I dok čekamo podatke iz Republičkog seizmološkog zavoda o epicentru i jačni zemljotresa (koji se osetio barem od NS do Leskovca); da čujemo kako ste proživeli onih 10-15 sekundi zemljotresa 😊
Uh, ja sam na 4. spratu u zgradi, probudilo me, zemljotres bio oko 2…Nisam do sad doživeo ovako jak zemljotres, komp mi za malo nije pao, a ormar se otvorio, stona lampa pala sa stola…ja za malo iz kreveta da ispadnem… Verovatno je još jače zato što sam visoko, pa se cela zgrada ljuljala… Nije mi bilo sve jedno…
Ovaj noćni je bio baš do jaja - 6 sprat, ljuljuškanje, ništa nije padalo s polica, ali se bar vozilo neko vreme 😊
Potrefilo se da sam bio na Twitteru kad je sve počelo, pa sam bio pravi Amer i tweet-ovao umesto da ‘spašavam živu glavu’ :D
Jutarnji ne priznajem - ako je noćni uspeo da probudi sve žive a jutarnji nije uspeo mene, znač, nije ni bio :D
Ja sam iz Kraljeva. LJudi moji, ovo je haos po gradu, narod ne zna gde ce , u 9h je pored ostalih, bio jos jedan manji zemljotres, bilo ih je ukupno 20ak, pa je nakon tog zadnjeg proglaseno vandredno stanje. Keva mi radi kao medicinska sestra u bolnici, kaze da je bolnica u totalnom haosu. Po kuci kao da je bomba pala, stakla, polomljenih vazni, delova zidova na sve strane, pao je i televozor, znaci neverovatno kakav prizor. Sad je stigla struja. A sto se tice glavnog udara 2h, to nije bilo realno kako se sve treslo, a sto je najgore , trajalo je podosta, na nasu srecu da je potres trajao barem jos 5 sek. svasta bi bilo.Ne mogu da vam opisem tu jezu, pokusao sam da ustanem i da izletim napolje ali nisam mogao da se pomerim. MIslio sam da ima ne 5.5 vec 15.5 stepeni po rihteru 😊. MA bilo, ne ponovilo se…
Ja sam tek jutros snimo da mi je fasada na kuci popucala i imam nekoliko crepova sa krova oko kuce 😊
Btw, u Kragujevcu je kuca, a drugaru u Kraljevu nalozili da ne sme da koristi svoju kucu jer je isuvise ostecena