Iako sebe smatram za veoma nezahtevnog minimalistichno nastrojenog web surfera, moram priznati da me je ova tema odvela na drugi kolosjek. ;-[
Buduci da se ovaj forum kotrlja na nekom zastarjelom engin-u (kako sam docnije saznao); moram priznati da Chrome mnogo brze ‘vari’ od Safarija.
Po samom ucitavanju i ovaj ‘stuca’ (na samom pocetku) kao i safari ali opet mnogo mnogo krace. Ucitavanje i vracanje izmedju tema je dapace brze(4 chrome o.c.).
Kad su ostali forumi i web stranice u pitanju Safari & Chrome su rame uz rame rekao bih…dao bih ipak jednu omanju prednost Safariju po ovom pitanju.
Buduci da stalno posecujem jedan foto forum…Safari ima prednost.
Ni Chorme ne zaostaje ,pa ipak se desi da ima malo problema sa ‘vecim’ fotkama.
Sad dali su stvarne velicine u pitanju ili servisi na kojima ih doticni ostavljaju , ne bih znao reci…ali desava se.
E sad slijedi nesto po cemu sam se potpuno iznenadio…u nekoj tamo dalekoj temi izneo sam da imam problem sa skrolovanjem .
Naime evo o cemu se radi:
http://www.rtl.nl/service/gids/
posto svako vece gledam na stranici tv programa sta ima na tv-eu,
kada pritisnem na prvi tab(ili bilo koji drugi) (na kome se 4 kanala nalaze) stranica baca tv program datog vremena kada pristupate. Interesantno je to da klizac ostaje pri vrhu.
A ako pomerite tockic malo/pedalj na dole ,klizac skace na dole tj. vremenu koje
kojem ste pristupili(po dolasku na stranicu).
Dakle sve funkcionise NORMALNO,kao sto je ‘i funkcionisalo’ na Safariju.
Sve dok se nije nesto po***lo ovome i sto mi je vec duze vrijeme ishlo na crven ban(malo je reci malo/ishlo).
Tako da ovaj put ide jedan veliki + Chrome-u.
Na oba browser-a su instalirani odprilike iste extenzije…click2flash,adBlock,exif reader. Zao mi je sto je exif na Chrome mnogo siromasniji od onog na Safariju.
Ali sam pristup je mnogo jednostavniji i brzi.
Kad sve izvagam ,saberem,oduzmem….....It`s 4 Chrome !!! (I think)!
P.s.Marko se zalio na ruzan dizajn , mozda bih se i slozio ali jednu stvar nikako ne kontam….kako mapu sa ‘other Bookmarks’ premjestim skroz na lijevu stranu??? Cak sta vise imam tako ****n utisak da Chrome bukvalno lici na safari ali u suprotnom smislu.
Ali ne zalim se,tek toliko da se zna!! Valjda!!!
😉 😛