Prvo da se pohvalim da sam danas postao srecni vlasnik iPad-a B) i skoro na prvom koraku sam naleteo na problem. Moj iTunes account je prijavljen na hrvatsku, a na hrvatskom iTunes Store-u nemaju iBooks i ne mogu da ga downloadujem. Jedino resenje je da otvorim novi Account na US Store-u, a tu mi trazi broj kartice ili Gift Card Code. Posto nemam americku karticu ostaje mi jedino da nadjem neke besplatne kodove.
Da li mozda neko zna gde se mogu naci neki validni kodovi jer se ja vec dva sata mucim oko toga.
U iTunes-u pored kućice pise App Store tu kada klikneš, druga stavka odozgo ka dole je Books tu klikneš i nadješ neke Free i skineš. A one koje se plaćaju moraš da platiš a to sam već objasnio kako postom iznad.
Probao i sa HR i sa CA AppStore-a i radi u oba slučaja samo neće da zovne samo 😊
Nisi shvatio moj problem. Stvar je u tome što ne uspevam da instaliram program iBooks jer sam na mom accountu prijavljen da sam u Hrvatskoj, a aplikaciju je jedino moguće skinuti kroz američki iTunes store.
Da bih kreirao novi account i prijavio se da sam u US treba mi ili njihova kartica (što ja nemam) ili neki gift code koji ću ukucati prilikom kreiranja naloga.
Kad se digne App Store na iPad-u sa validnim iTunes account-om, posle par sekundi iskoč notifikacija koja te pita jel oćeš da skineš iBooks aplikaciju.. U bilo kom store-u, ne samo u USA.
Kad se digne App Store na iPad-u sa validnim iTunes account-om, posle par sekundi iskoč notifikacija koja te pita jel oćeš da skineš iBooks aplikaciju.. U bilo kom store-u, ne samo u USA.
Možda je sada tako jer od petka kreće prodaja po svetu. U ponedeljak ja nisam mogao da skinem iBooks jer sam imao account na Hrvatskom iTunes storeu.
Da malo dignem temu iz mrtvih.
Jeste fensi kupiti knjigu za 14-18$ al takodje mozesh bilo koju knjigu u .pdf da jewdnostavno ubacish uz pomoc itunes i da citas sa uzivanjem u iBooks ili goodreader ukoliko ti je knjiga u .txt ili nekom drugom formatu.
A citanje je prava milina sa svim mogucim opcijama, od toga da text sam klizi nadole pa do podesavanja intenziteta pozadinskog osvetljenja.
Nisam još stigao da se pozabavim iBooks-om, a za pdfove odavno koristim GoodReader. Da li eventualno slučajno možda ima nekoga ko je koristio oba programa da uporedi brzinu otvaranja i pregleda pdfova?
GoodReader je pravljen namenski za pdfove, bolji je x puta za tu svrhu od prvog sledećeg, ima gomilu nekih forica, tipa da učtava samo stranu po stranu a ne čtav pdf ili da može da destilira i prikaže samo tekst. U tom svetlu interesuje kako se ponaša iBooks i da li ima neko ko je koristio oba programa pa može da ih uporedi.
U tom svetlu interesuje kako se ponaša iBooks i da li ima neko ko je koristio oba programa pa može da ih uporedi.
Koristio ja, čtam upravo Tapworthy apps knjigu u iBooksu. Brzo otvara i lepo renderuje, deluje mi da je mnogo agilniji nego GoodReader kada se radi o grafički intenzivnim stranama. Nešto posebno nisam isprobavao i petljao, prosto samo otvorim i čtam.
Može da se nađe dosta knjiga u epub formatu preko 4shared.com. Ja imam nekoliko interesantnih naslova, tako ako si zainteresovan, mogu da ti pošaljem na mejl.
Upravo skidam neke brojeve Alan Forda da ga prebacim na iPad 😊