Kopiranje data/audio diskova
Posted: 15 September 2007 04:54 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Oduvek sam imao problema sa kopiranjem data/audio diskova i nekada sam to radio sa Astarte CDCopy a kako ću sad??

Elem, da stvar ne ispadne totalno porazna po mene, nije toliki problem iskopirati takav disk već napraviti image da bih mogao da ga pošaljem nekome (ili npr. na torrent 😊). Dakle, imam igricu u HFS formatu plus audio disk sa 10 traka. Kako to da pošaljem na torrent a da posle ne moram da pišem uputstvo kako se snima na disk?

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 15 September 2007 06:38 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Mozesh da napravish DVD/CD master image sa Disk Utility-jem ili image sa Toast-om..Ja mislim da ce i jedno i drugo da radi bez problema, al opet probaj…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 15 September 2007 10:58 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Mozesh da napravish DVD/CD master image sa Disk Utility-jem ili image sa Toast-om..Ja mislim da ce i jedno i drugo da radi bez problema, al opet probaj…

Ma da. 😊  Kada ubaciš data/audio CD, dobićeš dva novo mauntovana diska. Jedan sa data fajlovima a drugi sa audio trakama. Dakle, imaš DVA diska a treba da napraviš jedan image. Jel si ti to ikada probao da uradiš ili mi ono tvoje ‘mislim’ sve govori?

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 16 September 2007 10:30 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ono ‘mislim’ ti sve govori…Opet, Toast bi trebao da moze..

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 16 September 2007 01:40 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ono ‘mislim’ ti sve govori…Opet, Toast bi trebao da moze..

Iako ne kažem uvek hvala, zahvalan sam na odgovoru koji mi rešava problem. ‘mislim’ i ‘trebao’ nije odgovor već nagađanje.
Toast koristim od dana kada se pojavio i pošto on nije mogao da napravi image od Sony diska koristio sam Astarte. Na OSXu mi do sada nije zatrebalo ovako nešto a sad kad mi je zatrebalo javio se problem kako to da uradim jer Toast to i dalje nije u stanju da uradi. Probao sam da pronadjem odgovor na Guglu ali nisam uspeo iako je možda razlog i loše postavljen upit. :(

Al, ajde ovako. Za koju od opcija iz opcija pod Copy ‘misliš’ da bi ‘trebala da’ mi odradi ovo (naravno u saradnji sa Save As Disk Image):
Disc Copy
Image file
Bin/Cue Files
Disk image merge
Multi-Track CD~ROM XA
CD-i

Signature 

Profile

Posted: 24 September 2007 04:57 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Nije mi imidž fajl pri ruci, ali onaj Techtool Pro koji smo dobili pre par meseci kao ‘donaciju’ što je imao dve sesije (jednu da podinge PPC, a drugu da podigne Intel mašine) sam kopirao i napravio imidž Toastom sa Disc Copy opcijom i kopija je identična originalu.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 25 September 2007 03:24 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Nije mi imidž fajl pri ruci, ali onaj Techtool Pro koji smo dobili pre par meseci kao ‘donaciju’ što je imao dve sesije (jednu da podinge PPC, a drugu da podigne Intel mašine) sam kopirao i napravio imidž Toastom sa Disc Copy opcijom i kopija je identična originalu.

Vidim ja da si se ti baš lepo odmorio i usput zaboravio neke stvari. 😊  Pričam o data/audio disku (kao što je npr. WarCraft kec) koji ima data deo i audio deo koji legalno radi u CD plejeru. Ili, kao što je gomila PlayStation diskova.

E sad, nisi ni znao al potegao si još nezgodnije pitanje. :((  Kako je snimljen Techtool Pro???? To je DVD sa dve sesije a Toast kaže da nije već kaže da je HFS Extended sa jednom trakom i jednom sesijom i da je traka velične 4.37Gb. Sad moram da odem do nekog pisijevca da uzmem neki DVD koji su snimili kao multisession da vidim šta Toast prijavljuje za njega. Kako ja da snimim takav disk??

Signature 

Profile

Posted: 25 September 2007 04:12 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Vidim ja da si se ti baš lepo odmorio i usput zaboravio neke stvari.  Pričam o data/audio disku (kao što je npr. WarCraft kec) koji ima data deo i audio deo koji legalno radi u CD plejeru. Ili, kao što je gomila PlayStation diskova.

I šta se događa sa takvim diskovima kada odeš na ‘Disk Copy’ opciju, odabereš kao source drajv u kojem je taj disk i onda ‘Save as Disk Image’? Ja sam tako snimio ovaj Techtool Pro i dobio kopiju identičnu originalu.

Post edited by: madamov, at: 2007/09/25 16:14

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 25 September 2007 05:29 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

I šta se događa sa takvim diskovima kada odeš na ‘Disk Copy’ opciju, odabereš kao source drajv u kojem je taj disk i onda ‘Save as Disk Image’? Ja sam tako snimio ovaj Techtool Pro i dobio kopiju identičnu originalu.

