Alisa u zemlji čuda
Posted: 08 May 2010 01:04 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Odlična prezentacija kakve bi e-knjige trebale da budu. Na ovakvo nešto će i odrasli sliniti, a deci lektira neće biti teška za čtanje.

http://www.youtube.com/watch?v=gew68Qj5kxw&feature=player_embedded

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 08 May 2010 05:11 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Iako se slažem da je very fancy, slažem se i sa onim highest lajkovanim komentarom da treba ostaviti deci prostora za njihovu maštu, jer, tome valjda služe knjige 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 09 May 2010 01:23 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 09 May 2010 01:40 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

Odlična prezentacija kakve bi e-knjige trebale da budu. Na ovakvo nešto će i odrasli sliniti, a deci lektira neće biti teška za čtanje.

Do srednje sva bi deca bila polu slepa, ne daj Boze da mi dete cita knjige s iPad ekrana.

A tesko bi takvom bajkom dete uspavao:

1. LCD emituje veliku kolicinu svetlosti, a pri citanju naravno direktno u oci.
2. To sprecava telo da luci melatonin, a bez njega ti spavanja nema, jer je melatonin ‘odgovoran’ za uspavljivanje.

Tako da… sta god da je i zasta god da je taj iPad, za citanje NIJE.

Bar ne za mene i moje dete.

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 09 May 2010 10:44 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Ali ako uzmeš neku drugu knjigu može savršeno da odgovara baš iz tih razloga 😊

Profile

Posted: 09 May 2010 08:09 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  102
Joined  2005-05-01

Ako treba da se deci ukine iPad
onda treba da im se zabrani i racunar
posto je to isto !
licno sam za ogranicavanje koriscenja racunara deci
jer deca cesto znaju da preteruju ,
jednostavno ne znaju kad je dosta
a treba im zabraniti i xbox, nintendo ,
i sve sto ima ekran

Gledati u iPad je isto kao igledati u LCD monitor
sinoc sam ga gledao sve dok nisam zaspao 😊
a da zaspim stvarno nemam problem 😊

Signature 

Neshke

Profile

Posted: 09 May 2010 10:41 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

Gledati u iPad je isto kao igledati u LCD monitor

:woohoo:

‘ti zivis u oblacima, mala….’

lcd ima pasivno neonsko pozadinsko osvetljenje, a LED ima zilion led lampica koje ti biju u glavu, kad malo bolje razmislis, provaljujes razliku, jel da? i sad ti se ona tvoja izjava od gore sve vise cini smesnom, voleo bi da nisi ni napisao, jel da?

sinoc sam ga gledao sve dok nisam zaspao

a da zaspim stvarno nemam problem

aha, shvatam, sinoc si zaspao, dakle Harvard sere, ma da, budale, ko im j… mater bolesnu, oni ce nama da pricaju sta valja sta ne valja, sta koj k…. melatonini melatoku… palac, ti si zaspao, i sve pada u vodu, LCD i LED je ista tehnologija, dakle ili dajte deci oba ili nista, dakle GENERALIZOVATI PRICU da sve ode pod to da li deci treba dati komp, nema veze sto je prica bila o CITANJU sa led display-a, to je isto, lepo kaze covek, i to iz LICNOG iskustva, dakle nema rasprave, to je to. Ti si potpuno u pravu, nema sta…

e sere mi se od ovakvih rasprava…

Signature 

Profile

Posted: 09 May 2010 10:44 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

Sima:

Ali ako uzmeš neku drugu knjigu može savršeno da odgovara baš iz tih razloga

ovo vec ima smisla B)

Signature 

Profile

Posted: 09 May 2010 10:53 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Priča uopšte nije bila o ukidanju računara deci, nego za i protiv knjiga koje su manje knjige a više nešto drugo.
Možda se ovaj Alice eBook može više posmatrati kao strip?

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 10 May 2010 01:14 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ja bi Alisu chito na ovom, ne bi trepno 😊

http://www.samsung.com/us/consumer/tv-video/televisions/led-tv/UN55C9000ZFXZA/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 10 May 2010 02:09 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

i ja merkam jedan Samsung, al 42’. Tolika mi ‘rupa’  B)

Post edited by: kanacki, at: 2010/05/10 02:09

Signature 

Profile

Posted: 10 May 2010 06:05 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  102
Joined  2005-05-01

Ok , iz tvoje perspektive to tako izgleda .

Licno mislim da je iPad dobar proizvod cak i za decu

i svidjaju mi se tvoji detaljni odgovori u vezi LCD-a
sve je to lepo ali mogao si samo da izbacis par onih reci sa tackicama
i to koliko se tebi ....
cisto iz pristojnosti onako .

S Postovanjem
Vas Neshke

Signature 

Neshke

Profile

Posted: 10 May 2010 10:22 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

Ok , iz tvoje perspektive to tako izgleda .

Licno mislim da je iPad dobar proizvod cak i za decu

i svidjaju mi se tvoji detaljni odgovori u vezi LCD-a

sve je to lepo ali mogao si samo da izbacis par onih reci sa tackicama

i to koliko se tebi ....

cisto iz pristojnosti onako .

