Već duže vreme me fascinira količna Mac-ova koje viđam u elektronskim medijima u odnosu na računare drugih proizvođača. Da li Apple meša svoje prste u ovo ili jednostavno Macovi izgledaju bolje od svih drugih na televiziji, ili su ljudi koji proizvode televiziju i filmove većinom Mac-ovci, tek stanje je takvo, i vrlo mi se sviđa.
Primećujem da ste počeli mao da pričate o ovome u temi ‘Ko je pazario Mac’, pa pomislih da bi dobro došla zasebna tema. Materijala sigurno ima.
Pa napišite, to jest prijavite ako vidite Mac u bilo kom kontekstu na televiziji, u reklamama, serijama, filmovima, novinama… Ako imate i sliku još bolje.
Da počnem:
U drugoj temi je primećeno
- Na TV Pinku drže MacBook Pro-ove u jutarnjem programu
- Isti se takođe pojavljuje u reklama Komercijalne banke
napišite vi ostalo…
A ja dodajem:
- Kada je RTS promenio grafički dizajn Dnevnika par dana je ispred voditelja stajao 13-inčni aluminijumski MacBook (Pro) sa izloženom svetlećom jabukom, ali je ubrzo zamenjn nekim PC lapom. Baš mi je žao. :(
- Maločas sam primetio novu reklamu za MTS bežični net - ona u kojoj je ekran podeljen na kvadratiće sa po jednom osobom i izigravaju a capelu (ako je to to). na početku reklame se na bukvalno delić sekunde vidi snimak leve strane MacBook Pro-a i ruka kako ubacuje 3G modem u USB port.
A interesuje me jel postoji objašnjenje zašto je u dosta slučajeva Apple logo pokriven. Ako Apple naplaćuje dozvolu za pokazivanje logo-a to ima baš nema smisla jer je svaka pojava Apple računara pozitivan publicitet.
EDIT: ne mogu da verujem koja slučajnost, upravo se na MacRumors pojavio članak o tome da je Apple najpokrivenija kompanija u medijima
Post edited by: ivan90bg, at: 2010/09/27 21:45