Ajdmo opet al od početka. Kad je data/audio u pitanju mauntuju se dve particije. Kad u Toastu izabereš Save as Disk image on snima SAMO data deo jer je audio drugi po redu (druga traka). Nisam obratio pažnju na TechTool kad sam ga snimao al to je DVD a Toast naravno ne može da snimi multisession DVD jer to nema u standardu. Ajd sad, Nero moze da snimi al toje ipak pisi, kakve to veze ima sa standardom. :(  Zato si me sad bacio u bedak jer moram da saznam kako ja mogu da snimim takav disk.

I da ponovim, problem postoji godinama a situacija je postala očajna pod OSXom. Na Internetu sam našao neka pitanja al to je sve još od 2003 i nije bilo rešenja. Dakle, jedino rešenje je ili komšija sa pisijem ili win na Intel mašini, pa da se napravi NRG fajl koji može da se snimi iz Toast 8-ce. Al naravno da me je sramota da nekom pisijevcu priznam da Mac nije u stanju da uradi ovako jednostavnu operaciju.:dry:

Signature 

Profile

Posted: 25 September 2007 07:01 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Kad je data/audio u pitanju mauntuju se dve particije.

I Techtool Pro mountuje dve particije, ne vidim u čemu je problem sa tim kada radiš Disk Copy. Da, sećam se da je neka pređašnja verziaj Toasta imala bug i kopirala samo prvu sesiju (particiju); aii kao što vidiš na primeru Techtoola to sada radi.

Kako se pravi data/audio disk? Nemam pojma, čemu služi opcija ‘Mixed Mode CD’ pod Audio listingom u Toastu?

Signature 

Profile

Posted: 25 September 2007 07:14 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Toastov help na stranama 82 i 83 kaže da za Enchanced Audio CD prvo pod Data odabereš Mac&PC i ubaciš koje hoćeš fajlove, onda odabereš Audio i Enchanced Audio CD pa dodaš audio fajlove i klikneš record. Za Mixed Mode kažu praktično isto, samo su obrnuli redosled, prvo namestiš audio fajlove, pa data. Nemam vremena da probam sada.

A da, kod Disk Copy stoji primedba da se i dalje kopira samo prva sesija, a to me onda zbunjuje jer kako je onda napravio dobro imidž Techtool Proa.

Signature 

Profile

Posted: 25 September 2007 08:35 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Toastov help na stranama 82 i 83 kaže da za Enchanced Audio CD prvo pod Data odabereš Mac&PC i ubaciš koje hoćeš fajlove, onda odabereš Audio i Enchanced Audio CD pa dodaš audio fajlove i klikneš record. Za Mixed Mode kažu praktično isto, samo su obrnuli redosled, prvo namestiš audio fajlove, pa data. Nemam vremena da probam sada.

Da, znam za caku. Kad ti baš i ne ide pročtaj help.:whistle:  I da, znam za sve to, ipak snimam diskove na macu već deset godina. Al to kod audio diska i dalje nije kopiranje bit-to-bit jer napravljeni image snimas iz Jam-a a on ubija neke podatke i nije po RedBook standardu (!?) al to je sad zasebna priča i ako baš nekoga interesuje mogu da napišem dosta o tome.

A da, kod Disk Copy stoji primedba da se i dalje kopira samo prva sesija, a to me onda zbunjuje jer kako je onda napravio dobro imidž Techtool Proa.

Miki, to je DVD. Ajd uzmi RW DVD pa snimi nešto. Videćeš da Toast UVEK zatvara disk a ne sesiju. Zato me sad kopka kako su bre snimili DVD sa dve sesija kad Toast prijavljuje da je samo jedna??

P.S. Uostalom, kolko znam, Darko Wolf je jedini aktivno koristio Astarte CDCopy pa sam se onda i ja navukao na isti. Ajd, treba mi program koji može da radi ono što je on još tada radio? Treba mi da pročtam informaciju ko je i kada snimio disk. Toast naravno može to da snimi kod ISO diska ali ne i da pročta posle toga.

Signature 

Profile

Posted: 26 September 2007 10:32 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Al to kod audio diska i dalje nije kopiranje bit-to-bit jer napravljeni image snimas iz Jam-a a on ubija neke podatke i nije po RedBook standardu (!?)

Ja odabrao bin/cue kao format imidža i dobio ISO od audio CD-a. B)

Signature 

Profile

Posted: 26 September 2007 03:47 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ja odabrao bin/cue kao format imidža i dobio ISO od audio CD-a. B)

Mrzi me vise da probam al ajde sad mauntuj taj disk. Bas me interesuje sta ce da ti kaze.

A inace, ajd ponecu tu igru koju hocu da odradim kao image pa cu ti dati da ti probas da se uveris da to ne radi! Napravi mi bin fajl koji jeste duzine data diska i jedan cue od 4kb. Naravno, fali mu jos samo 270Mb audio dela. A kad pokusam da to vratim iz Toast-a na CD kaze da taj fajl nije ‘valid .bin or .cue file’.

Signature 

Profile

‹‹ Kako napraviti mac widget?      Matlab ››