1 2 > 
1 of 2
h264 konverter
Posted: 03 July 2008 01:16 AM
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Zanima me koja su vasha iskustva i da li se uopste neko zanima ovim problemom, naravno, mislim na konverziju dvd-a u sto je moguce kvalitetniju sliku i zvuk. E sad, posto ima toliko stvari za koje sam chuo, a nisam expert, bio bih zahvalan nekom da mi malo objasni neke stvari koje bih mogao u praksi da primenim.
Nemojte me pitati zasto to radim, imam svoje razloge 😊 znam da se gubi na kvalitetu u svakom smislu i sve to, ali bih hteo od dvd-a da izvuchem maksimum -na naravno manjem fajlu.
Vidim da se sad vozi .mkv, ali konkretno u Handbrake-u ima toliko opcija kad se odabere x264 koje verovatno utichu dosta na kvalitet izlaznog fajla. Sta je najbolje po vama?

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 03 July 2008 04:20 PM   [ # 1 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  7
Joined  2006-08-28

Sto s tice konvertera za mac VisualHub je jako zgodna, kvalitetna i korisna aplikacija:
http://www.techspansion.com/visualhub/
Konvertuje sve u svasta i to sa debelim razlogom.
(na meniju pod sekcijom ‘MP4’ mu je H.264 encoding)

Kao sto si i sam pomenuo nema tu mnogo nekog mudrovanja. Veca kompresija = manji fajl = manji kvalitet.
H.264 definitivno daje najbolji odnos velicina/kvalitet bar po nekom mom iskustvu.

Profile

Posted: 03 July 2008 08:00 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

H.264 format je dobar kad se kompresuje nekompresovan video izuzetno visokog kvaliteta, al’ ako se konvertuje neki video koji je već kompresovan u MPEG-2, onda mislim da je normalan MPEG-4 bolji izbor od H.264.

Evo sad sam probao da konvertujem jedan kratak MPEG-2 klip (od oko pola minuta) visoke definicije (rezolucija 1280 x 720, bitrate 20 000 kbps) u MPEG-4 format i u H.264 format.

Stavio sam isti bitrate koji je imao klip u MPEG-2 formatu i za klip u MPEG-4 formatu i za klip u H.264 formatu.

Neke razlike u kvalitetu nisam primetio, ali klip koji je konvertovan u MPEG-4 format ima 43,1 MB, a klip koji je konvertovan u H.264 format ima 57,8 MB i trebalo je znatno više vremena da se konvertuje u H.264 format nego što je trebalo da se konvertuje u MPEG-4 format.

cika_kosta wrote:

znam da se gubi na kvalitetu u svakom smislu i sve to, ali bih hteo od dvd-a da izvuchem maksimum -na naravno manjem fajlu.

Ako kompresuješ video u MPEG-4 i staviš originalni bitrate, onda će kvalitet verovatno da bude isti, a velična videa će da bude manja jer MPEG-4 format ima bolju kompresiju od MPEG-2 formata.

quad wrote:

Veca kompresija = manji fajl = manji kvalitet.

Ne mora da znač da veća kompresija znač i manji kvalitet.

Evo, na primer, video od 10 000 kbps u MPEG-4 formatu je manje velične nego video od 10 000 kbps u MPEG-1 formatu, pa to ne znač da je video u MPEG-4 formatu lošijeg kvaliteta nego video u MPEG-1 formatu.

Post edited by: indijanac, at: 2008/07/03 20:11

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 04 July 2008 01:14 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

VisualHub i svi ostali shareware programi tipa ‘iz svega u svashta’ koriste ffmpeg engine koji, izmedju ostalog, ima i h.264 compresor…Taj kompresor radi brze od Apple-ovog u QuickTime-u ali je Apple-ov neuporedivo bolji..Ocu reci daje mnogo bolji kvalitet…

Shto se tiche regularnog mp4 Vs. h.264 ovaj drugi je bolji, takodje neuporedivo, bez obzira da li kompresuje malo jache ili malo slabije…Kod vecih kompresija to se posebno lepo vidi..Elem kod mp4 fajlova javljaju je ‘kvadrati’ u slici dok h.264 to hendluje malo drugachije pa je i kvalitet mnogo bolji…

U svakom sluchaju koristi obavezno 2-pass mode…

Ako te zanima converzija MPEG2 u h.264 najbrza varijanta je HandBrake sa ffmpeg compresorom..Preporuchujem da mu podesish da ti pravi 1.5Gb fajl od 90 minuta filma a da one advanced settingse ne dirash…

