1 2 > 
1 of 2
Pre kupovine…
Posted: 26 September 2010 11:15 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  397
Joined  2009-02-19

Imadem nekoliko pitanja, neodredjena su u nekoj meri ali nadam se da ce dobri ljudi pomoci 😊

1. Sad koliko vidim aktuelan je 3.2.2 sw a za njega nema JB i nece ni biti koliko cujem dok ne izadje 4.2? Malo noob pitanje ali da li ja mogu iako nije JB da ubacim aplikacije sa kompa ili ne mogu?

2. 4.2 je najavljen za Novembar ili se josh ne zna?

3. Vidim spominje se i iPad2 pa je nabadanje da li ce biti 7’, ili isto 9.7’, itd. Kamera me apsolutno ne zanima, ali me zanima da li ima potrebe za boljim displejem koji se najavljuje (pretpostavljam Retina)? To naravno pitam korisnike koji poseduju doticni…

4. Shta vas muci kod doticnog, da li imate nekih vecih zamerki, najvishe u radu, sa HW-om sam upoznat, nedostatcima USB i slicno, to me ne dotice previshe…

5. Da li po vashem mishljenju treba cekati josh tih mesec-dva, pa mozda i do januara ili da uzimam doticnog za 10ak dana dok sitgne iz Austrije?

E pa malo sam ga oduzio ali se unapred zahvaljujem na odgovorima 😊

Profile

Posted: 27 September 2010 02:59 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Komšija, skoč na pivce pa da ti demonstriram sve redom…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 27 September 2010 09:59 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Shiki wrote:

Imadem nekoliko pitanja, neodredjena su u nekoj meri ali nadam se da ce dobri ljudi pomoci 😊

1. Sad koliko vidim aktuelan je 3.2.2 sw a za njega nema JB i nece ni biti koliko cujem dok ne izadje 4.2? Malo noob pitanje ali da li ja mogu iako nije JB da ubacim aplikacije sa kompa ili ne mogu?

2. 4.2 je najavljen za Novembar ili se josh ne zna?

3. Vidim spominje se i iPad2 pa je nabadanje da li ce biti 7’, ili isto 9.7’, itd. Kamera me apsolutno ne zanima, ali me zanima da li ima potrebe za boljim displejem koji se najavljuje (pretpostavljam Retina)? To naravno pitam korisnike koji poseduju doticni…

4. Shta vas muci kod doticnog, da li imate nekih vecih zamerki, najvishe u radu, sa HW-om sam upoznat, nedostatcima USB i slicno, to me ne dotice previshe…

5. Da li po vashem mishljenju treba cekati josh tih mesec-dva, pa mozda i do januara ili da uzimam doticnog za 10ak dana dok sitgne iz Austrije?

E pa malo sam ga oduzio ali se unapred zahvaljujem na odgovorima 😊

1.Ako ti nije JB MOZES ubacivati aplikacije koje naravno moras kupiti. Prednost po tebe u tom slucaju je sto mozes da pitas/nadjes na netu odgovore koja aplikacija stvarno vredi para a koja je bacanje para.

2.Jeste 4.2 je najavljen za novembar, a koliko mogu da vidim po net trenutno je aktivan 4.2 beta2 koji imaju developers

3.Da li ce biti ili nece to se ne zna sad i sve su nagadjanja. Sto se displeja konkretno tice, ja sam prezadovoljan istim. Od maja mjeseca od kad ga ima, prosto nema dana da ne visim na ipadu citajuci pdf magazine, ebooks, surf, mail i eventualno neki rad u iWork aplikacijama. Ne znam kakav je retina displej jer jos nisam bio u prilici da vidim iPhone 4 uzivo i da radim sa istim ali od onih koji jesu, sam cuo da je sjajan. Sto se mene tice, iste dimenzije, ALI malo bolja rezolucija i to bi bilo pun pogodak.

4.Nedostatak USB-a,firewire-a i ostalih stvari kojim se trpa ‘konkurencija’ nisam niti ijednom osjetio kao pravi pravi nedostatak. Zasto? Ovo nije j…. lap top niti ce to ikad biti i shodno tome se i koristi. Najvise me nerviralo ranije ispadanje sa mreze, nekad oce wifi da poblesavi, nekad cesce nekad redje. Nadam se da to nece biti slucaj kad izadje 4.2 fw.

5.Ja ne bih cekao do januara taj ‘novi’ jer jos nije definitivno potvrdjeno sta ce uopste biti. A u slucaju da ti se ipad ne dopadne, ucini suvisnim u kuci ili iz bilo kod drugog razloga ga ne budes koristio mislim da ces ga vrlo lako prodati.

Profile

Posted: 27 September 2010 12:13 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-02-19

@ Kapetan - hvala na odgovoru, upravo sam tako neshto i ocekivao 😊 sve detaljno.

@ Drdra eto mene sutra, cujemo se za vreme 😊

Profile

Posted: 02 October 2010 12:26 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-02-19

Jedna velika karma za komshiju drdra-u, zna on vec zashto 😊

Profile

Posted: 02 October 2010 01:58 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

fala fala lepo!

