Treba mi tastatura za MB Aluminium Unibody 5,1 late 2008. 😊 Ne znam da li je bitno, ali je u pitanju jachi model sa backlitom…
Ne mora da bude nova, samo da radi (jos bolje ako je polovna, vece shanse da nije kinez 😊) i bitno je da je u pitanju UK/US, nishta nemachke, francuske, srpske, i ostale gluposti…
Ponude najbolje na 060 73 74 555 ili ovde, molim vas nemojte slati poruke na pm jer ovde ne postoji nikakva notifikacija ni kada sam ulogovan na forum, moram svaki put da proveravam a nemam naviku da to radim…
U medjuvremenu sam istrazivao i provalio da je problem shto je ovo german layout pa se enter razlikuje od USA varijante koje ima na kilo svuda po netu. Zato dolazi u obzir i ceo top case sa tastaturom, nije bitan ni layout, izmenjacu tastere, samo da nije izgreban/ udaren.
Oglas ne mora da se zatvara, pošto je meni potrebno nešto slično onome što je tražio guru.
Dakle, imam MacBook 13’ Unibody Aluminium, ali slabiji model, bez osvetljene tastature - e, u tome je poenta, tražim backlight panel koji ide u 13’ Macbook Pro ili jač model MacBook 13’ Aluminium.
U pitanju je US layout, dakle enter (return) ne ide u G kso kod guru-a.
Dakle, ne treba mi ceo top case, ne treba mi tastatura, samo backlight panel koji se nalazi ispod tastature.
Takođe, molio bih servisere ovde prisutne da se izjasne da li mogu ovo da odrade i koliko bi koštalo - ovo drugo na pm.
Imam i opciju kupovine nekog zamenskog preko eBay-a, pa bih molio stručnije od mene da mi pomognu u odluci - da li kupovati ovako nešto? http://cgi.ebay.com/Backlight-F-Keyboard-MacBook-13-Unibody-A1278-Aluminium-/280586033819?pt=PCA_Mice_Trackballs&hash=item41543b1a9b
Svaka pomoć dobrodošla, može i na 063 585 228 Srđan
Backlight ima zaseban flet koji ide direktno u plocu cini mi se da na slabijem modelu nepostoji takav konektor na ploci.
Mozes I sam da proveris ako otvoris komp.To je konektor za flet kabl sirine jedno 4 mm I nalazi se na delu ploce do baterije
Ja kad sam trazio tastaturu vidim da su ljudi svashta radili i upravo je puno njih uradilo ovu stvar koja treba Srdjanu, i ne vidim da je neko imao probleme.
Ok, hvala, izgleda da može:)
Ali ostaje još jedna nedoumica - senzor?
Dakle, da li i slabiji model ima senzor (koji, kako mi reče zarezak, treba da bude negde blizu kamere) koji daje informacije o osvetljenju, jer ovako bez senzora bi tastatura bila konstantno osveteljena, a to nije to, jelte.
Eto, ako ima neko ko je rasklapao ili ovo već odradio, voleo bih da mi pomogne, pa ću njemu i dati da mi odradi:)
Hvala svima još jednom i samo napred sa predlozima.
Elem ako nadjes cijeli top case,dogovoricemo se oko podjele troskova,jer meni treba on,a ne tastatura.
Naravno da je top case skuplji od tastature,ne mislim popola da dijelimo