Tako isto razmislja i moj ujak koji se obogatio od progamerskog posla ali se zato utovio kao za Bozic i iskrivio kao grana.
Haha sto mi ovo nesto zvuci poznato 😊 Doduse prav sam kao strela al nisam imao ovako teske kosti ranije, oce to s’ godinama.
Prosto sam se nadao da ima neka domaca firma da pravi kvalitetno reda 700-800 evra. Nasao sam par na netu ali kad se cujem i pitam o kvalitetu i garancijama bude zamuckivanja.
Trenutno koristim neku starinsku drvenu stolicu sa 4 noge, skoro pa klasicna kuhinjska ALI puno debelo drvo, rucno radjene neke krivine za sedenje i ledja pa je to 100 puta udobnije od ovih low level kancelarijskih. Privremeno al sve sam ostale polomio, samo ova traje kako treba.
Ja kupio neku jeftinu ‘direktorsku’, pa sam joj vrlo brzo sa svojih <90kg polomio točkiće, koji su btw. bili bili zakačeni na debilno dizajniranu petokrako postolje, baš tako da krakovi postolja počnu pucati na 2/3 dužine.
Sad kako sam interno raseljeno lice u Beogradu sedim na kuhinjskoj stolici i primetim da mi kuk pošinje škljocati, da leđa bolu i sl.
Marko, kakav je to kardio trenin? Koliko plaćaš teratanu/kardio? Moram se pokrenuti, volim ja i udobne stolice, ali i fizičku aktivnost 😊
Teretanu ne placam, ortak trener pa koriste halu sportova pa dole ima neka teretanica, mada posto radim zgibove, propadanja i sklekove teretana mi i ne treba bas.
A kardio je intervalni
1 min sa 100% snage sprint
2 min sa 40-60% snage trcanje
Imas na Karaburmi kod crkve teretanu Spok, tu sam isao, ekipa je kul tu iz kraja. Mislim da je nesto 900-1200din ali nije nesto fensi onako geto je, meni je to kul tera te da radis.
Dushane, na eBay-u imash refurbished Steelcase Leap za 200-300$ (ono, koriscene <30 dana). Poshiljka do Srbije im je oko 250$ pa te stolica izadje 550$.
Ako necesh da rizikujesh mozesh da odesh u eDucan i da dash njima josh nekih 200$ ali oni ti garantuju da cesh dobiti stolicu ili cesh dobiti pare nazad.
Ja vec duze vreme planiram bash to da uradim samo sada nisam pri parama.
A carina i PDV? Naši će ti to sigurno naplatiti, bez obzira što je roba polovna, jer je po definiciji šalju pravna lica, a i ako je fizičko, skuplja je roba od 20€ 😊
Od refurbished primeraka sam samo video armless Leap, a ove sa naslonom za ruke su preko 300.
Ah, kako ide sa carinom…najveći je problem što niko zasigurno ne može da ti kaže kako ide. Pošto je kabasta stvar i pošto bi se slala verovatno nekom kurisrskom, poput UPS-a ili DHL-a, pala bi i špdicija, a to je još skoro 50€, pa carina i PDV od skoro 30% (ako je PDV na ovakvu robu 18%). A možda bude i 500 din na troškove ležarine u pošti.
Mada se slažem da je opet jeftinije nego da se kupuje ovde.
Mogu ja i ulicom trčati, ali da sam rad bio to sam da radim, radio bih već 15 godina :D
Ako si voljan da dolaziš do Prokopa, tj. Muzeja 25. maj, ima u šumi lepo sređena trim staza, nisu je još skroz upropastili, kao i ona teretana na otvorenom što je opština Savski venac napravila. Pa da ti pravim društvo, mislim da bi te moja žena volela najviše na svetu. B)
Ah, kako ide sa carinom…najveći je problem što niko zasigurno ne može da ti kaže kako ide. Pošto je kabasta stvar i pošto bi se slala verovatno nekom kurisrskom, poput UPS-a ili DHL-a, pala bi i špdicija, a to je još skoro 50€, pa carina i PDV od skoro 30% (ako je PDV na ovakvu robu 18%). A možda bude i 500 din na troškove ležarine u pošti.
Ako zatreba špediter za UPS na aerodromu, ovaj moj preko kojeg uvozim softver za dalju prodaju je odličan. Ja mu kažem šta očekujem, dam mu onaj broj, on sve ocarini i plati u moje ime, meni ispostavi fakturu i usput mi njegov vozač donese paket na stan/firmu, a ja platim sutradan preko računa.