1 2 > 
1 of 2
Pixelmator
Posted: 01 June 2007 04:08 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

New Mac Company Introduces the World’s First GPU-powered Image Editor

Founded by brothers Saulius and Aidas Dailide in 2007, the Pixelmator Team today introduced Pixelmator, the world’s first GPU-powered image editing tool that provides everything needed to create, edit, and enhance still images.

“Finally, an innovative, fast, and easy-to-use image editor for Mac OS X that brings the power of todays expensive image production tools to every Mac user at a very affordable price,” said Saulius Dailide, Pixelmator Team. “We think all Mac people—home users as well as professionals—will find Pixelmator very usefull and fun”.

Pricing & Availability
Pixelmator 1.0 will be available in late July for $59 (US). Full system requirements and more information on Pixelmator can be found at http://www.pixelmator.com

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 06 June 2007 11:02 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Eye-candy, nije skup, koristi core image tech..obećava..samo da ne pregore 😊

Profile

Posted: 07 June 2007 07:08 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

zaista lepo izgleda

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 29 September 2007 08:12 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Slobodan za download (nije se mogao preuzeti pre oko nedelju dana kad sam proverio). Radi za mene iznenađujuće brzo, psd fajl sa desetak lejera je učtao kako treba - sve je video onako kako bi se videlo i u PS.

Koliko vidim, ne radi sa CMYK.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 30 September 2007 01:28 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

A ispravili su i bug sa kropovanjem fotki, koji se ogledao u većem kropu po čuvanju fotografije, nego što je to korisnik zadao. Čak sam im i pisao o tome 😊

Profile

Posted: 02 October 2007 09:43 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Hm, baš se ponadah da je konačno došla ‘laka’ verzija PS-a, za one kojima nije potrebna sva njegova snaga i ne žele da za neke najjednostavnije operacije daju par stotina/hiljada dolara, koja uz to jako lepo izgleda i, što mi je vrlo važno, ne prosipa svoje instalacione i ostale fajlove i programe svuda po /Applications, /Library i ostalim folderima. Ali, izgleda (još) ništa od toga. Nisam još isprobao druge formate, ali za PSD izgleda mrka kapa. Od 20-ak višeslojnih PSD-ova koje sam probao, samo kod četiri se nije zbunio :-(

Inače, nema veze sa samim programom, ali moram da primetim da mi se, za razliku od izgleda programa i dizajna web stranica, načn na koji autori pišu o sebi i svom programu ni malo ne dopada, nekako mi je suviše napadno.

Profile

Posted: 02 October 2007 10:01 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Marketing 😊
Posle možda pređu da rade u Adobe :D

A nije Pixelmator ni prineti PS-u. Na žalost. On se nalazi negde između Skitcha (plasq.com) i PS-a…ali u tom prostoru nema neke potrebe za njim.

Profile

Posted: 03 October 2007 02:53 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Skitch, Skitch, Skitch…
Iz usta ga ne vadiš!

Koliko su ti platili za promociju? 😛

😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 03 October 2007 12:25 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Pa kad mi baš pomaže programče 😊

Njime za čaš smanjim i kropujem sliku, dodam neki text i pošaljem na svoj sajt (FTP) ili njihov servis…kao imageshack 😊

Profile

Posted: 03 October 2007 11:16 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

samo da vam kazem da sam ja dosta osetljiv na adobe temu. OOOdavno koristim Photoshop, nekeda su me iz Adobe i nagradili, drzao sam kurs (sertifikovan) za CS paket… Jedino ne mogu da prezalim sto se Photoshop pretvara u program za sve i svasta i postaje ogroman. Najmiliji mi je bio dok nije imao gotove efekte, dok su se lejeri i kanali kreativno koristili. Kad sam u po noci znao koji filter kako radi i pravio retushe autoguma (Tigrovih) uz pomoc kanala, kalkulacija, prskao digitalnim cetkicama. Sad imam utisak da ulazim u supermarket a najcesce mi trebaju samo zvake…
Jedino sto sam mogao (i jos uvek mogu) da koristim u ‘zamenu’ za Photoshop je Fractal Design Painter (sada Corel)

