1 2 3 >  Last ›
1 of 5
Mac računari u medijima (novine, TV, filmovi…)
Posted: 27 September 2010 09:00 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  189
Joined  2009-12-15

Već duže vreme me fascinira količna Mac-ova koje viđam u elektronskim medijima u odnosu na računare drugih proizvođača. Da li Apple meša svoje prste u ovo ili jednostavno Macovi izgledaju bolje od svih drugih na televiziji, ili su ljudi koji proizvode televiziju i filmove većinom Mac-ovci, tek stanje je takvo, i vrlo mi se sviđa.

Primećujem da ste počeli mao da pričate o ovome u temi ‘Ko je pazario Mac’, pa pomislih da bi dobro došla zasebna tema. Materijala sigurno ima.

Pa napišite, to jest prijavite ako vidite Mac u bilo kom kontekstu na televiziji, u reklamama, serijama, filmovima, novinama… Ako imate i sliku još bolje.

Da počnem:

U drugoj temi je primećeno

- Na TV Pinku drže MacBook Pro-ove u jutarnjem programu
- Isti se takođe pojavljuje u reklama Komercijalne banke

napišite vi ostalo…

A ja dodajem:

- Kada je RTS promenio grafički dizajn Dnevnika par dana je ispred voditelja stajao 13-inčni aluminijumski MacBook (Pro) sa izloženom svetlećom jabukom, ali je ubrzo zamenjn nekim PC lapom. Baš mi je žao. :(
- Maločas sam primetio novu reklamu za MTS bežični net - ona u kojoj je ekran podeljen na kvadratiće sa po jednom osobom i izigravaju a capelu (ako je to to). na početku reklame se na bukvalno delić sekunde vidi snimak leve strane MacBook Pro-a i ruka kako ubacuje 3G modem u USB port.

A interesuje me jel postoji objašnjenje zašto je u dosta slučajeva Apple logo pokriven. Ako Apple naplaćuje dozvolu za pokazivanje logo-a to ima baš nema smisla jer je svaka pojava Apple računara pozitivan publicitet.

EDIT: ne mogu da verujem koja slučajnost, upravo se na MacRumors pojavio članak o tome da je Apple najpokrivenija kompanija u medijima

Post edited by: ivan90bg, at: 2010/09/27 21:45

Profile

Posted: 27 September 2010 11:42 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  136
Joined  2010-08-28

Pokrenuo sam ja ovu temu pa me izgasise! :D

A pitam se zasto je Apple najpokrivenija kompanija.:blink:  Njima bre nista ne znaci ako se pojave u nekoj reklamici za mts ili na seljackom Pinku, kladim se FORE radi, ‘da se vidi sta mi imamo’ da ne kazem ‘mozemo’, a ne kapiram poentu pokrivanja logoa jer imaju prejaku marketinsku kampanju. Dell i HP mogu da se vide na poledjini laptopova, a ‘Jabuka’ ne moze! WTF? Sta, one koji su na vrhu i jedni od najkvalitetnijih na trzistu treba ‘minimizirati’? Mene to pokrivanje samo navodi na velicinu ljutske gluposti pojedinaca. Kada sam kupio iPod, zamisljao sam sebe sa nekim MSI Windom sa zalepljenom apple nalepnicom preko hehehe - a onda provalim ovaj forum i skontam kako apple i nije toliko nedostizna ‘igracka’, a u kvalitet sam se vec uverio. B)

Signature 

▲ iPod Touch 2nd generation
▲ iPod nano 4th generation silver
▲ Apple Mighty mouse

Profile

Posted: 01 October 2010 07:10 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-15

Primetio sam da se 13-inčni MacBook (Pro) pojavljuje u reklami za Banku Intesu. Video sam i ranije istu reklamu ali nisam obratio pažnju jer sam pomislio da je u pitanju Komercijalna banka.

Profile

Posted: 01 October 2010 08:01 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-28

ivan90bg wrote:

Primetio sam da se 13-inčni MacBook (Pro) pojavljuje u reklami za Banku Intesu. Video sam i ranije istu reklamu ali nisam obratio pažnju jer sam pomislio da je u pitanju Komercijalna banka.

Daaa…ona likusa na aerodromu valjda…

Evo ga:

[img size=300]http://img214.imageshack.us/img214/1883/001intesa.jpg[/img]
[img size=300]http://img153.imageshack.us/img153/7969/002intesa.jpg[/img]

Post edited by: iwan, at: 2010/10/01 20:58

Signature 

▲ Apple Mighty mouse

Profile

Posted: 01 October 2010 09:33 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

ivan90bg wrote:

A interesuje me jel postoji objašnjenje zašto je u dosta slučajeva Apple logo pokriven. Ako Apple naplaćuje dozvolu za pokazivanje logo-a to ima baš nema smisla jer je svaka pojava Apple računara pozitivan publicitet.

Eee zemljak moj , ‘bezplatna reklama’ ne postoji nigdje pa cak ni na Marsu.
Kad bi samo znao koliko kosta jedan minut reklame cak na domacim televizijama a o stranim da ne govorimo!!!!

