Da li se isplati qpovati iPhone….
Posted: 03 October 2007 05:13 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  16
Joined  2007-01-05

naravno,kao sto kaze Marfijev zakon,iPhone ne moze da ide na jEvropske mreze…mislim,ne znam ni zasto sad pricam o njemu,ali to je tako dobra stvar da nemogu da odolim i moram imati jedan…
E,za sad se samo moze qpiti u jAmerici,za ne toliko veliq cenu od 400$,a to je otprilike malo manje od 300 eurica…sto i nije velika cena,sa nesto toliko hi-tech and mac…
Ja(nemam mac :( :( :( )ali kupujem jedan(iz jAmerike(iMac 24 inch monitor etc…))i mislio sam da zajedno uzmem i iPhone…
E,sad,ne radi na nashe mreze…Vidim neko je uspeo da ga uhackuje da radi na telenoru,ali ja koristim 064…
Da li biste vi uzeli jedan,da ste u istoj situaciji kao ja?
i,mrzi me da trazimkda ce biti kompaktibilan sa nasim mrezama,i kad ce docu i jEvropu,Srbiju?
                ColdOne

Profile

Posted: 04 October 2007 11:15 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Trebalo bi da na isti nacin (pro)radi i na 064

Profile

Posted: 04 October 2007 12:17 PM   [ # 2 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  36
Joined  2007-08-02

da sam na tvom mestu uzeo bih ga makar mi stajao na ormanu 😊
ako neces ti, uzmi meni dacu ti pare :D

Profile

Posted: 04 October 2007 12:23 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2005-07-09

Meni bi trebao da stigne jedan za 10 dana (dok se vrati ortak); pa cemo se onda pozabaviti problematikom. Jedino sto neznam i sto me brine je update i brikovanje… Iskustva? bossko?

Profile

Posted: 04 October 2007 01:05 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Ja ga cekam da dodje ovde legalno. Vidim da iPhone dolazi iskljucivo uz pakete sa neogranicenim netom, jer bez toga je besmislen. Widgeti koriste net, YouTube, Safari, Google Maps, Mail. A u Safariju su one Web aplikacije, medju kojima ima jako korisnih.

Jedino sto sam dobio informaciju da ga verovatno nijedan operater nece ponuditi. :( Zna li neko od vas nesto o tome?

Novi Update je razbio sve hakove, i one sto otkljucavaju telefon da radi na drugim mrezama, i one sto instaliraju 3rd party aplikacije. Nije isplativo, sem za avanturiste.

Pored svih mana koje ovaj telefon nesumnjivo ima, meni je najveca nedostatak SDK i neizmenjiva baterija, jer sam shvatio da one silne funkcije za koje mu zameraju sto ih nema, inace ne koristim na E61. Koristim samo one koje ima iPhone, a iste su na iPhone mnogo bolje odradjene.

Da li se isplati? Zavisi kome. Mislim da je iPhone najbolje resenje za internet u pokretu (sa tarifnim paketima koji idu uz njega) za one kojima ne trebaju poslovne funkcije i Flash. Za njih je neki HTC, verovatno.

Ako ga neko uzme, u Americi, pa otkljuca ovde, internet ce moci da koristi samo u kaficima/hotelima sa WiFi i u kuci, sto ne vidim da je mnogo isplativo. Ako se usudi da koristi nas Edge, onda mu sigurno nece biti isplativo.

Profile

Posted: 04 October 2007 02:15 PM   [ # 5 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  36
Joined  2007-08-02

ivicam wrote:

Jedino sto sam dobio informaciju da ga verovatno nijedan operater nece ponuditi. :( Zna li neko od vas nesto o tome?

Znam ja! Moj drugar radi u VIPu i bio je pre jedno mesec dana u austriji u vodafoneu na pregovorima sa appleom da vodafone bude distributer za evropu, odnosno vip kod nas. Samo sto kaze da je sve bilo jako preliminarno i nista konkretno nije dogovoreno.

Novi Update je razbio sve hakove, i one sto otkljucavaju telefon da radi na drugim mrezama, i one sto instaliraju 3rd party aplikacije. Nije isplativo, sem za avanturiste.

Jel zna neko nesto vishe o ovome? ja upravo cimam ortaka da mi donese jedan iz amerike. Dal da ne bacam pare? ili ipak… 😊

Profile

Posted: 04 October 2007 06:40 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2005-07-09

Ma znam ja, ali samo iz teorije… Ove linka gde su uspeli da ozive brikovan, ali mene zanima praksa.

http://gizmodo.com/gadgets/iphone/bricked-iphones-now-working-calls-with-iphonesimfree-and-turbosim-305253.php

Ako mi dodje update-ovan, mora da se downgrade-uje… to ce biti igranka bez prestanka.

http://iphone.unlock.no/

Zato je moje pitanje bilo upuceno ljudima koji su to vec uradili ovde. Da li ima frke sa novim iTunes-om i ostalim stvarima…

Profile

Posted: 07 October 2007 10:10 PM   [ # 7 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2007-10-07

Pozdrav svima,
od pre neki dan, posedujem iPhone koji sam i uspesno otkljucao.
[img size=450]http://www.iphone-srbija.com/images/stories/Telekom-iPhone/iPhone-na-telekomu1.jpg[/img]

Odusevljen telefonom i mogucnostima, nas par entuzijasta, napravili smo i sajt http://www.iphone-srbija.com/

Telefoni su otkljucani metodom IPSF. Problema u principu nije bilo. Posto smo malo i eksperimentisali sa razlicitim softwareom za aktivaciju kao i unlock, desavalo se da iPhone i ‘pukne’, tako da budite vrlo obazrivi sta i kako radite.

Na sajtu ce se uskoro naci vise informacija o mogucnostima kupovine, aktiviranju, otkljucavanju i sl…

Zelja nam je da na sajtu razmenjujemo iskustva i informacije o ovom do sada sigurno najboljem mobilnom telefonu.

Budite slobodni da nas kontaktirate za sva pitanja…

Puno pozdrava,
Petar
http://www.iphone-srbija.com/

Post edited by: iphonesrbija, at: 2007/10/07 22:35

Profile