1 2 > 
1 of 2
Adobe Photoshop CS5
Posted: 29 September 2010 09:47 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  114
Joined  2008-12-08

Da li neko ima crack za Adobe Photoshop CS5?

ili neki drugi savet za aktivaciju ovog programa.

Unapred hvala!

Post edited by: pecaphoto, at: 2010/09/29 09:47

Profile

Posted: 29 September 2010 10:10 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Imas PM.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 29 September 2010 10:17 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Odes i kupis ga pa ga aktiviras?

Alo bre ono sto stvarno pocinje da mi smeta otkad koristim Maca je kolicina piraterije.

Peco ne govorim tebi direktno al vazi za sve i bas pocinje da me nervira: ako si faca da kupis Mac racunar budi faca pa posteno plati softver za njega.

Profile

Posted: 29 September 2010 10:27 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

:laugh: aha..el vazi to za ljude koji nisu face,a imaju Mac????
ne moze niko da me ubedi,da nikad nije posegnuo za nekim seriskim,ili krekom….slazem se da treba da se plati soft,al `sutra`kad se sredi zakon,autorska prava oko moje muzike,ili bilo cije druge,i slicno….
zato dragi prijatelji,`udrite Milju—po fitilju`:P 😛 😛
tebi Dusanx poz…tastatura je vrh….

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 29 September 2010 10:36 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

dusanx wrote:

Odes i kupis ga pa ga aktiviras?

Alo bre ono sto stvarno pocinje da mi smeta otkad koristim Maca je kolicina piraterije.

Peco ne govorim tebi direktno al vazi za sve i bas pocinje da me nervira: ako si faca da kupis Mac racunar budi faca pa posteno plati softver za njega.

Hoćeš da kažeš da nikada ama baš nikada nisi koristio bar jedan krekovan software?

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 29 September 2010 10:49 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Stvarno ne koristim nista od krekova ili serijskih sa neta :( Poslednji put mozda nesto na PCju pre 15+ godina, nisam siguran da je Windows tad postojao.

Otkad imam Maca svasta sam pokupovao, prakticno sve sto mi je trebalo ili za sta nisam nasao free zamenu—takva je platforma da trazi placen softver i ja sam to prihvatio. Ako softver radi posao i treba mi kupicu ga. Ako postoji losija free alternativa a original mi bas ne treba koristicu free alternativu. Ako mi treba a ja ne mogu da ga priustim znaci da nesto debelo gresim u poslu kojim se bavim. Npr koristim gimp na X11 jer mi je photoshop prevelik/preskup.

Nije mi namera da pametujem pa se nadam da cete shvatiti zasto se stvarno bunim. Piraterija na Macu je PC mentalitet na dobrom hardveru. Ne treba mi zakon da me natera da podrzim program koji mi odgovara. Prosto mi smeta da kupis dobru masinu koja ima stabilan OS i onda stavis krek koji moze da ti napravi haos.

Ajd sad shvatite pogresno sta sam hteo da kazem pa udri po meni 😛

Profile

Posted: 29 September 2010 10:55 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-08

Hvala Vam ljudi.

Pokusalcu da pronadjem, ako ne uspem pitacu ponovo.

Ja sam od skoro Mac-user, tako da nezamerite na suvisnim pitanjima?

Profile

Posted: 29 September 2010 11:30 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  245
Joined  2008-08-26

pecaphoto wrote:

Hvala Vam ljudi.

Pokusalcu da pronadjem, ako ne uspem pitacu ponovo.

Ja sam od skoro Mac-user, tako da nezamerite na suvisnim pitanjima?

Imaš PM

Profile

Posted: 29 September 2010 12:00 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Peco, mi smo korisnička grupa, i to zvanično priznata od strane Applea, tako da te molim da ovakva pitanja ne postavljaš direktno ovde. Nismo ludi da ne znamo da se koristi takav softver, ali ćeš sada nadam se posle privatnih poruka otkriti tih par mesta gde se takve stvari mogu naći.

Ako baš moraš da pitaš, malo uvi pitanje i nemoj da koristiš engleske reč. Ne verujem da Apple koristi nalog koji su tražili da im se omogući praćenje sajta i da kontroliše sadržaj foruma, ali bih vas molio da vodite računa da takva mogućnost postoji. Zato smo i smislili reč Zloduh, Ono za ono i slične. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 29 September 2010 12:00 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-08

Dule, poslao sam ti mail.

