Ja ga cekam da dodje ovde legalno. Vidim da iPhone dolazi iskljucivo uz pakete sa neogranicenim netom, jer bez toga je besmislen. Widgeti koriste net, YouTube, Safari, Google Maps, Mail. A u Safariju su one Web aplikacije, medju kojima ima jako korisnih.
Jedino sto sam dobio informaciju da ga verovatno nijedan operater nece ponuditi. :( Zna li neko od vas nesto o tome?
Novi Update je razbio sve hakove, i one sto otkljucavaju telefon da radi na drugim mrezama, i one sto instaliraju 3rd party aplikacije. Nije isplativo, sem za avanturiste.
Pored svih mana koje ovaj telefon nesumnjivo ima, meni je najveca nedostatak SDK i neizmenjiva baterija, jer sam shvatio da one silne funkcije za koje mu zameraju sto ih nema, inace ne koristim na E61. Koristim samo one koje ima iPhone, a iste su na iPhone mnogo bolje odradjene.
Da li se isplati? Zavisi kome. Mislim da je iPhone najbolje resenje za internet u pokretu (sa tarifnim paketima koji idu uz njega) za one kojima ne trebaju poslovne funkcije i Flash. Za njih je neki HTC, verovatno.
Ako ga neko uzme, u Americi, pa otkljuca ovde, internet ce moci da koristi samo u kaficima/hotelima sa WiFi i u kuci, sto ne vidim da je mnogo isplativo. Ako se usudi da koristi nas Edge, onda mu sigurno nece biti isplativo.