[TRAZIM] Superdrive za Macbook 2.2GHz
Posted: 23 September 2010 05:14 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  87
Joined  2008-07-10

Kupio sam pre nekoliko meseci jedan Macbook Santa Rosa (late 2007) sa neispravnim superdrajvom.Trebalo je da ode iz mojih ruku ali nazalost mi je ostao, tako da sad hocu da ga sredim i dovedem u potpuno ispravno stanje.

Preferirao bih SONY/NEC drajv, ali ako imate nesto da je u dobrom stanju, da cita i reze bez problema, i to dolazi u obzir.

Ko ima neka postuje ovde sa kratkim opisom stanja, i cenom.Nemojte slati PP jer ih skoro i ne citam.

Trazio bih nov ali nisam siguran da li je pomenuti drajv 9.5mm ili 12.5.Pa da se ne razmisljam i ja puno, rekoh da kupim od nekog odavde…

Signature 

Mac Pro 8-core
iMac 2.1GHz 20\" G5
Mac Mini 1.58GHz G4
iBook 1.33GHz 12\"
iPhone 3G
iMac G3/600MHz
iMac G4/800 15\"
Hackintosh i7 .(JavaScript must be enabled to view this email address)/ATI HD4890/6GB RAM

Profile

Posted: 23 September 2010 10:33 PM   [ # 1 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  41
Joined  2010-07-31

ja mislim da ti ide 12.5mm ali mozes i staviti 9.5 samo stvljas u okviru
http://www.ifixit.com/Guide/Repair/Installing-MacBook-Core-2-Duo-Optical-Drive-Cable/517/7
http://www.everymac.com/systems/apple/macbook/stats/macbook-core-2-duo-2.2-white-13-late-2007-santa-rosa-specs.html

Post edited by: fustos, at: 2010/09/23 22:34

Profile

Posted: 24 September 2010 01:59 AM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-07-10

Pa ako ide 12.5mm onda imam nov drajv.Negde sam nasao da mora da bude 9.5mm i od tada mi bilo bezveze da rasturam laptop samo da bih ustanovio da li ide ili ne…

Aj nek javi neko ko je vec menjao superdrajv, da li ide i 12.5mm unutra?

Signature 

Mac Pro 8-core
iMac 2.1GHz 20\" G5
Mac Mini 1.58GHz G4
iBook 1.33GHz 12\"
iPhone 3G
iMac G3/600MHz
iMac G4/800 15\"
Hackintosh i7 .(JavaScript must be enabled to view this email address)/ATI HD4890/6GB RAM

Profile

Posted: 24 September 2010 01:01 PM   [ # 3 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2010-07-31

koji model imas tacno unutra??na primer ja imam takav u u imac-u

MATSHITA CD-RW CW-8221
mozes pogledati u apple menu/about this mac/more info/disc burning ako ti je
UJ-857-C onda to je slim eto ti link za superdrive
http://www.mac-pro.com/MacBook-Pro-SuperDrive-8x-DL-UJ-857-C-Slim-Replacement
to je 9.5mm

Profile

Posted: 24 September 2010 01:04 PM   [ # 4 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2010-07-31

ako ide 9.5 onda prodajes taj 12.5icu?

Profile

Posted: 24 September 2010 05:06 PM   [ # 5 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-07-10

Ma nemam pojma koji je drajv unutra.Laptop sam kupio od naseg kolege forumasa NikolaMac1 i one me je uveravao kako je problem samo do drajva.A radi se o tome da je drajv totalno blokiran (neko je pokvario mehanizam za uvlacenje diska) ali ga ni sistem uopste ne prepoznaje.Znaci kao da drajv nije spojen.

E posto sam mislio da ce laptop da ode takav kakav je, nisam se mnogo strecao oko toga.Ali, onaj ko je trebao da preuzme laptop je dobio drugi, pa je sad ovaj meni ostao, i hocu da ga sredim.

E sad, ja imam jedan slot-in NEC-OPTIARC IDE drajv od 12.5mm, koji sam kupio pre nekog vremena novog, mislim da je model AD-7203 i mislim da bi mogao da ide u MB, samo ako je visina odgovarajuca.Trenutno ga imam u eksternom kucistu, i koristio sam ga da instaliram Mac OS na laptop, i sve.Ali sad hocu da ubacim njegov drajv, jer hocu da prodam laptop, pa moram da ga kompletiram.

Znaci, ako je neko vec menjao, i SIGURNO zna kakav drajv ide u Santa Rosa Macbook (NE Macbook PRO, u njega znam da ide 9.5mm drajv.Za Macbook nisam siguran) neka ovde napise, da ne rasturam laptop bezveze.Okrnjen je malo i topcase na standardnim mestima, pa ne bih da ga okrnjim vise bez potrebe…

Signature 

Mac Pro 8-core
iMac 2.1GHz 20\" G5
Mac Mini 1.58GHz G4
iBook 1.33GHz 12\"
iPhone 3G
iMac G3/600MHz
iMac G4/800 15\"

Profile

Posted: 26 September 2010 05:14 AM   [ # 6 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-07-10

E pa evo update-a za superdrive.Nisam mogao da cekam da neko postuje pa sam otvorio laptop da vidim sta je unutra.Medjutim, tu me je docekalo ogromno razocarenje.:evil:

Naime, nije samo drajv u pitanju, i covek od koga sam kupio laptop mi nije rekao istinu kad je prodavao (ovo neka sluzi kao upozorenje i ostalim clanovima).Laptop JE OTVARAN I OSTECEN JE FLAT KABL OD SUPERDRAJVA.Takodje je otvaran i sam superdrajv (UJ-857C) i rasturen.To mi ne bi bio toliko veliki problem da nije ostecen kabl.Sam superdrajv jeste 9.5mm, pa samim tim ovaj moj NEC ne moze da udje.Medjutim, kad sam primetio ostecenje na kablu (sam konektor je ostecen iznutra, kao i konektor na maticnoj ploci.Neznam da li moze da se sredi i da li ce zamena kabla da otkloni kvar, uz obaveznu zamenu superdrajva) to me je totalno izbacilo iz takta.

