Pazi, ja sam ga stavio sinoć nakon dugotrajnog nezadovoljstva Safarijem… komp koristimo žena i ja, ona uzme i naroka jedno 10ak tabova glatko, mojih još toliko… memorija se digne i preko 600 (real mem); na Activity kolaču zeleno potpuno nestane, komp radi kao pentium 1… užas, sve što ti kažeš šteka.
Krenem da gledam cene RAM-a, i kao pravi šapčanin kad sam provalio da će da košta, meni padne na pamet da probam Chrome.
Učtam sve iste tabove, bukvalno prekopiram.
Komp POLETI. Dakle nestvarno, ceo sistem radi bez ijednog gliča, tabovi se menjaju, fleševi se otvaraju, youtube fullscreen na keca, ne trza, ne oseća… neverovatno. Bukvalno sam bio u fazonu ‘s kakvim međedom vijek proživjeh….’ Stvarno volim Safari i uvek mi je bilo bezveze kad neko na meku radi u Firefoxu… ali ček stani…
Probaj / probajte… za real life browsing, ako ne zavisiš od ekstenzija i developer menija i fora - mislim da je razlika suštinska. Ili je moj Safari pokvaren. Ne znam, ali sam mnogo srećan… još da provalim kako da isključm check spelling, i to je to 😊
Fora je u tome što kad Chrome i napuni memoriju skroz do nestanka zelenog, komp ne umire, nego radi normalno… ne znam da li to ima veze sa time što je razbijen na renderere (valjda po tabovima); dakle nije samo jedan proces koji zauzima 500-600MB, nego više malih…
Post edited by: drdra, at: 2010/10/28 11:36