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 03 October 2010 08:29 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-03-04

I…sta odluci? Pridruzujes li se jatu? :cheer: :cheer: :cheer:

Profile

Posted: 03 October 2010 09:12 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-02-19

Narafski, sledeci vikend bi trebao da stigne ako Bog da… Pa malo ‘udaranja po ceznji’ dok ne izadje 4.2 pa onda krece (dace Bog) zezanje 😊

Drdra mi je inace dao spravicu na dan, pa prosto sam ostao odushevljen, jer je radio bash ono shto sam zamislio i cak neke stvari koje nisam ocekivao… Sjajan je stvarno, sad josh samo da postane moj 😊

Profile

Posted: 11 October 2010 12:15 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-02-19

Evo i prve poruke sa novog mezimceta 😊

SW je na neku foru 3.2.1 a stigla dva kom, od druga je 3.2.2 😊

Osetite se slobodnim da preporucite pre svega aplikacije za citanje svega, pdf, txt, doc i sve ostalo, a onda i neki dobar video plejer…

Posle cu da smaram za ostalo 😛

Profile

Posted: 11 October 2010 03:58 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-03-04

Ajde sa srecom bilo pa da sluzi dobro.

Stp se app tice idemo ovako…

GoodRead ti je odlican za rad sa dokumentima raznih vrsta (tipa da nesto skines sa maila, obradis, sacuvas promjene, posaljes to nekome, kopiras, uporedjujes fajlove i tako te stvari.

Za vijesti i twitter ja koristim Mobile RSS za iPad i Twittelator. To mi se za sad pokazalo kao najjednostavnije i najbolje resenje a probao sam 10-ak aplikacija….

Za vremensku prognozu koristim WeatherHD (kad pokazujem nekom sta sve moze ipad :0:0 ) ili WeatherProHD kad stvarno hocu da vidim vrijeme :p

Za pokazivanje jos imas i Google Earth koji izgleda brutalno kao i cuveni The Elements.

Za citanje pdf fajlova ( tipa skinut neki magazin u pdf ili nesto sl) koristim iBooks kao i za citanje knjiga naravno.

Muzika i video standardne app koje su na ipadu. (Posebno je lijepo ako imas album covers za muziku koja ti je na ipadu,da slusas muziku kao u reklamama :p :p )

Ja jos imam instaliran iWork mada ga iskren da budem, nesto ne koristim pretjerano.

Stigosmo do najvaznijeg od sve ove price: IGRICE 😊:):)

Nabrojacu redom sta igram najvise.

Angry Birds
I Dig It
Pinball HD
Heroes of Sparta
Sailboat Pro
Resident Evil 4
Labyrinth 2HD
Shrek 4Ever
Fishing Kings
Paper Toss HD

Eto to to je to za prvu pomoc.

Post edited by: Kapetan, at: 2010/10/11 04:07

Profile

Posted: 11 October 2010 08:38 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

a kako si sredio ono sa fontovima u epub knjigama?

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 11 October 2010 02:21 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-03-04

@madamov mi je pomogao objasnivsi

‘Ne znam za Word, ali skini besplatni TextWrangler, to je tekst editor. Fajl treba snimiti kao UTF-8 ili UTF-16. Takođe, skini i UnicodeChecker , možda ti bude potreban.

To što menjaš font ništa ne znač, ti moraš da promeniš sadržaj fajla koji je najverovatnije po CP1250 rasporedu, odnosno u pogrešnom kodnom rasporedu koji moraš da konvertuješ u Unicode.

Elem, promeni ručno u fajlu par slova, možeš da otvoriš direktno i sam ePub fajl, naravno radi na kopiji, snimi izmenjen fajl kao UTF-8, pa ga otvori u nekom ePub readeru. Ako to bude u redu, onda uradi Find&Replace u fajlu za svaki od karaktera, pa snimi fajl.’

Ima na prvoj strani moje teme
1) Otvorio sva četiri fajla TextWranglerom i sa multi-file Find&Replace promenio sva naša slova iz CP1250 u Unicode, pa ih snimio kao UTF-8

2) Otvorio sva četiri iz Sigila i samo uradio Save As, pa odabrao epub kao izlazni format (ovaj jedan sam se malo igrao sa hedinzima)

3) Otvorio da ih pregledam uz pomoć calibrea.

Post edited by: madamov, at: 2010/10/11 14:36

Profile

Posted: 11 October 2010 03:03 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-13

oket,koliko veceras cu da probam sa par txt fajlova,pa javljam na tvojoj temi

kliknuo sam ti par puta na mjesto dje bejase karma+
ako stucas da znas radi cega 😊))

Signature 

Profile

Posted: 11 October 2010 04:40 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-02-19

A svuko si sve sa? Moze i na PM 😊

Biti ce ovo dovoljno za pocetak, hvala 😉

Profile

Posted: 11 October 2010 06:15 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-13

ako mene pitas za lokaciju knjiga rado cu ti proslijediti sve linkove na pm

takodje ko je zainteresovan da podjelimo posao u prebacivanju polarisovih knjiga,ajmo na pm

moj disk je uredno kupljen,ako je problem piraterija 😊))

Post edited by: bu2nin, at: 2010/10/11 20:04

Signature 

Profile

Posted: 11 October 2010 06:35 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-02-19

Ja pitao kapetana prevashodno za igre i neke repoe 😊

Ali sam isto tako zainteresovan i za literaturu 😉

Profile