Shiki wrote:
Imadem nekoliko pitanja, neodredjena su u nekoj meri ali nadam se da ce dobri ljudi pomoci 😊
1. Sad koliko vidim aktuelan je 3.2.2 sw a za njega nema JB i nece ni biti koliko cujem dok ne izadje 4.2? Malo noob pitanje ali da li ja mogu iako nije JB da ubacim aplikacije sa kompa ili ne mogu?
2. 4.2 je najavljen za Novembar ili se josh ne zna?
3. Vidim spominje se i iPad2 pa je nabadanje da li ce biti 7’, ili isto 9.7’, itd. Kamera me apsolutno ne zanima, ali me zanima da li ima potrebe za boljim displejem koji se najavljuje (pretpostavljam Retina)? To naravno pitam korisnike koji poseduju doticni…
4. Shta vas muci kod doticnog, da li imate nekih vecih zamerki, najvishe u radu, sa HW-om sam upoznat, nedostatcima USB i slicno, to me ne dotice previshe…
5. Da li po vashem mishljenju treba cekati josh tih mesec-dva, pa mozda i do januara ili da uzimam doticnog za 10ak dana dok sitgne iz Austrije?
E pa malo sam ga oduzio ali se unapred zahvaljujem na odgovorima 😊
1.Ako ti nije JB MOZES ubacivati aplikacije koje naravno moras kupiti. Prednost po tebe u tom slucaju je sto mozes da pitas/nadjes na netu odgovore koja aplikacija stvarno vredi para a koja je bacanje para.
2.Jeste 4.2 je najavljen za novembar, a koliko mogu da vidim po net trenutno je aktivan 4.2 beta2 koji imaju developers
3.Da li ce biti ili nece to se ne zna sad i sve su nagadjanja. Sto se displeja konkretno tice, ja sam prezadovoljan istim. Od maja mjeseca od kad ga ima, prosto nema dana da ne visim na ipadu citajuci pdf magazine, ebooks, surf, mail i eventualno neki rad u iWork aplikacijama. Ne znam kakav je retina displej jer jos nisam bio u prilici da vidim iPhone 4 uzivo i da radim sa istim ali od onih koji jesu, sam cuo da je sjajan. Sto se mene tice, iste dimenzije, ALI malo bolja rezolucija i to bi bilo pun pogodak.
4.Nedostatak USB-a,firewire-a i ostalih stvari kojim se trpa ‘konkurencija’ nisam niti ijednom osjetio kao pravi pravi nedostatak. Zasto? Ovo nije j…. lap top niti ce to ikad biti i shodno tome se i koristi. Najvise me nerviralo ranije ispadanje sa mreze, nekad oce wifi da poblesavi, nekad cesce nekad redje. Nadam se da to nece biti slucaj kad izadje 4.2 fw.
5.Ja ne bih cekao do januara taj ‘novi’ jer jos nije definitivno potvrdjeno sta ce uopste biti. A u slucaju da ti se ipad ne dopadne, ucini suvisnim u kuci ili iz bilo kod drugog razloga ga ne budes koristio mislim da ces ga vrlo lako prodati.