U reklamama(u holandiji)svi modeli mac book(white) & mac book pro su cenzurisani.Kako sa imenom ispod ekrana tako i logoom s`ozada.

Pa opet znalac ili neznalica ce primeti u prvom slucaju da je Mac a drugom da nije Pc. Jer sumnjam da iko pravi pc laptopove poput Apple dizajna.
Doduse bilo je par pokusaja posudzivanja dizajna(Sony Vaio,jel da?).
A jel Sony oprzio ruke ,ne znajem?!

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 01 October 2010 09:40 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

iWan wrote:

Pokrenuo sam ja ovu temu pa me izgasise! :D

A pitam se zasto je Apple najpokrivenija kompanija.:blink:  Njima bre nista ne znaci ako se pojave u nekoj reklamici za mts ili na seljackom Pinku, kladim se FORE radi, ‘da se vidi sta mi imamo’ da ne kazem ‘mozemo’,

a ne kapiram poentu pokrivanja logoa jer imaju prejaku marketinsku kampanju. Dell i HP mogu da se vide na poledjini laptopova, a ‘Jabuka’ ne moze! WTF? Sta, one koji su na vrhu i jedni od najkvalitetnijih na trzistu treba ‘minimizirati’? Mene to pokrivanje samo navodi na velicinu ljutske gluposti pojedinaca.

Kada sam kupio iPod, zamisljao sam sebe sa nekim MSI Windom sa zalepljenom apple nalepnicom preko hehehe - a onda provalim ovaj forum i skontam kako apple i nije toliko nedostizna ‘igracka’, a u kvalitet sam se vec uverio. B)

CCcc jos malo pa ispade fanboy post ):-)))))))

Kao sto rekoh u proslom postu…moze biti da je Apple napravio neku vrstu kompromisa,moze Lap ali nemoj logo ,cijena logoa odra ‘damu’.
A moze biti i da sami tvorci reklame iskoristili njihov produkt stim da ga ne reklamiraju potpuno(dzabe nema nista).

.......kako god Macbookspros su veoma zastupljeni u reklamnim medijima.

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 01 October 2010 09:46 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-28

CCcc jos malo pa ispade fanboy post ):-)))))))

Sta mi fali da bude ‘potpun’? hhaha Salim se! Ma samo kvalitet se ceni i da nije mnogo komplikovano, ovaj PC mi zagorca 5 godina zivota!

Signature 

▲ Apple Mighty mouse

Profile

Posted: 01 October 2010 09:51 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Pričali smo već o tome, slično je i mene zanimalo pa je čnimi se ds_store sve to lepo objasnio, elem Apple plaća mnogo da se jabukice vide po serijama i filmovima…itd. To je jedan vid marketinga. Ima negde teme ne mogu je naći sada. A oni sa Pinka ne bih rekao da je lokalni Apple umesao prste, to je pre evo imam Apple računare mi smo face…itd

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 02 October 2010 12:23 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Nije lokalni Apple, kupili su ta dva laptopa od Popa (i bili dužni par meseci za iste).

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 October 2010 12:27 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-28

madamov wrote:

Nije lokalni Apple, kupili su ta dva laptopa od Popa (i bili dužni par meseci za iste).

hahaha…ali se sad kuMce

Signature 

▲ Apple Mighty mouse

Profile

Posted: 04 October 2010 12:45 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  228
Joined  2009-09-27

da li ebanking banca intese uopste rade na Macu 😊

Profile

Posted: 04 October 2010 04:04 PM   [ # 11 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Inace naravno da ne 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 04 October 2010 09:56 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Meni radi, ali pod virtuelnom makinom.:laugh: :laugh:
Radi samo pod IE, i to 6 ili 7,  preko toga jok bato. Zato i imam VMware i XP, jbga, drugačje ne mere.

Profile

Posted: 04 October 2010 10:29 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

Radi brate i na 8 i 9

Signature 

 MacBook Pro 17inch Unibody
 iPhone4

Profile

Posted: 13 October 2010 10:21 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-15

Sinoć sam u filmu Righteous Kill (iz 2008 sa De Nirom i Al Paćinom) video da glavni gangster ima Mac koristi ga verovali ili ne za video nadzor, dok su svi ostali računari koji se vide u filmu PC.

[img size=550]http://macmagazine.com.br/wp-content/uploads/2009/03/08-macpop01.jpg[/img]

A takođe sam primetio novu reklamu.
U reklami za DDOR Novi Sad (nova sa porukama na bilbordima) se na početku vidi Apple aluminijumska žična tastatura

Post edited by: ivan90bg, at: 2010/10/13 10:22

Profile

Posted: 13 October 2010 01:00 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-28

Robyn u novom spotu:

[img size=300]http://img819.imageshack.us/img819/8317/robynmac.jpg[/img]
[img size=300]http://img251.imageshack.us/img251/3047/robynmac2.jpg[/img]

Signature