Gledajuci filmice u kojima se prikazuje novi Apple TV pomislih kako mi takva sprava nikako ne moze zameniti stari Apple TV jer nema hard, nije jos uvek moguce staviti na nju ATV Flash pa da pusta filmove sa harda ili strimuje sa Mac-a (divx, xvid); pusta subtitlove itd….
Medjutim, novi Apple TV je iOS device. Zar onda ne bi mogao da se upari sa iPhone/iPod/iPad i da posluzi kao recimo drugi ekran, ili glavni ekran. Zamislite da drzite mali iPhone ili iPod kao volan a igra se desava na velikom LCD/Plazma/3D TV-u.
Ili recimo, idete na prezentaciju, izvadite mali projektor, na njega kacite malu crnu kutijicu, uzimate ipad i filozofirate pred odusevljenom publikom… sadrzaj se strimuje iz uredjaja koji drzite u ruci! 😊
Meni to zvuci veoma primamljivo a verujemo i lako izvodljivo. Nadam se da se nisam prvi setio i da tamo neko vec radi na necem slicnom…
Apple je vec ozbiljan igrac na polju portable gaminga (jel postoji ovakav izraz ili sam ga sklepao sada?!). Zar je moguce da ne uvidja potencijal i console gaminga?!
Jos bolje… zamislite sledeci scenario koji skoro svakodnevno imam kod kuce: Klinac sedi u dnevnoj sobi i gleda crtace (igra igrice) a onda mu kazete ajd u svoju sobu pa nastavi… on lepo ukljuci Air Play… ne ispusta iOS device iz ruke, odlazi u sobu, iskljuci Air Play i nastavlja na Apple TV-u u svojoj sobi!
SF ili reality?!?!?
I sve to za 99$ plus recimo 229$ za iPod. Milina… 😊