H.264 format je dobar kad se kompresuje nekompresovan video izuzetno visokog kvaliteta, al’ ako se konvertuje neki video koji je već kompresovan u MPEG-2, onda mislim da je normalan MPEG-4 bolji izbor od H.264.
Evo sad sam probao da konvertujem jedan kratak MPEG-2 klip (od oko pola minuta) visoke definicije (rezolucija 1280 x 720, bitrate 20 000 kbps) u MPEG-4 format i u H.264 format.
Stavio sam isti bitrate koji je imao klip u MPEG-2 formatu i za klip u MPEG-4 formatu i za klip u H.264 formatu.
Neke razlike u kvalitetu nisam primetio, ali klip koji je konvertovan u MPEG-4 format ima 43,1 MB, a klip koji je konvertovan u H.264 format ima 57,8 MB i trebalo je znatno više vremena da se konvertuje u H.264 format nego što je trebalo da se konvertuje u MPEG-4 format.
cika_kosta wrote:
znam da se gubi na kvalitetu u svakom smislu i sve to, ali bih hteo od dvd-a da izvuchem maksimum -na naravno manjem fajlu.
Ako kompresuješ video u MPEG-4 i staviš originalni bitrate, onda će kvalitet verovatno da bude isti, a velična videa će da bude manja jer MPEG-4 format ima bolju kompresiju od MPEG-2 formata.
quad wrote:
Veca kompresija = manji fajl = manji kvalitet.
Ne mora da znač da veća kompresija znač i manji kvalitet.
Evo, na primer, video od 10 000 kbps u MPEG-4 formatu je manje velične nego video od 10 000 kbps u MPEG-1 formatu, pa to ne znač da je video u MPEG-4 formatu lošijeg kvaliteta nego video u MPEG-1 formatu.
Post edited by: indijanac, at: 2008/07/03 20:11