minidv ntsc to pal
Posted: 24 August 2005 08:09 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  131
Joined  2005-05-05

imam sledeci problem.dobio sam minidv ntsc kasetu koju ja mogu da pustam na kamkoderu cak i da povezem sa tv ali kada pokusam u imovie da uvezem materijal nema sanse prijavljuje greske itd.imovie nema podesavanje pal ntsc moda vec sam izcitao u helpu da kada se kamera ukljuci i prijavi kaseta da kamera salje te informacije.
sta sada?
help please

Profile

Posted: 24 August 2005 12:07 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Koliko se sećam iMovie ima u preferencama opciju za postavljanje default formata. Šta se dogadja kada to postaviš na NTSC pa kreiraš novi iMovie projekat?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 28 August 2005 02:05 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-05

imovie hd nema opciju pal ntsc u podesavanjima ali ima opciju promene fps sto je ustvari odabir ova dva.ja mogu da otvorim projekat koji je ntsc ali u helpu imovie pise da kada se kamera ukljuci salje podatke o tipu uredjaja i same kasete i to je tacno.projekat ntsc startujem kameru paf pal da preuzmem sadrzaj kasete ne odgovara standardu.
strasno.

Profile

Posted: 28 August 2005 02:06 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-05

imovie hd nema opciju pal ntsc u podesavanjima ali ima opciju promene fps sto je ustvari odabir ova dva.ja mogu da otvorim projekat koji je ntsc ali u helpu imovie pise da kada se kamera ukljuci salje podatke o tipu uredjaja i same kasete i to je tacno.projekat ntsc startujem kameru paf pal da preuzmem sadrzaj kasete ne odgovara standardu.
strasno.

Profile

‹‹ imovie hell!help      minidv export format ››