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 14 October 2007 10:35 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Pixelmator, nova beta /1.0.1/, donosi podrshku za CMYK..Izmedju ostalog…Program je odlichan i po mom skromnom mishljenju nije igrachka, ali, naravno, nije ni totalna zamena za Photoshop..Ali s obzirom na godishte jednog i drugog mislim da nije fer ni da se porede /josh uvek/...U svakom sluchaju meni zavrshava posao, koristi mnogo manje system resursa i ne konektuje se tajno na raznorazna mesta…

Shto se tiche developera slazem se sa Milketovim komentarom…Baje misle da prave revoluciju..Malo preteruju al ajd sad.. 😊

Post edited by: SERBIAN, at: 2007/10/14 22:48

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

Profile

Posted: 15 October 2007 06:46 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Hmm,kada se na njihovom forumu pogleda šta sve traži, tj. šta tek treba da se implementira, onda program više i ne deluje toliko impresivno… a promo priča tek tad postaje ložačka.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 17 October 2007 04:02 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

Da se razumemo, niti ga pljujem, niti ga upoređujem sa PS-om. Kao što rekoh, zaista sam se ponadao da je došla alternativa PS-u (pa još kada sam video kako fino izgleda) za (naglašavam) nas koji dva puta mesečno malo promenimo po neki sloj ili skinemo pozadinu u nekom PSD-u, a za šta niko ne bi dao par stotina dolara, koliko Adobe traži. Ali, od dvadesetak prilično jednostavnih PSD-ova koje sam mu utrapio, samo sa četiri se snašao. Dakle, od PSD-a ništa, to je ono što kažem (a što mi treba). A kako neću da mi PS rasipa svoje smeće svuda po sistemskim direktorijuma, kada mi nešto zatreba, a GIMP ne pomaže, ja utrapim prijateljima kojima PS ne smeta 😊

U vezi ovog drugog što sam započeo, ne bih da me neko shvati pogrešno, kao pljuvača ili slično, ali načn na koji autori hiperbolišu program (to bih još i mogao da shvatim); ili još gore SEBE, prelazi (moju subjektivnu) granicu dobrog ukusa i ostavlja ružan utisak. To naravno ne znač da program neću koristiti i kupiti jednom kada bude u stadijumu da zadovoljava moje mizerne potrebe. A, kao što DS reče, zaista kada se vidi koliko stvari nije implementirano, a koje zahteva svako ko se iole ozbiljnije bavi grafičkom obradom, fotografijama i sl. (a u šta se ja ne razumem nikako, vidim samo da ljudi traže li traže); čtav hype dobija sasvim drugi okvir. Malo više realnosti i malo manje hvalospeva na sopstveni račun bi ostavilo mnogo povoljniji utisak. Na žalost, hype je ono što prodaje shareware i još važnije, obezbeđuje medijsku pažnju. Ovo i Delicious Library od Vila Šiplija (Shipley); su najbolji primeri.

Profile

Posted: 17 October 2007 10:02 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

milke wrote:

U vezi ovog drugog što sam započeo, ne bih da me neko shvati pogrešno, kao pljuvača ili slično, ali načn na koji autori hiperbolišu program (to bih još i mogao da shvatim); ili još gore SEBE, prelazi (moju subjektivnu) granicu dobrog ukusa i ostavlja ružan utisak…. Na žalost, hype je ono što prodaje shareware i još važnije, obezbeđuje medijsku pažnju. Ovo i Delicious Library od Vila Šiplija (Shipley); su najbolji primeri.

Agreed 110%

Signature 

Profile

Posted: 22 October 2007 11:35 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

Možda ovo bude bolje…

http://nolobe.com/iris

Mora malo da se sačeka, kažu ubrzo nakon Leoparda, jer će samo pod njim raditi.

Profile

Posted: 22 October 2007 01:54 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Pazi, malo je smešno što nema ni jednog screenshota, ni jedne vesti pored one (jedine) na
http://nolobe.com/blog/category/iris/

Ovi izgleda imaju potpuno drugačju marketinšku strategiju 😊

Profile

1 2 > 
1 of 2