dal i ma neko problem sa navedenim programom, meni kada je ukljucen transmission net jako sporo ucitava nije bitno dal skidam nesto ili upload-ujem.
znaci kag ga pauziram ili ugasim net poleti a kad je ukljucen uzasno sporo otvara stranice! jel ima neko ideju kako to da ispravim ili da menjam program? koji vi koristite torrent program?
Verovatno si na ADSLu, ogranič mu upload drastično.
Ograničavaj i download prema potrebi (najlakše je da koristiš speed limit mode).
Ne dozvoli mu da ti napuni hard disk više od 80% kapaciteta, usporiće ti ceo komp .
na sbb-u sam a upload mi je smesan naspram download-a
imam 12mb dl i 512kb up .
e sad kolko ja znam do sad mi je sve sljakalo kako treba, mislio sam da je do safarija pa sam ga resetovao al opet isto. kakve veze ima upload sa download-om? ne kontam do sad nisam imao ovih problema. a gde da probam da ogranicim upload u samom transmission-u, ili negde drugde?
Zašto ne probaš neki drugi program npr. utorrent, meni lepo radi, možda će i tebi.
A down i up imaju dodirnih tačaka, kada npr. hoćeš da otvoriš neku stranicu tvoj računar koristi upload da bi poslao zahtev serveru za određenu adresu, i ako ti je upload popunjen on ne može da pošalje zahtev i samim tim ti imaš osećaj da je sporo.
Probaj potpuno neočekivano preferences od rečenog programa.
Na ADSLu upload na torentima ubija ceo protok, na SBBu ne bi trebalo da je tako.
Ali svakako limitiraj pa vidi.
ljudi instalirao sam sad utorrent i sve radi kako treba odma otvara stranice znaci da je problem u transmission-u. nema veze sa ogranicavanjem upload-a
videcu kako ce se ponasati utorrent nadam se da ce sve biti ok.
ako budem imao istih problema pokusacu sa ogranicavanjem upload-a
hvala svima 😊
Problem sa torrentima je broj otvorenih konekcija, što na aDSL-u pojedinim modemima (odnosno većini) predstavlja problem, pa zbog toga dolazi do usporenja, tj. zagušenja internet veze.
Ono što možeš da probaš je smanjenje broja otvorenih konekcija po torrent fajlu (odnosno, download-u); pa da se igraš sa tom cifrom dok ne ubodeš odnos koji ti treba.
Ja npr. ne mogu da podesim uTorrent na Windows-u kako mi odgovara, osim da smanjim brzinu - što sam na kraju i uradio. Sa druge strane, Transmission je odličan program, ali za razliku od uTorrent-a veoooma sporo nalazi peer-ove (i seeder-e isto tako); bez obzira da li ih ima 2 ili 1500…
Samo zbog toga sam podigao Windows i ubacio uTorrent za DL…
Problem sa torrentima je broj otvorenih konekcija, što na aDSL-u pojedinim modemima (odnosno većini) predstavlja problem, pa zbog toga dolazi do usporenja, tj. zagušenja internet veze.
Ono što možeš da probaš je smanjenje broja otvorenih konekcija po torrent fajlu (odnosno, download-u); pa da se igraš sa tom cifrom dok ne ubodeš odnos koji ti treba.
Ja npr. ne mogu da podesim uTorrent na Windows-u kako mi odgovara, osim da smanjim brzinu - što sam na kraju i uradio. Sa druge strane, Transmission je odličan program, ali za razliku od uTorrent-a veoooma sporo nalazi peer-ove (i seeder-e isto tako); bez obzira da li ih ima 2 ili 1500…
Samo zbog toga sam podigao Windows i ubacio uTorrent za DL…
Zašto pričamo o Windowsu kada uTorrent za Mac super radi, zna se desiti da imam otvornih konekcija 10-15 , download na max, upload zakucan na 5kB/s i sve je super, plus od koje kakvih adsl-ova, sbb-a pa do wireless provajdera svuda lepo radi.
Dok sa druge strane smeće od Transmission-a radi samo ako zakucam upload na max, a u tom slučaju se pozdravim sa surfom.
Sto se iz prilozenog moze videti, na poslednjoj slici, download mi je 102 i to varira izmedju 90 i 107 (koliko od prilike postigne pri nekom downloadu sa servera preko iGettera i tome slicnom). Tako radi od verzije 0.8x koju sam prvo koristio, nikad problema nisam imao, i u zavisnosti od trekera, naravno i brzina varira. Bilo je ranije problema pri gashenju transmissiona gde je znao da se zabavi i po par minuta. Poslednjih pola godine torrente ne drzim na internom hdd-u, tako da sad tih problema nemam 😊
da se nadovezem ovde, stavio sam utorrent i sad mi sve sljaka kako treba. e al sad me muci sto nema neka podesavanja, npr ne znam kako da ubacim drugi announce url? jel ima neko da zna mozda ja nisam skapirao kako se ubacuje.
konkretno nece da mi krece dl sa beogradskog trackera (sbb-ovog) eucbg
Koristi li neko još uvek (nove verzije) Transmission-a? Je ne koristim već par meseci, jer mi se tokom korišćenja 2.00 (mislim) desilo upravo ono opisano: ništa živo nije moglo da se učta sa neta (down/up su bili ograničeni, znač nije do toga); ali još i gore, ceo sistem je postajao izuzetno spor, samo je restart (ili login/logout, ne sećam se tačno) pomagao. Da li je ovo ispravljeno?
Pitam, jer mi za moje skromne torrent potrebe više odgovara od uTorrent-a.
^
Koliko me pamcenje sluzi vaistinu je tako i bilo ,surfovanje je bilo pain in the ass.
Do sad sam samo Trnasmission koristio i koristit cu ga.Po savjetu kolege forumasa ostao sam na v.1.76 .Primetio sam da ova verzije ne seed-uje puno/skoro nimalo od onih kasnijih.A surf webom je sasvim OK(da nekazem normalan).
Ps. Ima li ko da posalje invite 4 Use***.com?? :woohoo:
Procitao sam da je ovo MEKKA za ‘striptizere’ ili vam neotkriveno blago Solomona!!
😊 😊 😊