Meni je ta opcija i dalje glupa, ali mi nema puno logike ni da ti treba lock za QL, jer pustiš nešto u QL, pa ako je to to, pustiš onda celu stvar u iTunesu ili Voxu, kog koristim za fajlove 😊
A za stop fajla koji puštaš onako kako sam rekao je dovoljno samo pomeriti selekciju sa njega unutar prozora Findera i on će prestati sa reprodukcijom.
Stoji to ali kao što sam naveo primer pustim neki sempl ili neku traku ili nešto i hoću da pogledam email jer mi je u tom momentu došao jedan i ja sada moram da čekam dok se pesma ne završi, pa tek onda da proverim email. Mislim da je ovo ‘95 mogao bi i da razumem da to ne može da se napravi ali pošto je 2010 kapiram da je ta funkcija toliko glupa i jednostavna za implementaciju da se sastoji od 2-3 reda koda.
Sve ja razumem, ali te mešaš stvari. Ako želiš na brzinu da nešto pogledaš, to je QL. Ako ideš da overiš i mail, onda to već nije Quick Look. Tebi treba onda običan Look 😊 Nije do implementacije. Može i Calculator da se nadogradi i pretvori u Twitter client, ali nije to to.
Ili koristiš Vox ili neki sličan audio player ili pusti pritiskom na Play u sredini fajla ili Cmd+I pa tu na preview. Kako god da okreneš, ili radiš jedno ili drugo. Nema tu samo da vidim mail 😊
Marko, probaj skini Secrets pref pane pa probaj. Inače, kad sam pisao komandu trebalo je da bude ‘defaults’ i ‘killall Finder’ (editovao sam poruku). E sad, kod mene radi al kao što kaže, samo u Icon View modu. Ima i komanda da QL uvek bude vidljiv ali i dalje nema komande da nastavi da pušta fajl.
Marko, probaj skini Secrets pref pane pa probaj. Inače, kad sam pisao komandu trebalo je da bude ‘defaults’ i ‘killall Finder’ (editovao sam poruku). E sad, kod mene radi al kao što kaže, samo u Icon View modu. Ima i komanda da QL uvek bude vidljiv ali i dalje nema komande da nastavi da pušta fajl.
E pa ne znam… Instalirao sam Sneška (da se malko naviknem) i imao sam problem sa Square corners u QTu. Neće pa neće, iako sam po sto puta proverio svako slovo a onda sam to odradio iz Secrets-a i o’ma je proradilo. Probaj da resetujes tu opciju iz njega. A i (bre!); mogao bi još neko da proba, nije ništa strašno.
A sad totalno skretanje sa teme. Jel ste znali za… Ma, otvorite Terminal pa kucajte ‘emacs’ pa onda Escape taster pa ‘x’ i onda ‘Tetris’.
Pico… skoro da me hvata nostalgija za pine email programom (iz koga je izvučen pico editor); nekada jedinim prozorom u svet u ona loša stara vremena sankcija…