Da li pricate sa svojim Macom?
Posted: 06 October 2010 03:12 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  136
Joined  2010-08-28

Dosta istrazujem o samom OS-u po netu dok ne stigne komp, znam da je provaljeno, ali da li neko koristi ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=3xt_pNs9TMI&feature=related

[img size=300]http://cache.lifehacker.com/assets/resources/2006/11/speech%20recognition%20tool.png[/img]

Cini se kao zanimljiva zanimacija, da u prolazu dobacite svom Macu da otvori iTunes, ugasi se ili sl.

Signature 

▲ iPod Touch 2nd generation
▲ iPod nano 4th generation silver
▲ Apple Mighty mouse

Profile

Posted: 06 October 2010 05:57 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

Mene je ovo uvek nerviralo.
Probao sa, par puta da koristim ali:
1. Morash da prichash gotovo flawless engleski jer i najmanja sitnica u izgovoru ti chesto nece dati prave rezultate
2. Kada sam se malo uhodao i prestao da koristim chuveni Srpsko-Engleski rechnik jednostavno sam se osetio kao snob i iskljuchio.

Generalno radi i ima veliku integraciju u ceo sistem pa ti je gotovo sve dostupno govornom komandom ali nije za svakoga. Meni je korishcenje ovoga isto k’o da pisham sedeci u wc-u. Ne ide…

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 06 October 2010 12:24 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Radi sasvim solidno, ali nema upotrebnu vrednost ako nisi slep.
Em je brže kliktati, em ja ne volim da se derem na svoj računar u 3 ujutru.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 06 October 2010 08:40 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Bas mi je padalo na pamet da otvorim ovakvu temu te pozdravljam sto si me preduhitrio!!

Bas sam cackao i bolje mi je islo kad sam vjezbao komande kod jacine mikrofona.
Ali dalje od toga mi i nije nesto islo…vjerovatno sto sam ga oslovljavao sa PiCi!!!
B) :woohoo: :evil:

Po filmcicima sa u tuba sam odma uvidio da sa ‘akcentima’ bas i ne suradzuje najbolje.

Ali dalje smatram da je ovo odlicno za uvjezbavanje OXFORD engleskog!!!
Te ga svima preporucujem , zeljnim za usvrsavanjem eng. jezika!!!!!

P.s.Probao sam i sa ext. mikrofonom sa internim pojacalom,sto mi nije pomoglo(vjerovatno se baterija potrosila).

P.s.s.Dali je bas i prakticno ... komentar bi smo trebali chuti od Steven Hawking?

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 06 October 2010 10:30 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  189
Joined  2009-12-15

Stiven Hoking ne može ni da govori, zar nisi primetio da nikad ne otvara usta i da se uvek čuje kompjuterski sintetizovan glas.

I ne, nisam toliko skrenuo da pričam naglas sa neživim predmetima. B)

Profile

Posted: 07 October 2010 12:13 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

^  Kad sam spomenuo Stevena….mislio sam na poveliku-preveliku dozu ironije(crnjak).

P.s.Vrlo mi je poznato ko je on i u kakvom je ‘stanju’.

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 11 October 2010 09:08 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

I suggest that you use Dragon dictate for Mac. It is really great. This was all done by Dragon Dictate for Mac. I like it, it is better than speech recognition. Even though I don’t speak flawless English, it can still recognise my speech almost perfectly. It’s made a few errors, but if I say “delete that’ it can delete the error. It doesn’t make lots of them, and I suggest you try it.

Program je odlican :laugh:
Stvarno preporucujem da probate…Radi skoro pa bez greske…Jos moj engleski,iako ga znam odlicno,ne pricam ga toliko dobro,svejedno prepoznaje…treba mu jedno 5 minuta da citas jedan tekst,da te upamti,i onda suri…
http://www.nuance.com/for-individuals/by-product/dragon-for-mac/dragon-dictate/index.htm

Ima ga i na nekim mac trackerima,ako zelite verziju sa 100% popusta :whistle:

Profile

‹‹ Pomoc !!      QuickLook dodaci ››