Kupovina aplikacija?
Posted: 16 October 2010 06:10 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  136
Joined  2010-08-28

Kako kupiti aplikaciju?

Imam account na USA adresu i zip, bez podataka platne kartice, ali bih voleo da registrujem i svoju platnu karticu pa da legalno pazarim. Da li je to kod nas moguce i da li moram da menjam drzavu/grad pod kojim sam registrovan kada ubacim podatke svoje kartice?

Da li se moze kupovati i intesa internet karticom?

Signature 

▲ iPod Touch 2nd generation
▲ iPod nano 4th generation silver
▲ Apple Mighty mouse

Profile

Posted: 16 October 2010 06:31 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ne može, mi nemamo store, ali može ovako http://www.qvoucher.rs/

ima tema na forumu već smo pričali o ovome, koristi taj prokleti SEARCH.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 16 October 2010 07:14 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Qvoucher je najbolje i najjednostavnije resenje u ovom trenutku.

Registrujes se na sajtu, imas na istom prodajna mjesta, dobijes redeeem code, upises ga u iTunes acc i imas toliko na racunu.

Ja tako kupujem, isto registrovan acc USA bez kartice.

Profile

Posted: 16 October 2010 07:51 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Ja koristim slovenački nalog i našu (Societeovu) VISA classic karticu bez ikakvih problema. Ne znam kako bi prolazila kombinacija naše kartice i američkog naloga, ima ljudi ovde koji imaju takva iskustva.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 16 October 2010 07:52 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

iWan wrote:

Da li se moze kupovati i intesa internet karticom?

Ako možeš njom da plaćaš ostale stvari po internetu, moći ćeš i ovo.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 16 October 2010 07:54 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Kapetan wrote:

Da, ali i skuplje. Za iTunes gift coupon od $10 dolara pre jedno dve ili tri nedelje mi uzeli 935 dinara.

Signature 

Profile

Posted: 16 October 2010 08:33 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  109
Joined  2008-04-05

madamov wrote:

Ne znam kako bi prolazila kombinacija naše kartice i američkog naloga, ima ljudi ovde koji imaju takva iskustva.

Ja probao tako nešto i meni nije htelo da radi. Dobijao sam poruku da mi nije prepoznao karticu.

Potom sam otvorio Hrvatski nalog i prolazi bez problema sa Intesinom Visa Internet karticom.

Profile

Posted: 16 October 2010 08:54 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-28

Markooo wrote:

Ne može, mi nemamo store, ali može ovako http://www.qvoucher.rs/

ima tema na forumu već smo pričali o ovome, koristi taj prokleti SEARCH.

Naravno da sam trazio na search-u, ali sam tek nakon postavljanja posta provalio.

Da, ovo nisam znao tako da HVALA!

Signature 

▲ Apple Mighty mouse

Profile

Posted: 16 October 2010 09:06 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-03-04

madamov wrote:

Kapetan wrote:

Da, ali i skuplje. Za iTunes gift coupon od $10 dolara pre jedno dve ili tri nedelje mi uzeli 935 dinara.

A koliko ti banka uzme kroz raznorazne provizije prilikom placanja?

Ja sam racunao da qvoucher zaradjuje 1e na 10e vaucera sto nije nesto strasno jer ne kupujes svaki dan jel? 

A inace ne volim da ostavljam podatke sa kartice ni u iTunes ni da kupujem sa njom preko neta.

Profile

Posted: 16 October 2010 09:22 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Kapetan wrote:

A koliko ti banka uzme kroz raznorazne provizije prilikom placanja?

A inace ne volim da ostavljam podatke sa kartice ni u iTunes ni da kupujem sa njom preko neta.

Ne uzima mnogo, a za ovo što ne voliš, moraćeš da počneš da se navikavaš.

Signature 

Profile

Posted: 16 October 2010 09:57 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  104
Joined  2009-10-16

Ja takođe kupujem preko QVouchera, jeste skuplje ali je jedini načn za koji znam da radi kad hoćeš da platiš za muziku. (obratiti pažnju da nisam rekao - kupiš muziku)...

Za plaćanje karticom, ja nikada ne plaćam svojom srpskom karticom, već prebacim sa nje pare na Entropay i onda plaćam odatle. Na Entropay nalog su mi vezani i PayPal i Moneybookers a uzeo sam i njihovu plastičnu MasterCard debitnu karticu, jer posle par loših iskustava sa srpskim bankama i njihovima karticama uopšte ne verujem. Znač, devize na račun pa na EntroPay nalog i od onda sam Englez za ostatak sveta, što ima razne pogodnosti 😉

Profile

Posted: 16 October 2010 10:26 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-03-04

@cocoa

Nisu im neke usluge bas jeftine ali reci mi kako si zadovoljan i da li si imao ikad nekih problema?

Bas trazim pouzdan nacin da kupujem preko neta ali da sto manje koristim svoju karticu na kojoj mi je sve. Ovo mi se cini kao ok resenje,sto ti kazes kao Englez si.

Profile

Posted: 17 October 2010 12:20 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-28

QVoucher mi deluje kao najpouzdanija varijanta. Ne znam, nisam nikad placao platnom karticom na iTunesu i ne znam da li je moguce, da ne prihvata ‘internet karticu’ iz intese to znam jer sam upravo hteo da se registrujem, sa ovom drugom ‘obicnom’ nisam ni pokusavao.

Signature 

▲ Apple Mighty mouse

Profile

Posted: 17 October 2010 12:23 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-28

Post edited by: iwan, at: 2010/10/17 00:28

Signature 

▲ Apple Mighty mouse

Profile

Posted: 17 October 2010 09:56 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  104
Joined  2009-10-16

Kapetan wrote:

@cocoa

Nisu im neke usluge bas jeftine ali reci mi kako si zadovoljan i da li si imao ikad nekih problema?

Bas trazim pouzdan nacin da kupujem preko neta ali da sto manje koristim svoju karticu na kojoj mi je sve. Ovo mi se cini kao ok resenje,sto ti kazes kao Englez si.

Plaćao sam Entropay-om svašta, od softvera, kompjutera, preko držača za olovke do iznajmljene gajbe u Budimpešti. Nešto od toga je išlo preko PayPal-a, nešto preko tog njihovog plastičnog MasterCarda, nešto preko njihovih virtuelnih Visa (dobiješ broj Visa kartice, možeš da imaš više od jedne, ime na kartici je uvek ENTROPAY USER, nikada tvoje pravo ime, osim ako ti ne želiš da staviš pravo)...

Jedini problem koji sam u svemu tome imao je sa našom bankom - probao da prebacim par stotina eura sa Sosijete Ženeral računa na Entropay i odmah su me zvali da provere da li sam baš to hteo..!!?!? More marš... Inače, uplata preko PP je sasvim lepo radila - pare stigle na Entropay račun. Pravi račun, jedino što za razliku od ovih domaćih mafijaških lopuža i razbojnika kojima je neko dozvolio da se zovu banke - zaista i radi.

Ali da ne bude da samo trolujem - QVoucher je zaista trenutno najjednostavniji (mada možda nije najjeftiniji) načn za korišćenje američkog ITunes-a i svih njegovih usluga iz Srbije.

Profile

‹‹ 3GS murtav      Metalna ledja - iPhone 4 ››