S Postovanjem

Vas Neshke

Da, verovatno sam mogao, al mnogo me nervira kada ljudi koji ne znaju pocnu da komentarisu i pridikuju ovde javno, jer ovo ce procitati 500 ljudi, reci ce, vidis, ovaj kaze ovo, ovaj ono, ko ce ga znati sta je istina. Evo, kaze covek da je gledao sinoc i isti je ekran kao na LCD-u, sto mu ne bi verovali.

Dakle ljudi steknu pogresan utisak, i onda se njime vode. A nema razloga za to.

Drugo, mrzim zamene teza tipicne u Majci Srbiji, ovde se svaka tema ili teza obesmisli na jedan iz neverovatnog miljea supersonicnih veru much srbijanskih nacina. Prakticno svaka tema. Kao sto si ti to svesno, ili mozda instinktivno, i uradio. Dakle tema je bila citanje bajki deci na iPad-u, a ti kazes, ma ja bi deci zabranio sve kompove, jer su suvise na njima. Dakle klasicna zamena, i dalje nastavljas jednom neistinom, satro gledao si sinoc, LCD i iPad ekran su isti. A i lepo si zaspao?! Eto…

A ova tema nije uopste naivna, vec peti put nalecem na te teze da je super citanje na tom i takvom iPad ekranu. Sto apsolutno nije tacno. Postoji sada vec citava plejada uredjaja namenjenih citanju, koji ljudskom oku prakticno da i ne stete. Ovaj ekran na iPad-u, definitivno nije jedan od njih.

Vrlo je bitno da i pored milionskog marketinga ogromnih kompanija kao sto je Jabuka, do korisnika nekako stigne i precizna informacija. Recimo da taj ekran nije bas za citanje. S jedne strane iz zdravstvenih razloga, a sa druge da bi se na posredan ili neposredan nacin vremenom izvrsio pritisak na te kompanije da izbace BOLJI, KVALITETNIJI proizvod, odnosno da rade na USAVRAVANJU istog, i/ili da ULAZU u njegov razvoj. Takav pritisak moze da emituje samo trziste, to jest KORISNIK.

Jbg, malo sam oduzio…

Zbog gorepomenutih tackica se izvinjavam, no ‘za reci svake stojim.

Signature 

Profile

Posted: 26 July 2010 12:24 AM   [ # 13 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  8
Joined  2010-07-26

Mislim da ovde nije pitanje da li deci dati ipad ili ne vec je doslo do sukoba izmedju obozavaoca starih dobrik knjiga i prakticne ekipice.
Sta da kazem, jeste slazem se da nista ne moze da zameni staru dobru knjigu, miris listova, poznata tezina u krilu, stolica za ljuljanje i lagana muzikica u pozadini. Sa druge strane te iste knjige iz biblioteke su pune papirne prasine, i ko zna cega josh shto su pokupile od prethodnih chitaca. Tako da je kijanje neshto shto desa cesto mogu da zakace. Takodje stara stampa sadrzi u sebi toksicne matrrijale a dosta njih i dalje lizne prst pre okretanja strane…
Druga varijanta je ekoloska- nije drvo stradalo da procitamo knjigu. Licno, procitao sam bar 200 e knjiga i time spasao bar jedno drvce. Mnogo je cistiji nacin citanja a i sve knjige stanu na malo mesta vase memorije. Ovo poslednje je ukoliko zivite u malom stanu kao moj kum jako bitno. Chovek jr naruchio treci ormar za stripove i sad polako postaje napeta situacija, gde sesti..
S’ druge strane nemam toliko koncentraciju i mnogo manje mogu da procitam dok se oci ne umore nego sa starom dobrom knjigom.
Nek svako bira shta zeli. Oba su dobra.. Licno sam za staru dobru knjigu, pogotovo shto za 50 godina sumljam da ce ih i biti uopshte.
A sto se dece tice pa tu je drugi problem mnogo veci. Ipad pruzs mnogo vise od pitanja knjiga i morate se zapitati da li dete zaista cita knjigu ili surfuje po bezobraznim stranicama.

Profile

Posted: 23 September 2010 07:14 PM   [ # 14 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  18
Joined  2009-12-27

Au, koliko protivnika iPad-a a bas sada procitah ovo kada sam resio da kupim ovu spravicu?! Jel toliko ima nezadovoljnih i dalje ili se popravila situacija u korist iPad-a?

Profile

Posted: 23 September 2010 08:03 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Ma uskoro ce iPad 2.
Retina display i zdravo djaci! 😊

Mnogo lakse za citanje i mnogo prijatnije!
Inace ja sam hteo aktuelnu verziju da kupim ako nista drugo samo zbog ELEMENTSA.
Pa sa takvim sredstvima ko bre ne zeli da zna periodni sistem napamet… sjajno…

Stampane knjige su stampane knjige ali iPad konacno pokrece pravu MULTIMEDIJALNU revoluciju u obrazovanju, u novinarstvu a ko zna sta ce sutra sve jos doneti!

Ja iPad 2 kupujem 100%. Ovaj me je najvise razocarao jer nema kameru!

Profile

‹‹ Kupovina iPad-a      Utisci o iPad-u ››