Probao sam sa ovim mojim drajvom (NEC AD-7633A) i drajv dobija struju, ali nije prepoznat u sistemu.Plasim se samo da nije osteceno nesto na maticnoj ploci.Ako je samo kabl jos se moze i srediti.

Da sam znao ne bih kupio laptop, a platio sam ga posteno.Jedino sto nisam posteno upoznat sa problemom.Kad sam otisao u Kragujevac, Nikola mi je rekao da je SIGURNO da je samo drajv u pitanju i ja sam mu poverovao.Ubuduce cu pazljivije gledati kad kupujem nesto sto ne radi kako treba.

E sad, nasao sam na ebay-u jedan Hitachi HL GSA-S10N superdrajv, vrede li oni nesto?  Pise da je nov i izadje me sa postarinom oko 40ak eura.

Jedino jos da nadjem taj prokleti kabl.

Signature 

Mac Pro 8-core
iMac 2.1GHz 20\" G5
Mac Mini 1.58GHz G4
iBook 1.33GHz 12\"
iPhone 3G
iMac G3/600MHz
iMac G4/800 15\"

Profile

Posted: 26 September 2010 10:45 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Znam da je cimanje nositi, a verovatno si se i zainatio da središ stvar, ali pre neki dan sređivah neki Air sa kojim je čovek kupio LG-ev eksterni Superdrvie koji radi sa AIrom. Mali je, ne bi zauzimao mnogo mesta pored laptopa u torbi, a koliko mi čovek reče cena je bila oko 50 evra. Tako da bih ti predložio da razmisliš i o toj mogućnosti.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 26 September 2010 04:14 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Nemoj uzeti taj LG, jasam isto pazario na ebay-u ali je refurbished najcesce i nisu se pokazali dobri! Tesko ces naci dobar ATA uredjaj takvog tipa, mozda nadjes neki koji solidno cita ali su uglavnom spori i lose snimaju DVD-ove.
Slazem se sa resenjem za taj LG, oko 5k din. kosta.

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 26 September 2010 08:25 PM   [ # 9 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2010-07-31

ako ti kabal u pitanju mogu ti poslati preko poste bezplatno meni ne treba.imam jedan visak taj model
http://www.ifixit.com/Guide/Repair/Installing-MacBook-Core-2-Duo-Optical-Drive-Cable/517/9

Profile

Posted: 26 September 2010 10:38 PM   [ # 10 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-07-10

madamov wrote:

Znam da je cimanje nositi, a verovatno si se i zainatio da središ stvar, ali pre neki dan sređivah neki Air sa kojim je čovek kupio LG-ev eksterni Superdrvie koji radi sa AIrom. Mali je, ne bi zauzimao mnogo mesta pored laptopa u torbi, a koliko mi čovek reče cena je bila oko 50 evra. Tako da bih ti predložio da razmisliš i o toj mogućnosti.

Imam eksterni rezac, ali ovaj laptop hocu da sredim jer hocu da ga prodam, a ovakvog ga ovde necu prodati.Problem je sto mi je receno da je problem SAMO u superdrajvu, a sad se zakomplikovalo.Inace eksterni rezac sam kupio zbog netbooka koji teglim svuda, pa mi ponekad zatreba da instaliram nesto ili da narezem poneki dvd.

fl45h wrote:

Nemoj uzeti taj LG, jasam isto pazario na ebay-u ali je refurbished najcesce i nisu se pokazali dobri! Tesko ces naci dobar ATA uredjaj takvog tipa, mozda nadjes neki koji solidno cita ali su uglavnom spori i lose snimaju DVD-ove.

Pa izbor je prilicno suzen, mogu ili ponovo da uzmem Panasonica UJ-857C (koji su isto losi) ili da uzmem ovaj Hitachi-LG.Znaci, izbor je ogroman, dva LOSA modela…

fustos wrote:

ako ti kabal u pitanju mogu ti poslati preko poste bezplatno meni ne treba.imam jedan visak taj model

Druze zahvaljujem kao da si mi dao.Vec sam se toliko iznervirao da sam narucio iz USA nov kabl, za 8 eura.nije puno, ako je samo do njega.Mene medjutim brine mnogo vise ostecenje na konektoru i na maticnoj ploci.Jedan pin je samo malo ukrivo, a videcemo kolika je to smetnja kad stigne kabl.

Stvarno me brine jer cu da puknem 50-60 eura a mozda ga popravim, a mozda i ne.A najgore od svega je sto vec imam musteriju koja ceka da se to sredi pa da trgujemo…

Ja imam drugi Macbook koji koristim, ovaj mi je bukvalno stojao u ormanu do sada, dok se nisam odlucio da ga konacno prodam.I sad eto ti belaja, sto sam verovao coveku.No, nije bitno.Znaci, vi mi savetujete NE za LG?  Znaci, da kupujem Panasonica?

Signature 

Mac Pro 8-core
iMac 2.1GHz 20\" G5
Mac Mini 1.58GHz G4
iBook 1.33GHz 12\"
iPhone 3G
iMac G3/600MHz
iMac G4/800 15\"

Profile