Najbolji kvalitet cesh da dobijesh prilikom export-a iz QuickTime-a u h.264 ali radice 3 puta sporije nego HandBrake..Takodje ko shto znash nemoguce je exportovati MPEG / da ne pominjem DVD VIDEO_TS folder/ sa zvukom iz QuickTime-a u bilo koji format tako da ako se odluchish za QuickTime engine mozesh da exportujesh u h.264 ili bilo shta drugo koristeci moj program ili neki drugi koji ne koristi ffmpeg vec QuickTime..Eventualno freeware MPEG Streamclip…

Evo ti linkovi na uputstva za moj program:
DVD > QuickTime using MPEG2 Works 4
DVD > iPod/iPhone/AppleTV using MPEG2 Works 4

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 04 July 2008 08:35 AM   [ # 4 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Hvala Serbian, to je ono sto mi je trebalo 😊
Ide i jedna karma 😊

Nego, gledam, poshto preko qt-a ovoliko sporo na .(JavaScript must be enabled to view this email address), sa chime uopste rade ove silne reklame….Jel to postoji neko parche hardwarea koje sluzi samo za to ili se zlopate isto ovako?
😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 04 July 2008 11:37 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

http://www.reghardware.co.uk/2007/05/24/review_elgato_turbo264/

😊

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 04 July 2008 05:59 PM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  7
Joined  2006-08-28

Veca kompresija istim kodekom podrazumjeva manji kvalitet kako god da se okrene.

H.264=H.264 u svakom kontejneru…u nekom sporij…u nekom brze…

Profile

Posted: 04 July 2008 07:25 PM   [ # 7 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ovo je interesanto…hvala serbian 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 05 July 2008 03:43 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

jel, nije da se ne bavim ovime (ali samo u smeru mkv->dvd) al sta da radim sa h264 fajlom koji raspakujem iz mkv-a? jes da mi nije bitno jer mi treba samo konverzija (visualhub) al jel mogu necim da vidim taj fajl??

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 31 October 2010 01:03 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Trenutno ‘radim’ u Handbrake-u konverzaciju .vob fajlova u MP4.
Ono sto nerazumem ili vam, sto mi ide na zivce jeste sto nemoze ‘dzuture(all in 1)’ da odradi kao sto moze npr. turbo264Hd.Nego mora pojedinacno fajl po fajl.
Da li ima neka caka za koju ja ne znam???
I ukoliko nema sta mi predlazete,tj. kako da ih kasnije ‘sparim’ u jedan fajl??

Na Handbrake sam primoran jer sadrzi 2 jezika(srpsko-ruski audio). I nazalost onaj ruski je namesten kao glavni.Otuda nisam u stanju da ga shibnem kroz T264hd.

I jos jedno pod pitanje ,
sta mi savjetujete pod kojom predefinisanom opcijom da vrsim konverziju?
Apple,Regular ili Legacy?
U biti meni koliko ista razumijem najvise vuce ka Regular-Normal/H.Profile.
A radi se o filmovima dvd kvaliteta. I filmove gledam preko media player-a ,dakle ne preko Maca(jer me to ne zanima).

Koristim 64bitnu verziju HBa.

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 31 October 2010 08:23 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ovaj… aaa??? A jel vidis one pulldown menije gde pise Ttitle i Chapters? Kad odaberes Title (main movie je naravno najduzi po minutazi); chapteri se sami nameste od prvog do zadnjeg. Nema sta da spajas jer ces dobiti film u jednom fajlu.
Sto se tice preseta, ja ih ne uzimam u obzir a razlike izmedju njih mozes da vidis na Help strani.

P.S. Upropastise jedini dobar program izbacivanjem XivD-a i nametenjem VLCa 😠

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 31 October 2010 08:33 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-22

@ Ljubisa,
...ne kontam te u vezi title(chaptere sam takodje proveravao i bude samo jedan)?
Npr. kada skinem film(dvd) na ext.hdd obicno su u pitanju par .VOB fajlova.
I HandB. neda da selektujem mapu u kome se nalaze ,neda da selektujem par njih i nece da kada selektujem prvi .vob fajl da povuce ostale za sobom(kao sto je slucaj sa turbo264hd). Dakle meni ide samo fajl po fajl.

