vec duze vreme razmisljam o prelasku na Mac Osx , neko vreme sam koristio hakovanu verziju Snow Leoparda za PC cisto da se malo upoznam sa sistemom i isprobam kakav je i nakon mesec dana ozbiljno razmisljam da za pocetak uzmem neki Power Mac.posto velika vecina vas sa ovog foruma vec duze vreme koristi Macove , molim za malu pomoc ? kakvi su utisci i sta se moze ocekivati od jednog takvog racunara ali ‘realno ’ . Hvala
Nisam Mac user, uskoro cu biti B) ali svi ce ti reci da nema mane, nema virusa i 898465x puta bolji je od Windowsa! Intuitivan je i stabilan…toliko od mene, isfrustriranog od PC-a, koji jedva ceka svoj prvi Mac OS X Hardware.
I jos nesto: Apple je pre 4-5 godina pravio kompove sa performansama koje sada mozes da nadjes kao solidne PCe ili Laptopove danasnjice. Stare Apple masine mozes da nadogradis i sa do 4-6GB Rama, imali su dobre G4-G5 procesore, smatram stabilnijima od intela itd. itd. Moj PC star 5 godina ne moze da se poredi ni sa jednim PowerMac-om G5 starim isto toliko.
Pa na PC-u se sitem podizao za ne vise od 20 skundi , a gasio skoro trenutno , sigurno je to na pravom Mac-u jos i bolje , otvarao je sve brzo , cak i Qaurtz Extreme radio na NV 9500gt .Mada ovde koliko vidim necu uspjeti da pazarim Power Mac jer malo ljudi posjeduje takve racunare, sve se svelo na par ljudi, razmisljam o nekoj ‘eBay’ varijanti 😊
Ma kakav PC…hahaha.. A razmisljao sam i ja o ebay varijanti, ali kada sam kontaktirao odredjene firme i pojedince sve se svelo na duplo vecu cenu, tako da sve sto vidis na ebay-u mnozi sa dva i to ti je cena kostanja da dobijes TO nesto na ruke. Ne isplati se!
nemam nameru da idem preko200- 300E ipak tek ulazim u tu pricu , mislimda je to sasvm dovoljno da se uzme neki Power g5 ili cak iMac g5, znam ja da je bolja solucija intel ali malo mi je to sve precenjeno
nemam nameru da idem preko200- 300E ipak tek ulazim u tu pricu , mislimda je to sasvm dovoljno da se uzme neki Power g5 ili cak iMac g5, znam ja da je bolja solucija intel ali malo mi je to sve precenjeno<br><br>Post edited by: Dejan1792, at: 2010/10/01 15:22
iMac G5 od 300, a PowerMac G5 mozes i za 200 da nadjes, ali kad PM-u dodas monitor, airport, tastaturu i misa, bolje da uzmes za 300-350 kompletan iMac.
hahah pa ovaj emac lici an mali TV :laugh: ma meni se svidja Poewr mac imam net tako da mi wirles netreba a moze i svaka kartica sa ‘Broadcom’ cipim da radi kao airport. Valjda nadjem neki dobar Power Mac ja se nadam , mada ko zna mozda neki i iMac , ma sve su opcije u opticaju samo je fiksan budzet koji sam sebi odredio
Nije mi jasno zasto svi forsirate intel, kad MacBook pobedjuje poslednju generaciju iBook-a samo u brzini bootovanja, a iBook je pobedio u pokretanju svih aplikacija i sl. Da napomenem da su oba iste konfiguracije samo je jedan Intel, a drugi G4.
Nije mi jasno zasto svi forsirate intel, kad MacBook pobedjuje poslednju generaciju iBook-a samo u brzini bootovanja, a iBook je pobedio u pokretanju svih aplikacija i sl. Da napomenem da su oba iste konfiguracije samo je jedan Intel, a drugi G5.
Ne bih da budem grub, ali ovo ne da nije tačno, nego je potpuno promašeno. iBook ima G5 procesor, to je tek posebna priča.
Ukratko, bolje MacBook za 350 evra, pa i za 400, nego iMac G5 za 300. Veruj nama iskusnijima. Sve je manje softvera koji radi na PPC-u.
Da se ne bi sve svelo na poredjenje ova dva modela, radi se o iMac-u i Powermacu G5. Na PowerMac se dodaje mnogo sto sta i cena dodje ista kao i solidan iMac G5, Intel iMac-ovi su od 350e pa naviseeee…
Haha, ‘testovi’ su sa prastarim verzijama softvera koji su bili pisani za PowerPC a na Intel-u pokretani kroz Rosetta. Tek je CS3 bio prvi Adobe-ov paket koji je bio Intel-native.
Poređenje je na nivou pokretanja nečega nativno na PC-u i nečega u virtualnoj mašini i komentarisati kako je virtualnoj mašini trebalo više vremena da se podigne. Oh, my!
Lepo je od tebe što hoćeš da pomogneš, ali širiš neistine, što je u ovoj situaciji veoma kontraproduktivno.