao oni specimen natpisi na slikama kartica?
Ona sitna slova na dnu jednostavno nisu dovoljna.
Naši (Intesa Srbija) su mogli to da traže i onda ako odbije da ga poklope efikasno i sa našim MUP-om.
Zašto nisu to je već njihova bankarska stvar. Uštedeli bi centrali pare za tužbu a ako on jeste takav kako se predstavlja brzo bi to bilo gotovo.
Meni se nikad jednostavna imena za takvu vrstu posla na internetu nisu sviđala. Ili link sa matične banke ili nećeš ga ukucati iz prvog milion godina zbog dužine i zbrkanog imena.

Profile

Posted: 22 September 2010 12:45 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  136
Joined  2010-08-28

eintesa.com vec postoji i vodi ka italijanskoj stranici. Nesto mi tu ‘smrdi’!

Signature 

▲ iPod Touch 2nd generation
▲ iPod nano 4th generation silver
▲ Apple Mighty mouse

Profile

Posted: 22 September 2010 02:18 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Vjerovatno su ljudi iz centrale Intese intervenisali i linkovali stranicu ...

Profile

Posted: 22 September 2010 06:18 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

iWan wrote:

Ne smrdi ništa, domen se vodio na tog prevaranta, tj. on ga je zakupio. Banka je pokrenula arbitražu i dobila domen bukvalno pre neki dan.

Inače, o bankama ne mislim ništa lepo ali ovo je sve čsto kao suza:

— neki „Srbin je sve njih na kraju za*ebao” lik registruje domen i napravi ponudu iz „plemenitih” razloga, tj. sprema sebi teren da kasnije muze banku — check √
— domaći tupsoni očglendno ne kapiraju potencijalni rizik i odgovaraju samo sa „ne, hvala lepo” — check √
— sreća po njih pa postoje procedure, slučaj prijavljuju centrali. Centrali je jasno da u Srbiji ili nema zakona ili bi njegovo sprovođenje trajalo min. ~10 g. pa ekspresno pokreću arbitražu i dobijaju domen u najkraćem roku. Mnoooogo jeftinije nego da su se sudili po Srbiji — check √
— tzv. „blogerska zajednica” koja je požurila da raskrinka zlu banku još jednom je demonstrirala da je u pitanju kamara nikogovića koji nisu bili u stanju da nađu normalan posao već su sposobni jedino za to da ovde valjaju prazne priče koje su se napolju ispričane pre deceniju i po — check √

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 22 September 2010 11:23 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

:laugh:
Baš check
Kao da ne veruješ u ideju etrgovine i sl. dobra dela koja su tu priču pokrenula
😉
A mene ako se sete svakog prvog sa 30.000,00 din plus rast troškova na malo
:lol:

Profile

Posted: 22 September 2010 11:40 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

DS_Store wrote:

iWan wrote:

Ne smrdi ništa, domen se vodio na tog prevaranta, tj. on ga je zakupio. Banka je pokrenula arbitražu i dobila domen bukvalno pre neki dan.

Inače, o bankama ne mislim ništa lepo ali ovo je sve čsto kao suza:

— neki „Srbin je sve njih na kraju za*ebao” lik registruje domen i napravi ponudu iz „plemenitih” razloga, tj. sprema sebi teren da kasnije muze banku — check √
— domaći tupsoni očglendno ne kapiraju potencijalni rizik i odgovaraju samo sa „ne, hvala lepo” — check √
— sreća po njih pa postoje procedure, slučaj prijavljuju centrali. Centrali je jasno da u Srbiji ili nema zakona ili bi njegovo sprovođenje trajalo min. ~10 g. pa ekspresno pokreću arbitražu i dobijaju domen u najkraćem roku. Mnoooogo jeftinije nego da su se sudili po Srbiji — check √
— tzv. „blogerska zajednica” koja je požurila da raskrinka zlu banku još jednom je demonstrirala da je u pitanju kamara nikogovića koji nisu bili u stanju da nađu normalan posao već su sposobni jedino za to da ovde valjaju prazne priče koje su se napolju ispričane pre deceniju i po — check √

lol :laugh:

Signature 

Profile

Posted: 22 September 2010 12:53 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  136
Joined  2010-08-28

Ja samo mislim da je neki lik, web designer ili vec, zeleci da ima u svom portfoliu sajt neke vece firme eto kontaktirao ovu banku, ali opet ne kapiram zasto je kupovao domen, postavljao sve, tracio vreme kad je mogao PrtScn fotke sajta da posalje na mail.

Post edited by: iwan, at: 2010/09/22 12:54

Signature 

▲ iPod Touch 2nd generation
▲ iPod nano 4th generation silver
▲ Apple Mighty mouse

Profile

Posted: 22 September 2010 01:18 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ma kakvi, lepo je DS napisao, neki naš lakomisleni skontao kako da zaradi platu narednih x meseci, pa hteo da proda foru.

Tačno je sve ono što je napisao o adresi banke, teška za tačno zapamtiti i dugačka, pa probao da ih ‘navuče’, nije uspeo, pa dobro. Ali su mi najgori ovi naši pavijani u banci, koji su se zahvalili i nikom ništa.

Da Italijani nisu naleteli na taj sajt u svojim češljanjima, neko bi ga mogao iskoristiti za zloupotrebu samo tako. A onda se naš ‘developer’ digao ‘Što su morali arbitražu, ja ću da poklonim..’. Nema tu e brate dam ti sajt, ajd da mi se izviniš, da zaboravimo… Prva i jedina stvar koju je banka trebala da uradi je da obavesti policiju, kao što su Italijani to uradili, što pre preuzeti domen da bi se sprečla potencijalna zloupotreba, i otpustiti pavijane koji rade u našoj banci jer nisu svesni šta su mogli uraditi svojim neprepoznavanjem potencijalnog rizika.

Profile

Posted: 22 September 2010 01:46 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

iWan wrote:

Ja samo mislim da je neki lik, web designer ili vec, zeleci da ima u svom portfoliu sajt neke vece firme eto kontaktirao ovu banku, ali opet ne kapiram zasto je kupovao domen, postavljao sve, tracio vreme kad je mogao PrtScn fotke sajta da posalje na mail

Zato što je hteo da ih uceni, lepo je DS sročo poruku, nema se šta dodati.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 22 September 2010 01:50 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ucena je teška reč, ali da, hteo je da zaradi na tome 😊

Profile