Da dodam da kad dvd stavim na hdd ,sve ostale fajlove brisem(ostaju samo vob fajlovi od filma).
Mada je bilo reci na web stranici da ima razlike izmedju 32bit. & 64bitne verzije po pitanju opcija.Mozda u tom grmu lezi zec?

Sta fali VLCu?

Meni je sasvim OK,posto njega samo i koristim.

Post edited by: MacBee, at: 2010/10/31 20:44

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 31 October 2010 08:35 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Šta fali VLC-u je druga priča, ali čemu potreba za Xvid-om u današnje vreme?
I šporeti puštaju x264…

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 31 October 2010 10:52 PM   [ # 13 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

@macbee
Nemoj kopirati te fajlove na hdd tek tako prosto. Imaš dve opcije, a to su:
1. Koristi toast titanium, pa pravi image, i kad mountuješ image i pokreneš handbrake, sve će biti ok kao da ti je orig. dvd pri ruci.

2. Koristi MacTheRipper, kojim u toku kopiranja vob fajlova sve spajaš u jedan file.

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 01 November 2010 05:07 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

@ MacBee

Hm, taj turbo264hd neka cudna sprava, a? :laugh:  Nije ni cudo da nece da ucita drugi zvuk kad ne radi sa IFO fajlovima sa DVDa, kao sto rade svi drugi normalni programi.

Dakle, ili radi kao sto rece cika_kosta pod 1 ili sa MacTheRippep prebaci DVD na hard ali ne kao jedan VOB vec normalno, kako jeste. A ako DVD nije zasticen onda ga kopiras kao i bilo koji drugi data disk.

@ Dachaz: I šporeti puštaju x264…

Koji to sporeti, ajd navedi da kupim jedan. DVD plejeri i dalje pustaju samo Xvid a BR plejeri su jos uvek bacanje para. Za sada, u rangu nekih normalnih cena su media plejeri poput Asus O!Play HDP-R1 ili Playon!HD. Naveo sam samo njih jer oni jedini (u ranjgu normalnih cena) imaju S/PDIF.

Signature 

Profile

Posted: 01 November 2010 05:58 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-22

ljubisha wrote:

1-Hm, taj turbo264hd neka cudna sprava, a? :laugh:  Nije ni cudo da nece da ucita drugi zvuk kad ne radi sa IFO fajlovima sa DVDa, kao sto rade svi drugi normalni programi.

2-Dakle, ili radi kao sto rece cika_kosta pod 1 ili sa MacTheRippep prebaci DVD na hard ali ne kao jedan VOB vec normalno, kako jeste.

3-A ako DVD nije zasticen onda ga kopiras kao i bilo koji drugi data disk.

😊 😊 😊 😛

A jel ti drago ,jel da da jeste ?!???

1-Ne znam,mozda i zboris dobro a mozda i ne!
Bilo kako bilo Turbo264Hd je beton-bar za mene i nije mi krivo sto sam bacio kintu na to. Jeste da sad samo koristim za konverziju ali doci ce momenat i za FCExp. ili nesto tome slicno. A ‘cini’ mi se da je i mnogo brzi od Handbrake-a. Radio sam kojekave ‘experimente’ i cini mi se da kolicina ukljucenih opcija potpuno ne utice na overall vremena provedenog na konverzaciju.
Malo si me zbunio kad spominjes IFO fajlove. U ovome projektu sto sam upravo radio preko H.B.-a.  U mapi se uopste nisu nalazili ifo fajlovi nego samo .vob-ovi. 

2- Da, to mi takodje palo na pamet kasnije.Ali je povezano sa onim sto si naveo pod trecom tackom.

3-E da,vidis u tome i jeste fazon od pocetka.Svi dvd-ovi su mi kopije .Pa se stoga nije ni javila potreba dvd-riperom. Sad ,da li na ovaj ili onaj nacin nije neka glavobolja.Barem sam tako mislio.
Zato ja gotivim T264hd, isuvise mi se zalepio za prste. B) 😊
Al dobro sad,kad je neki dvojezicni & H.B. u pitanju ... sve propustati kroz neki riper.

P.s. Vidjeh da u Macoli ima se kupi t264hd jeftinije nego u citavoj holandiji.
Pa ako nekom padne na um , da ne narucuje izvana.

Auuuuu kakav je ovo hepek:
hocu da spucam jedna smajli negdje na poceku txta preko ovih sa strane(znaci ne kucano) .A ovaj se pojavi pri dnu.

Signature 

MacBookPro5

Profile

1 2 > 
1 of 2