Profile

Posted: 29 September 2010 12:07 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-08

Izvinjavam se.
Jos jednom kazem, nov sam u ovome, tako da nemojte da zamerite, ali za ubuduce znam kako ide.

Hvala!

Pozdrav.

Profile

Posted: 29 September 2010 03:54 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Ne vidim kakve veze ima ‘stabilna hardverska arhitektura’ sa korišćenjem ilegalnih serijskih ključeva.
Piraterija na Mac-u velikoj većini slučajeva nije kroz krekove već samo kroz seriale ili u formi unapred krekovanog daunloada koji ne traži administratorske šifre i nema po čemu da brlja. To što je jednom u istoriji bio čudan iLife na netu sa integrisanim trojancem nije osnov za dramu.
Istina je da otkako sam prešao na Mac kupujem dosta softvera koji vredi i koji mogu da priuštim, ali za Photoshop (u opsegu mojih potreba) ne postoji alternativa, a $660 odnosno $933 za Extended varijantu zaista nemam na bacanje. Nisam dizajner da mi je to primarni alat pa da treba da mi bude krivo što zarađujem krvav ‘leba, ali dovoljno često mi treba Photoshop za ozbiljnije rabote iz velikog opsega razloga kojima ovde nije mesto.
Čak i Pixelmator, koji legalno imam i koji je jako blizu Photoshop-a nikad nije u upotrebi za bilo šta dalje od kropovanja i sličnog minimuma obrade jer sve ozbiljnije traje duže i zahteva više arbajta.
A da sam celog života legalno kupovao softver, danas ne bih imao ni pola skillova koje sad imam jer bih morao full-time da se zaposlim da bih mogao da priuštim neki ovakav softver, pa tek onda da ga izučavam, što znač tek bih od sledeće godine počeo da učm sve vezano za multimediju (što pretežno radim iz ljubavi a ne za pare); a tad bi bilo prekasno.

Nemam ja ništa protiv da ti veruješ u šta hoćeš, ali ne frljaj se sa mentalitetima.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 29 September 2010 05:47 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Frljam se sa mentalitetima da bih dokazao poentu, ne da bih vredjao. Dal je need for speed za windows sa kartonske kutije na zelenjaku ili je fancy dizajniran poslovni alat sa zloduha—postupak je isti. Imas gospodski kompjuter al ne slede gospodski postupci koji bi trebalo da idu uz njega ako me razumes.

Ok, mani photoshop iako gimpu nista ne fali. Reci mi jel si kupio codu? To ti bas pravi leba a kosta samo $99.

Nadam se da i dalje teoretski caskamo, bez svadje. Nemam obicaj da nesto precutim zato sto neko moze da se naljuti pa tako ni sad.

Profile

Posted: 29 September 2010 06:17 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  136
Joined  2010-08-28

Mislim da preterujete! ‘Gospotski’ kompjuter? Mozda jeste kvalitetan i apple ali sumnjam da smo jedini koji stavljaju pirateriju na svoj OS X 😉 Znam da jedino dizajn studii i firme koje se profesionalno bave nekim poslom za koji im treba neki software moraju da imaju registrovane programe. Nas ‘home’ i freelance varijante ko pita u cemu i na cemu radimo, bitno je da se stvara i zaradjuje za ‘dovoljno’ a ovi koji zaradjuju na pretek neka kupuju originale?

Signature 

▲ iPod Touch 2nd generation
▲ iPod nano 4th generation silver
▲ Apple Mighty mouse

Profile

Posted: 29 September 2010 07:31 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Računar je računar, to što smo odabrali Mac nas ne čni ‘gospodom’ ili boljima od drugih.
Čodu sam kupio, a Gimp sam koristio za jedan projekat gde smo furali samo OpenSource softver i u poređenju sa Photoshopom mu mnogo šta fali.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 29 September 2010 07:57 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  136
Joined  2010-08-28

Dachaz wrote:

Računar je računar, to što smo odabrali Mac nas ne čni ‘gospodom’ ili boljima od drugih.
Čodu sam kupio, a Gimp sam koristio za jedan projekat gde smo furali samo OpenSource softver i u poređenju sa Photoshopom mu mnogo šta fali.

Slazem se sa prvim delom! A ne trebamo se pravdati ko je kad sta kupio ili na crnjaka instalirao i sl.  :S

Signature 

▲ iPod Touch 2nd generation
▲ iPod nano 4th generation silver
▲ Apple Mighty mouse

Profile

1 2 > 
1 of 2